Mam 17 lat i odkąd pamiętam mam cienie pod oczami. Chciałabym się dowiedzieć, czy są jakieś "lekkie" kremy pod oczy dla młodej cery, najlepiej od razu matujące. I czy ja wogóle powinnam używać jakichkolwiek kremów żeby nie zniszczyć sobie cery?
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-29, 20:32
kup sobie jakis krem, zel pod oczy... slyszałam //mama mi mowila// ze bardzo dobry jest ziaji... ja dzis nawet kupilam taki eva - zel pod oczy i na powieki dla mlodej cery...
Jesli masz od dziecka cienie pod oczami to niestety nic na to nie poradzisz, bo taka Twoja uroda... Tez tak mam i byłam z tym nawet u lekarza, jedyne co mozesz temu zaradzic to korektor pod oczy i nie przemeczanie wzroku, zeby nie pogarszac tego nieciekwawego efektu...
Agatek Coś już napisała
Wysłany: 2007-11-08, 10:05
ChiQuitA napisał/a:
Żel FlosLek, zaczęłam go używac jak miałam 16 lat. Lekki, skuteczny, polecam.
Potwierdzam! Jest taki specjalny na cienie i worki! Żeczywiście działa!
I zauważyłam że jak nie jem dużo żeczy tłustych i ostrych i nie jem dużo słodkiego tylko więcej surówek i owoców to są mniejsze!
I od czasu do czasu można się wybrać do kosmetyczki To też polecam!
FlosLek chyba ok 10zł kosztuje, cos mi sie tak kojarzy.
W aptece powiedzielii ze bedzie w nastepnym tygodniu to moze u Ciebie Agatek tez sprowadzac beda wkrotce. W innych aptekach tez moze sprawdz ;)
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-20, 14:38
Przede wszystkim nalezy znać przyczyną ich występowania, bez tego nie pomoże żaden krem
Przyczyną moga być:
-zaburzenia żołądka i nerek
-spożywanie alkoholu przed snem
- nieprzespana noc
- długa praca przy komputerze
- anemia
-zaburzenia hormonalne
Ja na cienie i worki stosowałam taką maseczkę chłodzącą pod oczy sorai, ale ostatnio zaczęła nie dawać sobie rady. Potrzebuję czegoś silniejszego. Chyba najlepiej jak spytam się w aptece.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum