Witam.
mam 18 lat i bardzo mocno podkrazone oczy. Nie wynika to z mojego stanu zdrowia, bo mialem zrobione wszystkie badania i wyniki byly bardzo dobre. Uprawiam dosyc duzo sportu. Stosowalem jakis zel arnikowy, bralem witaminy - nic nie dalo. Wyczytalem gdzies ze pomoc moze masc Auriderm, ale od niej robilo mi sie te worki jeszcze czerwiensze dlatego przestalem jej uzywac. Na wakacjach mialem oczy podkrazone troche mniej, niedawno znowu mam mocno, moze spowodowane to jest niewysypianiem. Na wakacje jednak czasu na spanie mi nie brakowalo, a lepiej bylo tylko troszke. Chyba nic nie bede mogl z tym zrobic wiecej, dlatego chcialem zapytac o jakies kosmetyki, ktore moglyby jakos to zretuszowac, ale zeby nie widac bylo, ze uzywam kosmetykow. Czy to w ogole mozliwe? :)
prosze o porade i pozdrawiam
karymary Początkująca
Wysłany: 2008-09-04, 18:03
Re: chlopak z mocno podkrazonymi oczami :/
Witaj,
nie jesteś sam moje klientki bardzo sobie chwalą odżywczy fluid pod oczy do którego podaję Ci link http://www.marykay.com.pl/264 tam uzyskasz niezbędne informacje a w razie pytań pisz gg 120 55 10 lub karymary@o2.pl, pozdrawiam
Jedna z forumowiczek polecała na podkrążone oczy żel pod oczy firmy Flos leka .
Nie wiemy tylko czy na aż tak podkrążone o jakich mówisz to zadziała.
karymary Początkująca
Wysłany: 2008-09-05, 09:23
podkrążone oczy
fluid ma konsystencję lekkiego serum, co oznacza że całkowicie się wchłania,
buteleczka zakończona jest kulką którą przeciągasz wzdłuż kości policzkowej pod oczami a następnie lekko wklepujesz preparat,
taka aplikacja zapewnia natychmiastowe uczucie chłodu i odswieżenia, a już po ok 2 tyg.cienie i obrzęki stają się zdecydowanie mniej widoczne
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-05, 16:16
albo kup sobie taka maske zelowa na oczy... w Sephorza na pewno jest.. a jak nie to w innym kosmetycznym... nie powinna byc droga. Wlozysz do lodowki a potem na oczy... na allegro tez powina byc :)
aha, to sprobuje tego fluidu :)
a o okularach juz gdzies wczesniej tez wyczytalem i je kupilem, dzisiaj powinny byc :)
a co do tej lyzki, to bralem tez kostki lodu, owijalem kawalek materialu i tak przykladalem, ale prawie nic nie dalo. No nic, teraz probuje Waszych propozycji :)
no akurat to chyba ostatnia rzecz jaka bym zrobil. Nie dopuszczam czegos takiego, ze to moja uroda i nic z tym nie zrobie. Nigdy nie widzialem chlopaka z tak podkrazonymi oczami i bardzo mnie to denerwuje, nie zostawie tak tego :)
w kazdym badz razie co zrobie jak mi nic nie pomoze to nie wiem :P
aha, bylem tez u kosmetyczki zapytac co by na to poradzila. Zaproponowala mi zabieg polegajacy na wmasowywaniu jakichs masci czy tam kremow pod oczy, ktore chyba maja rozjasnic skore. Mialoby byc to 6 zabiegow po 40 minut kazdy. Podobno efekt powinien byc wyrazny, ale nie dowiedzialem sie na jak dlugi okres czasu, kosemtyczka nie chciala mi jasno tego powiedziec. Moze sie orientujecie czy to mogloby pomoc?
Witam :) tez mam z tym problem i równiez bylam u kosmetyczki i powiedziała ze z tym nie mozna nic zrobić poprostu taka masz skore, cos tam sie wydziela czy jakos tak nie pamietam dobrze, ale przez ostatni czas testowałam mnóstwo kremow pod oczy i regularnie je uzywałam najwieksze rezultaty pokazal krem pod oczy z Ziaji z bławatkiem mi pomogl i jest nie dorgi (około 4zl) no i oprocz tego uzywam korektoru pod oczy rozświetlajacego :) Pozdrawiam
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-07, 23:47
wiem ze w Sephorze jest taki krem na cienie pod oczami. Gdybys sie tam przeszedl i powiedzial ze szukasz takiego kremu z seri Stri - vectin (nie wiem jak sie to pisze) sa to dosyc drogie kremy. ale popros o probke to na pewno Ci dadza i spr. moze Ci pomoze to wtedy mozna by kupic :) ja go nie probowałam...
Gdy po przebudzeniu wciąż masz cienie to proponuję nałożyć na powieki nasączone wodą i mocno schłodzone torebki z herbatą. Najlepiej jest poprzedniego wieczora włożyć do lodówki wcześniej parzone przez 10 minut torebki po herbacie i zostawić je tam na noc. Ten herbaciany kompres trzymaj na powiekach przez 10 minut. Herbaty, które najlepiej znoszą opuchliznę, podrażnienie i zmęczenie z oczu, to Assam i ziołowa herbatka rumiankowa.
Zaś opuchlizna pod oczami może być wynikiem picia alkoholu przed snem (alkohol pogarsza wydalanie wody z organizmu).
Wówczas polecam pić dużo wody, ok. 2 litrów dziennie, ponieważ woda rozcieńcza substancje powodujące zatrzymanie wody w organizmie i przyspiesza ich usunięcie. Gdy organizm jest odwodniony, magazynuje wodę, co może byc też przyczyną opuchlizny pod oczami.
Ja osobiście piję od niedawna 2 litry wody mineralnej i zauważyłam dużą różnicę w kondycji mojego ciała, jakoś czuję sie lżejsza, z większym wigorem no i mama wrażenie że skóra stała sie bardziej jędrna....:)
ale się rozpisałam....
veressa Coś już napisała
Wysłany: 2009-01-17, 00:32
Masz cienie pod oczami bo twoja skora jest cienka a naczynia slabe i pekaja. Powinienes stosowac krem wzmacniajace naczynia krwionosne i pobudzajace mikrokrazenie a na noc krem odzywiajacy skore. Testuje wlasnie na swoim kuzynie (tez ma ten problem) krem na teleangiektazje (pękające naczynka). Musi uplynac troche czasu zanim bede mogal dac odpowiedz i cos polecic.
Ja mam świetny krem pod oczy, który likwiduje sińce i worki pod oczami, mogłabym wysłać Ci próbkę takiego kremu,sam sprawdzisz jego skuteczność... wyślij mi swój adres na e-maila: iwon.m@poczta.onet.pl. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum