Oj ja także mam ten problem- zimne łapy i zimne stopy!! zwłaszcza teraz zimą śpię w bez uciskowych bawełnianych skarpetkach i zasilam się jeszcze pod kołdrą termoforem:) mój mąż budzi sią czasem w nocy gdy go dotknę taką lodowatą stopą !!
_________________ :)
jasienka1980 Coś już napisała
Wysłany: 2010-02-08, 13:41
No ja w nocy wciskam kopytka blisko mojego lubego. A w dzień to moczę stopy w wodzie z solą i noszę wełniane, ale takie z prawdziwej wełny skarpety. Widziałam kapcie z "grzałkami" za jakieś 70zł, elektrycznie zasilane. Poza tym kocyki elektryczne nie są takie strasznie drogie.
Ja np. smaruje na noc balsamem rozgrzewającym do stóp Pat&Rub i zakładam skarpetki bardzo ciepłe wełniane. Nie dość, że stopy mają ciepło to i są rano gładkie jak u niemowlaka:)
Andzik Użytkowniczka
Wysłany: 2010-02-23, 15:25
Zimne stopy, podobnie jak zimne ręce to oznaka słabego krążenia. Najlepiej stosować właśnie rozmaite kremy i balsamy rozgrzewające lub też zastosować stary sprawdzony sposób naszych babć, czyli termofor, pewnie tez pomoże:)
proponuję również przyjmowanie omega3 tylko dobrej jakości najlepiej filtrowanej przez węgiel aktywny:) sprawdzone
_________________ Osobisty trener wellness
lady m Użytkowniczka
Wysłany: 2010-03-01, 00:00
No właśnie, zimne stopy i dłonie to najczęściej oznaka problemów z krążeniem, a nie z ciśnieniem (chociaż być może jest to ze sobą w jakiś sposób powiązane). Zakładanie kilku park skarpet i tak nic nie da, bo uciskając stopy skarpetki dodatkowo krążenie to osłabiają. Trzeba zacząć poprawiać to krążenie (sporty, sporty, sporty) a w zimne nóżki wsmarować krem rozgrzewający :)
Nieprawda ciśnienie mam normalne ,polecam krem ziaja rozgrzewający z gorczycą i imbirem ,stosuję drugi miesiąc i efekt znakomity nie śpię w skarpetach a to cud
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum