Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-30, 16:45
Ja wodę, jakoś nie jestem przekonana do tych napojów. Może dlatego, że uważam iż nie potrzebuje w czasie ćwiczeń-wystarczy mi woda. A piję jak poczuję pragnienie :)
lukas Początkująca
Wysłany: 2011-09-03, 13:35
to zalezy od intensywnosci cwiczen oraz ich rodzaju. Jezeli trening jest bardzo intensywny nastawiony tylko na spalanie tluszczu to najlepsza jest czysta niegazowana woda - nie wiecej niz 0,5 l na trening. Jezeli chcesz poprawic wyglad tzn - pracujesz nad miesniami posladkow czy brzucha to wtedy napoj izotoniczny lub tzw. węgle. Niewielki wydatek a uzupelniasz utracone witaminy i skladniki mineralne.
kamil_lk Początkująca
Wysłany: 2011-09-05, 23:06
Sama woda nie jest najlepsza. Trzeba z czymś wymieszać, np. plushhh, a jeżeli nie mamy to szczyptę soli. A to po to, aby nie przeleciała przez nasz organizm zbyt szybko :)
karmelowa Użytkowniczka
Wysłany: 2011-09-06, 13:53
własnie zawsze piłam wode po treningu ale wczoraj przeczytałam w gazecie , że to własnie nie dobrze , że pije wodę. Wode powinnam pic przed treningiem, a po fante, albo red bulla albo inne napoje izotoniczne zdziwiłam sie ale musze zmienić swoje nawyki
lukas Początkująca
Wysłany: 2011-09-06, 17:41
Red Bull to nie jest napoj izotoniczny!!! Red Bull to napoj energetyczny ktory dziala jak duza ilosc kawy, a kawa jest niezdrowa!!! Jezeli juz chcesz cos pic z drogich rzeczy to podkreslam raz jeszcze - napój izotoniczny ( Gatorade, Powerade, Isostar ) lub działające tak samo Carbo ( wychodzi taniej niż te napoje wyżej ).
Fanta to już wogole jakies bzdury - napij sie coli po treningu... i właściwie możesz spowrotem wracać na siłownię spalać ten cukier.
Co za bzdury tu czytam jak można pić red bulla po treningu? albo taki syf jak fanta? Lukas dobrze prawi.
Ja piję i wodę i wodę z isostarem. A żywca nie lubię, bo drogi a skład ma jak woda z kranu.
Cieszę się, że podczas swoich treningów często sięgacie po wodę. Odpowiednie uzupełnianie płynów podczas ćwiczeń jest ogromnie ważne, ponieważ podczas bardzo intensywnego wysiłku potrafimy stracić nawet 2 litry wody na godzinę!
dagga, woda źródlana (do których zalicza się Żywiec Zdrój) znacznie różni się od wody z kranu i porównanie ich jest błędem. Woda źródlana to woda podziemna, charakteryzująca się pierwotną czystością pod względem chemicznym i mikrobiologicznym. Woda z kranu najczęściej pochodzi z ujęć powierzchniowych (np. rzek czy jezior) i musi być uzdatniana (np. chlorowana), przede wszystkim po to, aby usunąć z niej bakterie chorobotwórcze, a także by zapobiegać jej wtórnemu skażeniu w sieci wodociągowej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum