Naturalne sposoby są najlepsze. Zielona herbata jaśminowa to mój nr 1 Czasami przy takim skumulowaniu zmęczenia i stresu wspomagam się czymś na mocne pobudzenie. Szczególnie jak wcześnie wstaję i długo siedzę, to wieczorkiem muszę łyknąć Active Power Multi-tabs i podgryzać czekoladę gorzką ze skórką pomarańczową.
Hm, czyli nie tylko ja w taki sposob dzialam :) multitabs active power jest naprawde super. Chciaz w domku rowniez posiadam zestawik yerba mate, ale jakos sie nie moge do tego przekonac. Z przykroscia musze stwierdzic, ze lezy gdzies gleboko w szafie, bo mi sie to kojarzy z jakimis kwiatkami do picia, a w zasadzie z taka gesta zawiesina. No coz moze kiedys to wyprobuje?
Agatka Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-02, 13:36
Zapomniałam wspomnieć, że do Yerba potrzebna jest specjalna słomka, nazywa się badajże bombilla. Jak będziecie pić prosto z kubka to najecie się fusów. Cały proces parzenia i picia ma swój urok. Wiosno, kwiatkowe skojarzenie jest bardzo przyjemne :).
Tak mi chodzi Yerba po głowie od jakiegoś czasu, ale jeszcze nigdy nie piłam tego specyfiku. Zachwalacie bardzo a już te "kwiatki do picia" to mnie zaintrygowały...czas wypróbować
Fajna nazwa - bombilla :D A ile takie cały osprzęt kosztuje?
_________________ szaro-buro
Agatka Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-03, 15:42
UlaPlus napisał/a:
Fajna nazwa - bombilla :D A ile takie cały osprzęt kosztuje?
Ceny są różne, ja kupiłam herbatę w zestawie z tykwą i bombillą :) za ok. 50 zł. Z tykwy nie korzystam, jestem przyzwyczajona do kubka. Samą słomkę widziałam na allegro za 20 zł.
Można kupić też 500g za 17zł, ale nie wiem jakiej jakości jest ta herbata.
Wysłany: 2010-03-04, 12:04
Ja mam Yerba Mate Pipore. Nie jestem specem, to moje pierwsze opakowanie (pije je juz trzeci miesiac) ale wydaje mi sie calkiem ok. Widzialam kilogramowe za ok. 30 zl.
Dzięki, dziś mam w planie zakupy to chyba zaszaleję a co mi tam!
Agatka Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-04, 13:00
Mam nadzieję, ze ci podejdzie :). Smak nie zwala z nóg, za to działa super. Jedną taka herbatkę można zalewać do siedmiu razy, trzeba tylko odczekać jakieś dziesięć minut po zagotowaniu wody (dotyczy to też pierwszego zalania).
mientowa Początkująca
Wysłany: 2010-03-04, 15:21
gorzka czekolada i żen szen pomaga na koncentracje - przynajmniej u mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum