beautyforumki! chciałabym poznać waszą opinię o diamentach pamięci, czyli diamentach wytwarzanych z ludzkich włosów czy prochów, takie diamenty zawierają ludzkie dna, więc są wieczną pamiątką po człowieku, którego na ziemi już nie ma, ale istnieje cały czas w świadomości innych ludzi. wiem, że temat mocno kontrowersyjny, ale mi się podoba to, że mogę na przykład decydować, w jakim kształcie chcę przetrwać na ziemi po śmierci, więc mi się podoba :) co myślicie?:) widzicie siebie w formie diamentów?
Ja widzę siebie jako diament pamięci - to takie przedłużenie pamięci o mnie, o tym, jaka byłam, dla tych, którzy nie mieli szansy mnie poznać za życia ;) No i ta forma - kusząca :)
Wysłany: 2011-12-26, 22:55
Tzn mieli by z moich włosów zrobić biżuterię i miała bym być noszona jako łańcuszek na szyji? Dobrze zrozumiałam?
Dziewczyny, poczytajcie sobie w necie o tych Diamentach Pamięci, jest trochę artykułów, mają też swoją stronę. Bo widzę, że jesteście bardzo zdziwione, ja też byłam, jak o tym usłyszałam, ale jak się trochę o tym poczyta, to człowiek się oswaja z tym pomysłem i zaczyna dostrzegać wiele innych jego aspektów...
A faktycznie, w TVNie wypowiadała się synowa Violetty Villas i mówiła o tych diamentach pamięci, fani pewnie są bardzo zadowoleni z tak oryginalnej pamiątki, bo artystka też była niezwykle oryginalna i ekscentryczna.
pretty smile Stała bywalczyni Nudno jest tu bez ciebie...
Ja odpowiem na Twoje pytanie, pessida, mimo że nie było do mnie ;). Bo mi w diamentach pamięci podoba się oryginalność, to, że to jest coś nowego, czego wcześniej nie było, coś, co zapamięta się przez długi czas i co przetrwa wiele wiele lat - ot co ;).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum