Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: clarena

clarena
Autor Wiadomość
afrodyta10 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-08, 11:09 clarena

Dzień dobry,

mam dostęp do profesjonalnej linii kosmetyków Clarena. Jedna Pani kosmetyczka zaproponowała mi np maskę do twarzy. Natomiast inna Pani powiedziała, że absolutnie nie używać tej linii w domu. Faktem jest, że taniej byłoby dla mnie zakupić z profesjonalnej linii niż w detalu. Piszę na tym forum bo to miejsce dla wszystkich tych, którzy zawodowo się zajmują kosmetyką a ja jestem "zwykła"klientką. Tak więc stosować ta profesjonalną linie w domu czy sobie ją odpuścić?
Dziękuje i pozdrawiam

mary258 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-10, 11:38 

Z profesjonalnymi liniami Clareny nie miałam do czynienie, ale maseczkę z witaminą U oraz krem do rąk mają rewelacyjne :)

afrodyta10 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-26, 13:41 

Witam,
przepraszam, ze nie odpowiedziałam na twoją informację Mary258 ale zamknęłam komputer na aż 2 tyg i wyjechałam z dzieckiem na urlop. Jeśli chodzi o clarenę właśnie też używałam ich kremów i są całkiem dobre. Szkoda, że nikt mi nie doradził czy warto i jest to bezpieczne aby używać tej profesjonalnej linii. Zaryzykuję i kupie. A jak moja skóra to przeżyje dam znać :-)

Profesja 
Początkująca
Profesja

Wysłany: 2011-09-09, 19:14 

Witam, wiecie co kazda firma ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, jak i kazda firma ma perelki swoje albo cosik nieudanego.

Ja z Clareny znam kilka preparatow profesjonalnych i naprawde sa dobre, choc moje kolezanki z kolei uwazaja, ze sa beznadzieje...kwestia gustu, upodoban.
Co do pytania czy uzywac profesjonalnych kosmetykow w domu, to sama tez uzywam, natomiast wszystko zalezy jaki to kosmetyk, nic nie napisalas, jaki to preparat i w czym on tak naprawde ma pomoc, jezeli maska na rozjasniajaca, pomagajaca w walce z przebarwieniami np- w zadnym razie nie uzywac, jezeli maska silnie nawilzajaca- z pewnoscia mozna uzywac, jezeli maska kolagenowa- myslec jak czesto itd.

Wszytsko zalezy jaki to preparat, na co, jaka masz skore, ile masz lat, jaka pora roku...tak wiec wg mnie jedna maska moze byc za mocna na cotygodniowe uzywanie, a inna jak najbardziej moze byc stosowana....

To moje osobiste zdanie. Ale warto brac pod uwage, ze preparaty profesjonalne moga sie w niektorych firmach roznic skladem od preparatow detalicznych....
Pozdrawiam.

afrodyta10 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-09-09, 20:41 

Witam,
Profesja dziękuję za twoją odpowiedź. Zaryzykowałam i kupiłam "Luksusowy krem mikrokolagenowy z peptydami" Pisze na nim, że jest do skóry z pierwszymi oznakami starzenia a więc na pewno dla mnie bo mam 32 lata;-) przywraca skórze gładkość i nawilżenie itd. Widzisz ale zastanowiło mnie zdanie" aplikować na zakończenie zabiegów z collagenµcollagen line". Ja, że używam go w domu raczej nie stosuję żadnych zabiegów oprócz peelingów :-) Generalnie nie mam problemów ze skórą. Żadnych pajączków, wyprysków itp więc póki co stosuję. Ale spotkałam się już z opinią, że mogę sobie w ten sposób uszkodzić skórę. Hmm. Ale jakoś siedzi mi w głowie, że skoro jest to linia profesjonalna więc musi być skuteczniejsza bardziej wydajna. A tak jeszcze na koniec dodam, że myślę o zakupie Maski hialuronowa nawilżająca z mikrokapsułkami również od clareny. Pozdrawiam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-09-10, 10:24 

Ja mam clarena krem matujący. Użyłam raz i stoi, bo niestety nie mogę go używać. Także jak ktoś by był zainteresowany, to chętnie odsprzedam.

master 
Coś już napisała
master

Wysłany: 2011-09-21, 18:52 

Ja uważam za znakomity produkt z marki Clarena: maskę z kwasami i krem z kwasami do twarzy.

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2011-09-26, 09:40 

Z Clareny używam jedynie krem do rąk i jestem z niego bardzo zadowolona. Również zastanawiam się nad kupnem kremu do twarzy (matującego).
Pati, dlaczego nie możesz go używać? Czy on wywołuje u Ciebie jakieś podrażnienia?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-09-26, 15:53 

Miałam kiedyś problemy z buzią. On zatyka mi pory... Powstaje więcej zanieczyszczeń pod skórą. Mam prawie całe opakowanie...

Minerwa90 
Początkująca

Wysłany: 2011-10-03, 18:52 Re: clarena

afrodyta10 napisał/a:
Dzień dobry,

mam dostęp do profesjonalnej linii kosmetyków Clarena. Jedna Pani kosmetyczka zaproponowała mi np maskę do twarzy. Natomiast inna Pani powiedziała, że absolutnie nie używać tej linii w domu. Faktem jest, że taniej byłoby dla mnie zakupić z profesjonalnej linii niż w detalu. Piszę na tym forum bo to miejsce dla wszystkich tych, którzy zawodowo się zajmują kosmetyką a ja jestem "zwykła"klientką. Tak więc stosować ta profesjonalną linie w domu czy sobie ją odpuścić?
Dziękuje i pozdrawiam

Też jestem zwykłą klientką i bardzo sobie cenie kosmetyki Clareny. Też kiedyś miała podobny problem. Zastanawiałam się nad linią, czy używać jej w domu. Po konsultacji z moją kosmetyczką prężnie zaczęłam przeszukiwać Internet w celu znalezienia sklepu Clareny. W końcu znalazłam dwa sklepy on-line. Do dzisiaj jestem zakochana w linii "Anti Age De Lux Line", kremie do rąk (nie pamiętam linii) i w peelingu cukrowym/solnym.
Oszczędzę kilku osobom szukania i podam link do sklepu w którym kupuję regularnie kosmetyki (e-clarena.pl).

Czy Wasi mężczyźni używali Men's Line? Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad prezentem dla mojego skarba.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu