Używałam kiedyś kremów Neutrogeny do stóp, ale nie zadziałał na moje stopy. Może źle go dobrałam? A dzisiaj spróbuje wymoczyć stopy w wodzie za waszą radą
pieknabezbestii Początkująca
Wysłany: 2011-08-05, 13:18
Wrrr, też mam taki problem. Strasznie to wnerwiające, ale pogoda jest na razie ładna, więc to czas japonkowo - sandałkowy. Mam jakiś krem w domu, podobno dobry, wieczorem sprawdzę. I pójdę za Waszą radą - siądę przez komputerkiem i wymoczę stópki:)
Ja polecam tarkę, ale metalową i zaraz po kąpieli, wtedy skóra jest miekka i bardzo schodzi. Wbrew pozorom nie podraznia ani nie rani, nawet na sucho, nie trzeba nawet moczyć stóp, ja robię tak trzy razy w tygodniu, no i krem oczywiście na to i specjalne skarpetki. Pumeks czy papier ścierny to strata czasu, naprawdę, schodzi głównie sam papier..
mam ten sam problem. ja stosuję kąpiel do stóp Avon z granatem i czekoladą, moczę stopy z pół godziny albo i więcej a potem używam tarki, potem peelingu do stóp i kremu + skarpet. jednak ten starty twardy naskórek odrasta i mam wrażenie, że nawet w większej ilości niż był na początku
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Ostatnio zaczęłam walkę z piętami. Często używam peelingu i tarki. Do tego krem na noc i powoli widzę rezultaty.
Lusiek276 Coś już napisała Lusiek276
Wysłany: 2011-10-15, 01:06
Ja doprowadziłam moje stopy do porządku używając kosmetyków Dr.Stopa Flosleku. Raz w tygodniu moczyłam w wodzie z solą cynamonową, bo bardzo dobrze zmiękcza naskórek, tarka, dużo kremu nawilżającego, choć to ostatnie to codziennie. Teraz mam ładne stópki :)
Moczę stopy, używam tarki i codziennie peelingu z avonu. Później nakładam krem, albo avonowy, a teraz podkradłam siostrze oliprox, bo szybko się wchłania, a że to przeciwgrzybiczy to tak się bronię przed jakimś syfem z basenu. A no i czasami nakładam lawendową maskę.
Stosuję krem do stóp Ziaja i widzę poprawę. Może nie jest tak skuteczny jak School, ale działa i jest dużo tańszy. Generalnie jak ktoś nie ma bardzo przesuszonych stóp (pekających) to krem sobie poradzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum