Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ciemna, karnacja

Ciemna karnacja
Autor Wiadomość
Tomek91 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 21:43 Ciemna karnacja

Witam

Chiałbym za wszelką cenę mieć karnację ciemną : P jestem śniady, ale jak to się mówi chce z życia wycisnąć jak najwięcej, na solarium chodziłem ale trzeba długo chodzić żeby były efekty. Ostatnio zauważyłem w sklepie olejek brązujący, posmarowałem się i naprawde są efekty fajnie wygląda ale jest pewien feler, robi smugi to mi się w tym niepodoba.Więc tak kieruje się z zapytaniem czy może znacie jakieś kremy typu brązujące takie normalne żeby poprostu przyciemnić karnacje.A soki marchwiowe też pije : p

Pisze na forum damskim bo kobiety bardziej się znają od facetów : P

Więc Pomóżcie Ekspertki : p

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-01, 21:50 

Opalenizna z samoopalacza, u faceta wyglada tandetnie.
Słońce/solarium....

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-01, 21:57 

Witamy Tomka. Więc tak, są w aptece tabletki, które stosuje się w momencie, kiedy masz kontakt ze słońcem lub z solarium, ale nie mam 100% pewności, że są one całkowicie bezpieczne dla organizmu, poza tym w Twoim przypadku solarium odpada. Wg mnie makijaż i balsamy/kremy brązujące u faceta odpadają. Po pierwsze przeważnie większość z nich zostawia smugi, a po drugie wiemy dobrze, jakie będą reakcje Twoich kolegów :/. Soki marchwiowe - ok, na pewno po części się sprawdzą, ale uważaj, bo nadmierne i częste picie powoduje powstawanie plam na ciele i buzi. Często mamy, chcące, by ich małe dzieci miały śniadą cerę, podają im soki marchwiowe. W normalnych ilościach efekt jest zadowalający. Spotkałam się jednak z niemowlakiem, który miał właśnie w/w plamy. Nie wiem, ile masz lat, w każdym razie soki z marchwi na pewno nie zadziałają u Ciebie tak, jak u niemowlaka. Bo okres rozwoju już raczej przeszedłeś ;)

Moim zdaniem (ale to moim, nic nie narzucam), nic nie zaszkodzi jak raz na 2 tygodnie pójdziesz sobie do solarium na 12-13 minutek. Coraz więcej mężczyzn z tego korzysta i to o wiele mniejszy "obciach", niż makijaż, czy coś brązującego.

Tomek91 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 21:58 

Heh Dzięki pati za wyczerpująca wiadomosć a co do wieku mam 18 lat, a polecasz może te kremy przed solarką?

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-01, 22:06 

Wiesz co, najbardziej Ci polecam masło kakaowe BALSAM DO CIAŁA z serii Ziaja, kosztuje 8zł, starcza na baaaaardzo długo, ma super zapach, a te wszystkie kremy na solarium są strasznie drogie, jednorazowa tubka kosztuje 5 zł. Pod spodem masz fotkę, jak to wygląda. Co więcej, jeśli masz śniadą karnację, solarium na pewno da lepsze rezultaty. Na początku pamiętaj jednak, żeby iść na max 7 min, jeśli nie miałeś nigdy z tym styczności, potem spokojnie możesz 10 min. i kolejny raz to max 13 min. Raz na 2 tyg. spokojnie Ci wystarczy ;)

Tomek91 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 22:10 

Czyli Pati polecasz to przed każdym zarzyciem solarki?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-01, 22:18 

Ja się nie znam ale masło kakaowe chyba stosuje się codziennie żeby wzmocnić i utrwalić opaleniznę. Ogólnie fajnie wpływa na kolor, tak działa przynajmniej u mnie:)

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-01, 22:24 

Ja stosowałam dla siebie ten balsam i uwierz mi, że działa świetnie. Fajnie przyciąga promienie i wygląda fajnie. Tomku, możesz użyć to przed każdym pójściem do solarium, nie pożałujesz. Chyba, że znudzi Ci się smarowanie, to możesz iść na świeżo, nie musisz smarować się za każdym razem, to wg Twojego uznania. Po opalaniu polecam Ci balsam "Soraya po opalaniu" albo jakiś fajny z drobinkami rozświetlającymi opaleniznę, np. Dove.

Tomek91 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 22:28 

A słyszałem ze solarium typu gdzie się ,,leży" moge tak to ująć opala na brązowo natomiast solarium gdzie się ,,stoi" opala na czerwono ponieważ są mocniejsze lampy, ale widze że mam do czynienie z ekpertką i mam nadzieje że mi doradzi które lepsze lampy : P

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-01, 23:11 

Jesli chodzi o solarium to jest strasznie niezdrowe,po drugie soraya chyba nie ma filtrow wiec tym bardziej uzywanie jej w solarium moze wywolac porblemy skorne(alergie,poparzenia).Solaria pogarszaja stan skory i przyspieszaja proces starzenia,nadmiernie przesuszaja a na dodatek kto nie ma ciemnej karnacji nie wyglada dobrze po solarium bo widac od razu ze efekt jest sztuczny.Nie wiem skad ta moda na sztuczna opalenizne ktora wcale nie jest ani ladna ani meska.Soki marchwiowe owszem ale nie w przesadnych ilosciach poniewaz maja duzo beta-karotenu ktory moze obciazyc watrobe,jak juz kolezanka wyzej wymienila moga pojawic sie plamy co jest wlasnie objawem przedawkowania,oprocz plam moga pojawic sie rowniez pomaranczoe dlonie.Samoopalacze ciezko jest nalozyc dobrze zwlaszcza u mezczyzny jesli ma zarost.Natomiast potem gdy skora sie zluszcza moze schodzic nierownomiernie co bedzie wyladac delikatnie mowiac nieladnie.Lepiej zaakceptowac siebie,zadbac o skore i to bedzie najlepsze rozwiazanie.Pozdrawiam :-D

Tomek91 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-01, 23:26 

Heh niby masz racje, ale jednak wole wziąć solarium tylko niewiem na jakie lampy(post wyżej)

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-02, 09:00 

Tomku, nie ma reguły, jeśli chodzi o stojące, czy leżące solarium. Wszystko zależy od lamp. Możesz iść i zapytać się, które są mocniejsze, itp. itd. Ja np. wolę iść na leżące, ponieważ nie lubię stać, niektórym robi się słabo, bo wysoka temperatura robi swoje. Więc na początku idź sobie na leżące. Istnieją również solaria brązujące, ponoć niby bardziej opalają na brązowo. Powiem Ci jednak, że byłam na różnych i żadnej odmienności nie widzę, więc to pewnie chwyt.

soffie - soraya to balsam po opalaniu, łagodzący. To nie jest kosmetyk do opalania z jakimiś filtrami, tylko czysta forma pielęgnacji po opalaniu. To, że solarium jest w jakimś stopniu szkodliwe, to pewnie wie każda z nas i każdy idzie tam na swoją odpowiedzialność. A czy wygląda sztucznie? U niektórych "plastikowych lalek" może i tak, które nie znają umiaru. Ja mam delikatną opaleniznę, mnie to odpowiada ;).

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-02, 11:55 

Masz racje najwazniejsze by nie przesadzac.Jednak ja zrezygnowalabym calkowicie.Mysle,ze dziewczyny zaczynaja rezygnowac kiedy widza ze skora sie zaczyna starzec.Ale potem to niestety nieodwracalne.Oczywiscie nikomu nie narzucam toku myslenia,tylko sama chodzilam na solarium i teraz zaluje bardzo.Jesli chodzi o krem po opalaniu jak najbardziej,natomiast do solarium nalezy uzywac kremow z filtrami:)milego opalania!

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-02, 12:00 

Tylko jak użyjesz kremu z wysokim filtrem to o rezultacie nie ma mowy. Ja myślę jednak, że jak ktoś korzysta z solarium rozsądnie, ze skórą będzie wszystko ok. Ja np. wyłączam opalacze na twarz. Zawsze mogę dostosować make up do reszty ciała. Wyłączam, ponieważ kiedyś miałam delikatne problemy trądzikowe. Ale dobra koniec, OT, bo o solarium jest inny temat ;)...

Tomek91 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-02, 15:09 

Dzięki Pati za porady przydadżą się bardzo :) Wielki plus dla ekspertki.

Odpowiedz do tematu