Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: najlepiej, pic

co najlepiej pić?
Autor Wiadomość
fortunata_fofa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-04-13, 09:40 co najlepiej pić?

idzie lato i zastanawiam sie co najlepiej pic.ciągłe picie wody mineralnej może stać sie nudne.myslałam o sokach ale nie wiem jaki wybrac,jaki jest najlepszy.w sklepach jest ich wiele rodzajów,w butelkach,kartonach.zastanawiam sie jaki jest nie tylko dobry w smaku ale i zdrowy?prosze o rady

Darish:)

Wysłany: 2007-04-13, 14:15 

napewno soki egzotyczne :-D jakis Salak, Personaka albo cos ;-)

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-04-14, 14:12 

sok marchwiowy:P poprwia koloryt skóry :) oczysicie nie wolno przesadzac, bo plamy się pojawiają ;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-04-14, 15:37 

sok marchwiowy+tabletki beta karoten=ładna opalenizna :mrgreen:

fortunata_fofa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-04-14, 16:37 

sok marchewkowy kupujesz czy robisz samodzielnie?jest duża ilość zwolenniczek samodzielnego wyciskania owoców( marchewka nie jest owocem ale też można ją samodzielnie przetworzyć.

Wysłany: 2007-04-14, 19:01 

a no mozna :-D naturalne, nasze soki sa wiele lepsze :-) jak bylam mala to pilam zrobiony w sokowirowce z jablek i marchwi :-) nawet ujdzie i jest duzo zdrowszy :-)

fortunata_fofa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-04-14, 19:06 

ja też pamiętam soki z dzieciństwa robione w sokowirówce z marchewki i pomarańczy.mama przechowywała je w 1,5 litrowych plastikowych butelkach.teraz sokowirówka stoi w piwnicy i pokrywa sie kurzem.leży gdzieś pod stertą nieużytecznych, niewiadomo poco przechowywanych rzeczy.i dlatego nie wyciskam już soku tylko kupuje gotowe w sklepach.

Wysłany: 2007-04-14, 19:09 

no tak, teraz jest to wygodniejsze.. i napewno szybsze. Idziesz wybierasz i masz. Wczesniej umyc, obrac, zrobic i pomyc sprzet... :-)

fortunata_fofa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-04-14, 19:13 

dokładnie dużo roboty z domowym sokiem.w sklepach jest na tyle duży wybór,że każdy może znaleźć coś dla siebie.wybrać smak,zawartość cukru,opakowanie.obecnie soki są coraz zdrowsze.zawierają dużo witamin,mało cukru.są w coraz bardziej egzotycznych smakach.nawet bardzo wybredna osoba znajdzie coś dla siebie.

Wysłany: 2007-04-14, 19:21 

ale zawsze trzeba sie patrzec na date waznosci i produkcji bo czym dluzsza data waznosci tym wiecej konserwantow w produkcie. Natomiast jak cos jest skondensowane to nie zawiera konserwantow bo to samo przez sie mowi. Wtedy na opakowaniu jest napisane "nie zawiera konserwantow" i ta wiadomosc jest tylko po to by to kupic heh bo produkt jest skondensowany i nie potrzebuje konserwantow ;-) taki chwyt reklamowy :-)

Wogole o konserwantach mowi nam data waznosci i kolor, bo wiadomo jak cos jest rozowe i przez rok mozna jesc to napewno nie jest zdrowe. Tak samo maja kielbasy - jak rozowa to blee ;-) o sokach chyba nie trzeba mowic ze jak niebieski czy zielony to nie jest zdrowy ;)

fortunata_fofa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-04-14, 19:30 

dokładnie.zgadzam sie z tobą w 100% .jakby żywność była w naturalnych kolorach bez dodatków barwników nikt by tego nie kupował.niestety większość osób nie patrzy na skład,wartosci odżywcze ale na wygląd opakowania.niektórzy kupują pod wpływem reklamy lub pod namową dzieci.podobnie jest z sokami.często kupujący nie patrzą na etykietki ze składem soku ale na kolorowe ,przykuwające wzrok opakowania.na szczęście coraz więcej soków oprócz tego że ładnie wyglądają,są też dobre i zdrowe.

[ Dodano: 2007-04-16, 13:57 ]
ja osobiście z tych setek soków dostępnych na półkach kupuje soki Jupi. są bardzo dobre w smaku i wydaje mi się także, że są zdrowe. Ja jestem z nich bardzo zadowolona.

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-05-25, 22:15 

Polecam ci soki Tymbarku, Pysia (nowa wersja jest smaczna). Z soków Tymbarku Jabłko-mięta, czerwone Grejfruty, winogrona.

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-05-26, 09:41 

mówisz tymbark?:D:D ja zawsze przed otwarciem tymbarka zadaje sobie jakieś pytanie, otwieram kapsel i czytam odpowiedz, niektóre teksty z pod kaplasa na maxa pasują do moich pytań:d ah taka dzieciniada :-P :mrgreen:

Wysłany: 2007-05-26, 09:48 

Tymbark jablko-mieta dobrze chlodzi;) a co to tych kapsli to mania jakas ;) niektorzy zbieraja to nawet ;)

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-05-26, 16:19 

Ach zapomniałam Tarczyn też ma świetne soki :-)

Odpowiedz do tematu