Za 2 tygodnie będę chrzestną- chłopczyka. Lepiej kupić prezent ( jak tak to co?) czy pieniądze ( jak tak to ile się teraz daje?) ??? Nie jestem osobą pracującą i nie stać mnie na duuuuuuuuuuuuże prezenty, poza tym studiuję. Na razie mam taką specjalną pamiątkową książkę z okazji chrztu ;)
Sprawa nr 2 jak się ubrać? Na pewno będę miała płaszcz... Ale np. nie wiem jakie spodnie? Czy jakaś spódnica? No nie wiem nie wiem... Jakie buty do tego? Pomóżcie na Was zawsze mogę liczyć ;)
Wg mnie najlepiej kupić chłopczykowi coś do ubrania na zimę - kurteczkę/jeansy/koszulkę/sweterek :)... Ubrać? Hmm... Możesz założyć kozaczki, spodnie (nawet jeansy, mogą być rurki) i do tego bardziej elegancka koszula :). Ostatnio na chrztach widziałam dużo spódniczek ołówkowych, ale jak dla mnie już ich ZA DUŻO :/...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Powiem Ci, że ja też za 2 tygodnie mam wesele i idę jeszcze w półbutach, ale tylko dlatego, że będą tańce... A tak? Dzisiaj jest strasznie zimno, ja już wyciągnęłam kozaki ;) A za 2 tyg. spokojnie :) Ponoć od przyszłego tygodnia ma być 7-8 stopni :/
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wysłany: 2009-10-10, 11:15
aagnieszkaa1, wiesz, że teraz to już latem się chodzi w kozakach Poza tym, ja już bym założyła kozaczki, szczególnie kiedy są takie jesienne, nie ocieplone.
A pasuje się zapytać rodziców czy może coś by chcieli dostać dla swojego dziecka itp... Może coś potrzebują ??? Ale to i tak będzie pewnie odp: że nie nie nic
Ale zapytaj, oczywiście...!!! A jak odpowiedzą: "nie, nic", to powiedz, że pytasz poważnie, bo po co kupować rzecz, którą dziecko już ma? Albo może ktoś inny taką, czy podobną rzecz kupi ;)
W sumie to niecałe dwa lata temu kuzynka urodziła dziewczynkę i takie różne rzeczy typu nosidełko itp ma po niej więc rzeczy praktyczne odpadają. Co do jakiś ubrań to nie wiem czy pasuje taki prezent od chrzestnej. Ja słyszałam, że się kupuję np. łańcuszek i za X lat będzie on mu służył. Tylko znowu takie rzeczy to na komunię się dostaję...
Hmm... No tak, ale "moda" się zmienia i powoli niestety odchodzi się już od sentymentalizmu... I wiem (po tym co zaobserwowałam u siebie w rodzinie), że dzieci na chrzest dostawały łańcuszek, a rodzice przed komunią kupowali nowy, bądź, co bądź, ale do komunii jest całe 8 lat...
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-10, 13:04
Ja przed zakupem pytałam się czy taki prezent im odpowiada :) z kolei nie chciałam dawać pieniędzy, bo wiadomo rozejdą się, a tak to dziecko będzie miało pamiątkę :)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-10-10, 15:14
myślę, że najfajniejsze prezenty w obecnych czasach to prezenty funkcjonalne, na ogół dzieci ( i w ogóle wszyscy ) cieszą się, gdy dostaną prezent, który na coś się przyda a nie na przykład że coś się postawi i nie będzie tak naprawdę użyteczne, więc ubrania czy zabawki są jak najbardziej "na czasie". a w Superniani słyszałam kiedyś, że pieniążków na chrzest się nie daje, ale to już kwestia upodobań. :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum