sensualna Początkująca
Wysłany: 2008-10-29, 23:18
Należy zacząć od tego, jaka jest przyczyny tych cieni. Jedną z przyczyn cieni oprócz zmęczenia itp, jest płytko unaczyniona skóra, a tam gdzie skóra jest cienka to tym bardziej są one widoczne (naczynka), a jak wiadomo skóra pod oczami jest bardzo cienka. W takim wypadku najlepiej stosować preparaty które obkurczają naczynka krwionośne. Ponadto na taką delikatną skórę jaką jest skóra wokół oczu najlepiej stosować preparaty o łagodzącym działaniu.
izap Początkująca
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-06-10, 12:48
kremiki uszczelniające naczynka owszem, okularki żelowe też, ale jak to nie pomoże zawsze można ratować się korektorem pod oczy polecam korektor Gosha, suuuuperowa sprawa
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-10, 18:24
a jak dokładnie się ten korektor Gosha nazywa?
zdjęcie + opis + cena poproszę :)
Bella Rose Coś już napisała
Wysłany: 2010-01-13, 08:33
Jestem w twoim wieku i tez mam cienie pod oczami. Od dawna uzywam korektora pod oczy rozswietlajacego i mam zamiar kupic sobie jakis krem pod oczy bo slyszalam ze korektory bardzo wysuszaja cere i mozna dostac zmarszczek ale w sumie nie wiem czy to prawda. Czy korektor pomaga? Mi w sumie tak choc czasem mi sie wydaje ze nie ma duzej roznicy. Musisz po prostu sprobowac roznych rzeczy kazdy ma inna cere i inne rzeczy sa dla niego dobre :) Ja mam zamiar skonczyc z korektorem ( przynajmniej nie bede go uzywac codziennie ) i uzywac jakiegos kremu .
Ja robię czasem okłady z herbaty. Plus żel rozjasniający. No i na co dzień oczywiście korektor
ewaWilanow Początkująca
Wysłany: 2010-02-02, 15:13
Walka z cieniami cd
Ja dlugo walczylam z cieniami, ale dopiero kosmetyki na bazie witaminy C mi pomogly, uzywalam Lumene i zauwazylam wyrazna poprawe po niecalych dwoch tygodniach. Mojej kolezance z pracy pomogl juz inny krem na bazie witaminy K, chyba Cernor- jak widac kazdy przypadek jak zwykle trzeba traktowac indywidualnie:-)
Ja niestety nie zauważyłam, żeby jakieś kremy czy żele pod oczy mi pomagały. Czasem niestety nawet dodatkowo uczulały, bo mam wrażliwe oczy. Dlatego stosuję korektory. Byłam zadowolona z Bell mineralnego. Teraz stosuje korektor z Artdeco i bardzo podoba mi sie jego lekko rozświetlający efekt.
Gdy już cienie są: korektor. A zawczasu: krem pod oczy, albo choc nawilżający, odpowiednia ilość snu. A jeśli utrzymuje się, przyczyn nalezy szukać gdzie indziej - najlepiej u lekarza. To moga byc chore nerki lub np. wątroba.
KolagenColway Stała bywalczyni www.KolagenColway.com
Wysłany: 2011-10-26, 13:30
Wg mnie najlepiej sprawdzi się tylko dobry krem pod oczy,który zredukuje te "cienie" pod oczami. Wizyta u lekarza,dermatologa też oczywiście nie zaszkodzi.
Magda.Mała.Mi Początkująca
Wysłany: 2012-02-02, 10:57
Niestety nie :( Ja słyszałam, że to może być wina zbyt małej ilości przyjmowanych płynów. Sprawdzam teraz jak to będzie działało. Byłam z tym również u mojego dermatologa. On z kolei uważa, że przyczyną może być zbyt niskie ciśnienie. Dostałam takie kremy, które poprawiają krążenie. Wiec działam, a tymczasem pozostaje korektor pod oczy i duża dawka snu.
Ja mam cienie pod oczami gdy się nie wyśpię, może jesteś przemęczona, chodzisz niewyspana, brak Ci witamin? Być może masz anemię? Najrozsądniejszą decyzją jest udanie się do lekarza, nawet 1 kontaktu. Obecnie używaj podkładów czy korektorów, żeby je nieco zatuszować. Bardzo Ci polecam podkład Max Factor Lasting Performance nr 100 Fair - jest jasny, naturalny, trudno dostępny ale w sklepach internetowych go znajdziesz. Ten podkład doskonale kryje niedoskonałości skóry. Naprawdę polecam ;)
Pamiętajcie, że bardzo ważne jest nawilżanie skóry. Wysuszona skóra to jedna z przyczyn tworzenia się cieni pod oczami - ja teraz smaruję nawilżającym z Flosa do skóry wrażliwej, i jeśli chodzi o nawilżenie to jest b.dobry. Poza tym coś prostego jak świetlik i okłady z herbaty. Kremy poprawiające krążenie? Pod oczami?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum