nice Coś już napisała
Wysłany: 2010-07-14, 10:54
Co na twarde piety/suche stopy?
Macie jakieś domowe czy tez kosmetyczne pomysły na to jak dbać o "letnie stopy" - suche, twarde itp... Teraz mam z tym straszny problem, a nie mam nawet czasy żeby jakoś specjalnie zacząć o nie dbać - jedynie to pumeks, krem itp, odpada krem i skarpetki bo b=jak powiedziałam nie mam czasu a jest tak gorąco, że skarpetek w tej temperaturze sobie nie wyobrażam :) Jakieś propozycje?
Ja też mam z tym problem. Stosuję peelig z Avonu, parafinę z Avonu z planet Spa, dezodorant też z Avonu. Codziennie używam kremu do stóp Avon Wiśniowego. Ogólnie bardzo dbam o stopy, często robię peeling, tak co drugi dzień, a mimo to mam twardą skórę na piętach. Zimą tak nie miałam, dopiero tak od 2 tygodni.
Wysłany: 2010-07-15, 20:48
ehh jakbym pisała o sobie.. chciałabym mieć takie gładziutkie piętki i ładne nawilżone stopki! chyba musiałabym je codziennie moczyć i pielęgnować a nie mam czasu aż tak się z nimi cackać..
_________________ Metal heart you're not hiding
Metal heart you're not worth a thing
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-07-15, 20:59
Wszystkie mamy ten sam problem
Ja swoim serwuję scruby, peelingi, maseczki, pumeks, masaże z żelem, masaże oliwką i nadal mają twarda obwódkę, bo nie da się tak chodzić, aby piętki nie były utwardzone. I już przestałam się tym przejmować. Teraz po domku chodzę w takich miękkich papuciach i nie ma takiego nacisku na twardy materiał, więc trochę odpoczywają
maladamulka Użytkowniczka
Wysłany: 2010-08-21, 14:35
Zgadzam się z Agusia. Podstawą jest częsty peeling i regularne używanie kremu. Poleciłabym Ci peeling - kup ten z Joanny bo jest tak samo dobry jak Scholla a kosztuje tylko kilka złotych i krem na popękane piety Scholl-a (tu warto zainwestować). Stosuj go jednak wymiennie ze zwykłym kremem.
MobilnyGabinet Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-31, 13:08
Dokładnie jak mówisz agnieszkaaa ;) Mysle, że to najwłasciwszy sposób. JA czasem zeby zmiękczyc stopy robie maczanki w wodzie i soli morskiej;)
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-09-03, 11:52
Dla mnie najlepsze jest moczenie, peeling i nawilżanie. Z tym ostatnim jest kłopot, bo nie jest tak łatwo o dobry krem nawilżający do stóp. Ja znalazłam fajną linię kosmetyków naturalnych z Nowej Zelandii, marki Merino. Te do stóp są na bazie lanoliny, która świetnie i na długo nawilża. Poleca się je nawet diabetykom, którzy mają często problemy z pękającą skórą dłoni i stóp.
chomik Coś już napisała
Wysłany: 2010-09-28, 13:13
Ja też najpierw moczę, potem ścieram i potem gruba warstwa kremu nawilżającego do stóp i nakładam skarpetki. Najczęściej to robię wieczorem i idę tak spać w tych skarpetkach, a rano moje stopy wyglądają o wiele lepiej. Przez noc krem się wchłania, a nie ściera (dzięki skarpetkom, ale muszą być jak najzwyklejsze, bawełniane, żeby stóp nie męczyć) :)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-09-30, 09:17
ja polecam zabiegi parafinowe ktore mozemy zrobic same w domu. wystarczy zastapic parafine mozno nawilzajacym kremem i zalozyc na noc skarpety/rekawiczki.
Ja doprowadziłam swoje stopy do porządku w ciągu jednego wieczoru/nocy. Najpierw zrób stópkom kąpiel z szarym mydłem i wymocz je porządnie. Zawsze możesz w międzyczasie robić coś innego ;) Później zetrzyj zgrubiałe miejsca pumeksem, później jakiś peeling np. Naturia z Joanny i na sam koniec wetrzyj w nie dużą ilość kremu nawilżającego z alantoiną i d-pantenolem (ja stosowałam alantandermoline z wit. A + E) i koniecznie załóż bawełniane skarpetki na noc. Rano powinno być już dużo lepiej! Powodzenia :)
Fajny zabieg na stópki wprowadziła firma Stara Mydlarnia jakiś czas temu do swojej oferty. Jeszcze nie użuwałam ale czytałam dużo pozytywnych opinii, więc może warto z tym spróbować.
Fajny zabieg na stópki wprowadziła firma Stara Mydlarnia jakiś czas temu do swojej oferty. Jeszcze nie użuwałam ale czytałam dużo pozytywnych opinii, więc może warto z tym spróbować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum