Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cienie, oczami, pod

cienie pod oczami
Autor Wiadomość
sensualna 
Początkująca

Wysłany: 2008-10-29, 23:18 

Należy zacząć od tego, jaka jest przyczyny tych cieni. Jedną z przyczyn cieni oprócz zmęczenia itp, jest płytko unaczyniona skóra, a tam gdzie skóra jest cienka to tym bardziej są one widoczne (naczynka), a jak wiadomo skóra pod oczami jest bardzo cienka. W takim wypadku najlepiej stosować preparaty które obkurczają naczynka krwionośne. Ponadto na taką delikatną skórę jaką jest skóra wokół oczu najlepiej stosować preparaty o łagodzącym działaniu.

izap 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-10, 10:51 

no to zapodajesz okulary żelowe i po problemie! ja kupiłam takie http://www.ogrzewacze.net/details.html?id=19 różowiutkie:)

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-10, 12:48 

kremiki uszczelniające naczynka owszem, okularki żelowe też, ale jak to nie pomoże zawsze można ratować się korektorem pod oczy ;-) polecam korektor Gosha, suuuuperowa sprawa

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-10, 15:33 

cherish napisał/a:
korektor Gosha, suuuuperowa sprawa

to i ja go sprobuje,,,slyszalam ze dlugo sie trzyma

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-06-10, 18:24 

a jak dokładnie się ten korektor Gosha nazywa? :-D
zdjęcie + opis + cena poproszę :)

Bella Rose 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-13, 08:33 

Jestem w twoim wieku i tez mam cienie pod oczami. Od dawna uzywam korektora pod oczy rozswietlajacego i mam zamiar kupic sobie jakis krem pod oczy bo slyszalam ze korektory bardzo wysuszaja cere i mozna dostac zmarszczek ale w sumie nie wiem czy to prawda. Czy korektor pomaga? Mi w sumie tak choc czasem mi sie wydaje ze nie ma duzej roznicy. Musisz po prostu sprobowac roznych rzeczy kazdy ma inna cere i inne rzeczy sa dla niego dobre :) Ja mam zamiar skonczyc z korektorem ( przynajmniej nie bede go uzywac codziennie ) i uzywac jakiegos kremu .

masha 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-15, 23:04 

Ja robię czasem okłady z herbaty. Plus żel rozjasniający. No i na co dzień oczywiście korektor

ewaWilanow 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-02, 15:13 Walka z cieniami cd

Ja dlugo walczylam z cieniami, ale dopiero kosmetyki na bazie witaminy C mi pomogly, uzywalam Lumene i zauwazylam wyrazna poprawe po niecalych dwoch tygodniach. Mojej kolezance z pracy pomogl juz inny krem na bazie witaminy K, chyba Cernor- jak widac kazdy przypadek jak zwykle trzeba traktowac indywidualnie:-)

Kalinda 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-07, 16:38 

Ja niestety nie zauważyłam, żeby jakieś kremy czy żele pod oczy mi pomagały. Czasem niestety nawet dodatkowo uczulały, bo mam wrażliwe oczy. Dlatego stosuję korektory. Byłam zadowolona z Bell mineralnego. Teraz stosuje korektor z Artdeco i bardzo podoba mi sie jego lekko rozświetlający efekt.

po_solarce 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-12, 13:17 

Gdy już cienie są: korektor. A zawczasu: krem pod oczy, albo choc nawilżający, odpowiednia ilość snu. A jeśli utrzymuje się, przyczyn nalezy szukać gdzie indziej - najlepiej u lekarza. To moga byc chore nerki lub np. wątroba.

KolagenColway 
Stała bywalczyni
www.KolagenColway.com

Wysłany: 2011-10-26, 13:30 

Wg mnie najlepiej sprawdzi się tylko dobry krem pod oczy,który zredukuje te "cienie" pod oczami. Wizyta u lekarza,dermatologa też oczywiście nie zaszkodzi.

Kalinda 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-11-03, 16:42 

A opaski żelowe na oczy wam pomagają?

Magda.Mała.Mi 
Początkująca

Wysłany: 2012-02-02, 10:57 

Niestety nie :( Ja słyszałam, że to może być wina zbyt małej ilości przyjmowanych płynów. Sprawdzam teraz jak to będzie działało. Byłam z tym również u mojego dermatologa. On z kolei uważa, że przyczyną może być zbyt niskie ciśnienie. Dostałam takie kremy, które poprawiają krążenie. Wiec działam, a tymczasem pozostaje korektor pod oczy i duża dawka snu.

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2012-02-09, 11:38 

Ja mam cienie pod oczami gdy się nie wyśpię, może jesteś przemęczona, chodzisz niewyspana, brak Ci witamin? Być może masz anemię? Najrozsądniejszą decyzją jest udanie się do lekarza, nawet 1 kontaktu. Obecnie używaj podkładów czy korektorów, żeby je nieco zatuszować. Bardzo Ci polecam podkład Max Factor Lasting Performance nr 100 Fair - jest jasny, naturalny, trudno dostępny ale w sklepach internetowych go znajdziesz. Ten podkład doskonale kryje niedoskonałości skóry. Naprawdę polecam ;)

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-02-17, 18:27 

Pamiętajcie, że bardzo ważne jest nawilżanie skóry. Wysuszona skóra to jedna z przyczyn tworzenia się cieni pod oczami - ja teraz smaruję nawilżającym z Flosa do skóry wrażliwej, i jeśli chodzi o nawilżenie to jest b.dobry. Poza tym coś prostego jak świetlik i okłady z herbaty. Kremy poprawiające krążenie? Pod oczami?

A na anemię jeść morele suszone!

Odpowiedz do tematu