Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ciekawe, krakowie, miejsca, warto, zobaczyc

Ciekawe miejsca w Krakowie - co warto zobaczyć?
Autor Wiadomość
guarana 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-09, 09:17 Ciekawe miejsca w Krakowie - co warto zobaczyć?

Słuchajcie, słyszałam, że jakoś na dniach zostało otworzone muzeum w Sukiennicach krakowskich - chętnie bym się na taka wycieczkę po Krakowie wybrała, ale chciałabym zobaczyć coś więcej, zjeść dobry obiad, wypić profesjonalnie zrobionego drinka - może znacie jakieś ciekawe miejsca w Krakowie, które warto zobaczyć czy odwiedzić?

Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-13, 15:30 

Rzut beretem od Sukiennic jest Plac Szczepański. Jego też warto zobaczyć - został niedawno wyremontowany. Na Placu jest jedna z lepszych krakowskich restauracji - Scandale Royal. Świetne, wyrafinowane menu i doskonały koktajl bar. Obsługa też na bardzo wysokim poziomie. Spróbuj zwłaszcza koktajli na bazie szampana i filetu z perliczki. Doskonałe danie.

dafne 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-13, 17:36 

Dobre jedzonko jest w restauracjach - Gruzińskie Chaczapuri :), ceny też przystępne :).

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-09-14, 19:40 

Ja mam duszę raczej sentymentalną dlatego nie będę Ci mówić, gdzie znajdziejsz nowinki architektoniczne, ale jeśli chcesz poznać kraków, od tej klimatycznej strony polecam spacer wzdłuż wisły, karmienie gołębi i krakowskie kwiaciarki. Obiad w jednej z knajpek ukrytych w bocznych uliczkach rynku, a potem spacer na krakowski Kazimierz. Tam koniecznie kawa w "Alchemi" a wieczorek zydowska knajpka.

ulena 
Coś już napisała

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-11-23, 00:23 

A ja tak bliżej natury, bo to też Kraków, polecam Zalew Zakrzówek, powstały stosunkowo niedawno (jakieś 20 lat temu) w miejscu dawnego kamieniołomu (tu pracował Jan Paweł II). Nie wiem czy gdziekolwiek w Polsce zobaczymy taki kolor wody. Widoki niesamowite. A jak już będziemy na Zakrzówku, to zaraz obok Skałki Twardowskiego (powstały po wybuchu w laboratorium szkoły magii i czarnoksięstwa Twardowskiego). Wszystkie cztery kopce też warte odwiedzenia, no i dużo by jeszcze pisać...

vexgirl 
Stała bywalczyni
narcystyczno - egocentryczna

Wysłany: 2010-11-23, 08:31 

W Krakowie jest mnóstwo rzeczy do zwiedzenia (muzea, teatry, Stare Miasto, Kazimierz, Galerie Sztuki, Wawel, itd). Pytanie tylko co Cię interesuje i ile masz czasu na zobaczenie tego. Nie jesteś w stanie w ciągu jednego dnia tego ogarnąć.

jarecki102 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-12-21, 15:21 

A ja polecam rzadko kiedy wymieniane, a przepiękne Podgórze.

kasetka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-12-23, 08:55 

Też o nim pomyślałam. Podgórze ma swój klimat:). Szczególnie urokliwym miejscem jest tam Park Bednarskiego. Uwielbiam spędzać tam czas w lecie lub na wiosnę:). Bardzo lubię też podgórskie puby i kluby:).

karmelowa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-08, 11:10 

muzem pod sukiennicami jest na pewno warte obejrzenia i polecam koniecznie trzeba je zwiedzić, po za tym muzeum fabryki Schindlera, muzeum sztuki współczesnej, czy oczywiście Wawel albo Kazimierz urokliwy, a na Kazimierzu to warto sobie usiąść popatrzeć , po kontemplować , ja bardzo lubię siadać w Le Scandale na placu Nowym bardzo urokliwe miejsce

Odpowiedz do tematu