Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: poradzic, stopy, zimne

co poradzić na zimne stopy??
Autor Wiadomość
Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-02-04, 11:40 

ZakazanyOwoc12 napisał/a:
ElenaMaster napisał/a:
Owszem może to byc problemy z krążeniem, dobrze sprawdzic dodatkowo tarczyce (bywa).

Jeżeli nie są to problemy tego typu pozostaje zmagazynowany stres.

MOJA Rada:) Masaz stóp i dłoni - to czysty RELAKS.

Naczynia krwionosne zostają lepiej ukrwione- masaż pobudza aż 72000 nerwów na podeszwie stopy - wpływa korzystnie na cały organizm. :-)

A macie Kogoś kto by się tego podjął ?? :-) :-P

ja bym sie podjela z checia :)

resika 
Coś już napisała
resika

Wysłany: 2010-02-04, 21:47 

Oj ja także mam ten problem- zimne łapy i zimne stopy!! zwłaszcza teraz zimą śpię w bez uciskowych bawełnianych skarpetkach i zasilam się jeszcze pod kołdrą termoforem:) mój mąż budzi sią czasem w nocy gdy go dotknę taką lodowatą stopą !!

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-08, 13:41 

No ja w nocy wciskam kopytka blisko mojego lubego. A w dzień to moczę stopy w wodzie z solą i noszę wełniane, ale takie z prawdziwej wełny skarpety. Widziałam kapcie z "grzałkami" za jakieś 70zł, elektrycznie zasilane. Poza tym kocyki elektryczne nie są takie strasznie drogie.

Beatryce 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-10, 10:49 

Ja np. smaruje na noc balsamem rozgrzewającym do stóp Pat&Rub i zakładam skarpetki bardzo ciepłe wełniane. Nie dość, że stopy mają ciepło to i są rano gładkie jak u niemowlaka:)

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-23, 15:25 

Zimne stopy, podobnie jak zimne ręce to oznaka słabego krążenia. Najlepiej stosować właśnie rozmaite kremy i balsamy rozgrzewające lub też zastosować stary sprawdzony sposób naszych babć, czyli termofor, pewnie tez pomoże:)

klubwellness 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-23, 16:55 

proponuję również przyjmowanie omega3 tylko dobrej jakości najlepiej filtrowanej przez węgiel aktywny:) sprawdzone

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-01, 00:00 

No właśnie, zimne stopy i dłonie to najczęściej oznaka problemów z krążeniem, a nie z ciśnieniem (chociaż być może jest to ze sobą w jakiś sposób powiązane). Zakładanie kilku park skarpet i tak nic nie da, bo uciskając stopy skarpetki dodatkowo krążenie to osłabiają. Trzeba zacząć poprawiać to krążenie (sporty, sporty, sporty) a w zimne nóżki wsmarować krem rozgrzewający :)

slimcamelia 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-01, 21:39 

Nieprawda ciśnienie mam normalne ,polecam krem ziaja rozgrzewający z gorczycą i imbirem ,stosuję drugi miesiąc i efekt znakomity nie śpię w skarpetach a to cud :lol:

linet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-29, 15:18 

Na zimne stopy najlepszy jest stary "babciny" sposób- nacieramy stópki spirytusem bardzo dokładnie:) , wkładamy ciepłe skarpety i idziemy spać. Powtarzamy to przynajmniej dwa razy w tygodniu i bardzo szybko mamy lepsze krążenie:) A jak miło sie śpi...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-29, 21:18 

Cynamon bardzo rozgrzewa. Osobiście nie stosowałam, bo nie toleruje tego zapachu.

Agak 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-30, 23:40 

ja polecam rozcieranie nóg przed snem w celu poprawienia krążenia krwi i spanie w skarpetkach

warta_wdzieku 
Coś już napisała
warta_wdzieku

Wysłany: 2010-05-02, 21:59 

mam tak samo zimne stopki, ale ja juz nei umiem zasnac bez skarpetek:P:P to nałog;]

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 15:48 

na zimne stopki to na allegro są fajne ogrzewacze do stóp. Przełamuje się taki patyczek i zaczynają grzać. Można włożyć do skarpet i grzeje ostro. Akupresura też fajnie działa.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-08, 10:00 

Jeżeli zimne stopy nie są wynikiem złego krążenia krwi w organizmie,to może właśnie takie ogrzewacze będa dobre. Oprócz tego zawsze codziennie rano wcieram odpowiedni krem do stóp-pomocne także przy szorstkich i suchych piętach.

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-08, 12:22 

Wszystko fajnie, tylko jednak kosmetyki zawsze przedostają się do krwi, a to już nue jest takie fajne...

Odpowiedz do tematu