Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: koncentracja

Co na koncentracje?
Autor Wiadomość
UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-05, 12:57 

a żeń-szeń to nie na stres?:)

Agatka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-05, 14:27 

mientowa napisał/a:
gorzka czekolada i żen szen pomaga na koncentracje - przynajmniej u mnie.

a żeń-szeń w jakiej postaci? Tabletki czy herbatka?

Wiosna 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-06, 09:14 

Ja znam tylko dwie mozliwosci zazywania zen-szenia: tabletki do polykania, albo tabsy do rozpuszczania w wodzie - osobiscie wole do rozpuszczania, jak juz pisalam wczesniej multitabs u mnie goruje pod tym wzgledem. A jest tez herbatka, pewnie to kolejne kwiatki :)? Odnosnie yerba mate, w koncu wyciagnelam swoj prezent, mam jakies dziwne naczynko drewniane (pachnie egzotycznie) i ta dziwna rurke bombille (tylko moja jest chyba jakiejs slabej jakosci) i 0,5 kg kwiatkow citricos del litoral - rozumiem, ze jest to cos cytrynowego, bo nie ma tu nic napisane po polsku. A firma to chyba Taragui - czy to dobre kwiatki, pytam znawcow, bo jestem zielona, ile razy mozna to zalewac? To jest jak z zielona herbata? Patrze na ten zestaw i to chyba jest dla mnie zbyt skomplikowane, dzisiaj lepiej zajac sie tylko kawusia :)

Agatka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-06, 09:59 

[quote="Wiosna"] ile razy mozna to zalewac? [quote]

Do siedmiu, byle nie wrzątkiem. Trzeba zaczekać 10 min. po tym jak woda zakipi i wtedy lać do kubka czy innego naczynia w jednej trzeciej napełnionego suszem. Wygląda na to, że masz aromatyzowaną Yerba.

Wiosna 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-06, 10:09 

To dobrze, czy zle? Mam tez troche chyba jakiejs zwyklej, tam jest tylko napisane elaborada con palo. Dla mnie to jest czarna magia :)

Agatka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-07, 17:24 

Wiosna napisał/a:
To dobrze, czy zle? Mam tez troche chyba jakiejs zwyklej, tam jest tylko napisane elaborada con palo. Dla mnie to jest czarna magia :)

Hej :). Myślę, że bez znaczenia. Tyle tylko, że jakiś aromacik dorzucili. Może cytrusowa jest smaczniejsza. Pobudzać powinna tak samo.

lin-ka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-07, 22:51 

[quote="Wiosna"] Odnosnie yerba mate, w koncu wyciagnelam swoj prezent, mam jakies dziwne naczynko drewniane (pachnie egzotycznie) i ta dziwna rurke bombille (tylko moja jest chyba jakiejs slabej jakosci) i 0,5 kg kwiatkow citricos del litoral - rozumiem, ze jest to cos cytrynowego, bo nie ma tu nic napisane po polsku. A firma to chyba Taragui - czy to dobre kwiatki, pytam znawcow, bo jestem zielona, ile razy mozna to zalewac?

Wiosna wyczytałam, że masz oryginalne argentyńskie yerba mate :-D to chyba dobrze...ja niestety znawczynią nie jestem. Ja znalazłam taką limonkową, jak zaparzę i popiję to się podzielę wrażeniami ;-)

frezja 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-11, 15:29 

Dużo ruchu i przebywania na świeżym powietrzu, a poza tym warto wspomóc organizm jakimś suplementem, ja właśnie zażywam multi tabs active power i mam .... niezły power (ten preparat ma składniki pobudzające oraz witaminy i minerały), poza tym dużo ćwiczę i nie czuje zmęczenia, a wtedy łatwiej się koncentruję

Klepsydra 
Coś już napisała
Lubin moim miastem

Wysłany: 2010-03-11, 19:55 

Ja swego czasu zażywałam specyfik o nazwie Sesja, z tego co pamiętam to była w nim kofeina, coś tam z miłorzębem i jakieś inne pierdółki. Ale pomagał mi przy pracy nad projektem reorganizacji dużej firmy. Pewnie efekty placebo, ale może komuś się przyda.

Pozdrawiam
Klepsydra

Agatka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-11, 20:38 

Klepsydra napisał/a:
Ja swego czasu zażywałam specyfik o nazwie Sesja,

Chwytliwa nazwa :-D . Mi już sesja nie grozi, więc łyknęłabym coś o nazwie Robota Na Wczoraj.

lin-ka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-11, 22:26 

Dokładnie tak jak piszesz Agatka, u mnie też ostatnio wszystko na wczoraj :lol:

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-11, 22:52 

po sesji to raz myślałam, ze zawału dostane ;)

u mnie pomaga magnez w każdej postaci, czyli czekolada, orzechy itp.

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-24, 14:14 

a tą sesje to się pije czy to jakieś tabletki?
Doroto a próbowałaś tylko sejsi, tylko ona na Ciebie tak działa czy inne też?

Agatka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-24, 16:23 

UlaPlus napisał/a:
a tą sesje to się pije czy to jakieś tabletki?

Z tego co wyczytałam to tabletki z lecytyną, miłorzębem, kofeiną i czyś tam jeszcze.

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-29, 16:21 

Ja wolę jakiś napój. Wygodniejsze w użyciu i nie ma komentarzy w stylu ' co Ci jest?" czy "chora?"

Odpowiedz do tematu