Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: koncentracja

Co na koncentracje?
Autor Wiadomość
ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-04-30, 15:40 

A wysypiasz się? :mrgreen:

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-01, 21:15 

ewelynka69 napisał/a:
Jestem bardzo ambitna, chyba to z tego wynika :-D Zawsze byłam kujonką i teraz dzięki temu mam łatwiej, choć nie wiem czy powinnam się do tego przyznawać, bo kujonów nikt nie lubi :oops:

mądrych i rozsądnych kujonów się lubi. nie lubi sie kujonów którzy swoją "mądrość" pokazują wyłącznie przez cytowanie kogoś, no i takich którzy mają klapki na oczach i tylko oni mają rację. nie słuchając innych

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-04, 13:30 

Ewelinko, teoretycznie niby tak. praktycznie wygląda to tak, że w ciągu dnia non stop mnie muli:/ najwięcej energii mam po ok. godzinie od wstania, przez 3 godziny i później w nocy, jak miną najgorsze godziny ziewania.
śpię tyle ile się powinno, 8 godzin, czasem ponad, z racji takiej, że właśnie dość szybko mnie sen morzy, więc chodzę wcześniej spać. zdarzają się dni, kiedy niestety, ale projektów do szkoły jednej i nauki do drugiej jest tyle, że muszę posiedzieć do 3-4 w nocy :( wtedy na sen mam max. z 4 godziny. i tak leci dzień za dniem, czas ucieka, czasami nie wiem na co i kiedy :roll:

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-05, 09:53 

Od tego czy w ciągu dnia się możemy skoncentrować czy nie zależy stopień wypoczęcia organizmu podczas snu. Kasiu, jeśli masz możliwość do drzemki w ciągu dnia to zrób sobie tę przyjemność i między 12 a 15 utnij sobie godzinną drzemkę. Od razu lepiej się poczujesz. A to są najlepsze godzinki na szybka regeneracje sił :-D
Spróbuj, ja, kiedy mogę, to korzystam :mrgreen:

baby 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 10:29 

Dokładnie zgadzam się. Bardzo dobrze robi taka krótka drzemka w ciągu dnia. Oczywiście z tym spaniem nie należy przesadzać, bo nadmiar snu tez nie jest do końca taki dobry. W każdym razie trzeba być wypoczętym, bo zmęczenie, jak zresztą wszyscy wiedzą niezbyt dobrze wpływa na koncentracje.

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-05, 14:34 

A Ja jak się położę w ciągu dnia tak później chodzę jak 'śnięta ryba' :P Nie mogę się dobudzić...

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-05, 14:40 

UlaPlus napisał/a:
A Ja jak się położę w ciągu dnia tak później chodzę jak 'śnięta ryba' :P Nie mogę się dobudzić...

Dokładnie:D mam tak samo...

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 14:41 

Ech

A żenszeń ktoś próbował :) ? Po około dwóch tygodniach zażywania podnosi się ciśnienie tętnicze i od razu się oczy otwierają. Nie można tego zbyt długo brać, ale efekty są super. Dodatkowo można spróbować stosować awokado z bananem.

anetapelegrina 
Coś już napisała
aneta pelegrina

Wysłany: 2010-05-05, 21:34 

spróbuj aromaterapii ona mi pomogła w kilku sesjach
:-)

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-06, 08:40 

dariacandy napisał/a:
Ech

A żenszeń ktoś próbował :) ? Po około dwóch tygodniach zażywania podnosi się ciśnienie tętnicze i od razu się oczy otwierają. Nie można tego zbyt długo brać, ale efekty są super. Dodatkowo można spróbować stosować awokado z bananem.

Żeń-szenia próbowałam, fajny :]
Ale o awokado z bananem nie słyszałam nigdy - to się samemu robi jakiś koktajl czy jak?:)

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-06, 10:38 

o bananie z awokado też nie słyszałam :shock:

żen-szen łykam w całym kompendium, czyli w Body Maxie. w zadnej innej postaci, nie.

a co do drzemki, wlasnie roznie z nia bywa, bo czasami jest jeszcze po niej gorzej niz lepiej ;) a ja lubie spaaac ;D

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-06, 18:55 

UlaPlus napisał/a:

Po takiej drzemce trzeba się napić wody z sokiem z cytryny, od razu stawia na nogi :-D

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-07, 15:29 

hehehehe jak to wielu ludzi mówi i nawet starsze osoby to najlepszym sposobem na koncetrację jest mleczna czekolada :) A jak się już głębiej wchodzi w temat no to medycyna niekonwekcjonalna czyli różnego typu ziółeczka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-07, 19:55 

Awokado drogie Panie to jest super sprawa, ma ogrom witamin, można na necie poczytać. Co prawda smak lekkawo orzechowy nie smakuje wszystkim, ale generalnie ja lubię. Banan super z tym pasuje. Kiedyś Pani dietetyk mi taki zestaw poleciła. Można śmignąć z pieczywkiem wasa. Jest super!

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-08, 07:31 

A ja dalej będę przystawała przy swoim i uważam że czekoladka i zółeczka są niezastąpione :):)

Odpowiedz do tematu