Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: chce

Chcę To
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-11-16, 22:24 Chcę To

pomyślałam, że może taki wątek przyda się do napisania, co kto chciałby kupić a nie wie gdzie takie coś dostać - bywamy, więc możemy wiedzieć to, czego nie wiedzą inni i dzielić się tą wiedzą :-)

ja chcę kupić formę do kostek lodu.
jedną taką zwykłą do zrobienia idealnie równych sześcianików a jedną jakąś odjechaną, np. w kształcie delfinków, pingwinów albo innych fajowych kształtów.
za chiny ludowe nie wiem, gdzie uderzać, bo nie znam sklepów z takimi rzeczami. może coś poradzicie w Wwie :?: poza Ikeą, tak jest shit, jakieś trójkąty itp.

grinti 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-17, 14:47 

Odjechane foremki do lodu widziałam niedawno w sklepie "Flo" w Złotych 'Szałasach' (III poziom :D) - formy geometryczne, delfinki, nawet gitary(!) - tylko cen nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 25zł.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-11-17, 22:52 

oooo fajny temat...

poszukuje ksiazki - Budownictwo ogolne dla architektów... gdzie moge znalezc w Krakowie?
(opis wygladu ksiazki - szaro - pomaranczowa okladka - na szarym tle male rys. np. schodow, dachu itp. )

grinti 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-18, 16:15 

Nie jestem z Krakowa, ale Internet służy pomocą ;-)
Czy chodzi właśnie o :arrow: ten tytuł ? :-)

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2008-11-18, 18:25 

dziekuje za zainteresowanie ale niestety to nie jest ten tytul... caly tytul to budownictwo ogolne dla architektów...
na allegro tego nie ma
w empiku tez tego nie ma
jedynie na str. wydawnictwa ale nieco drogawe... bo 140 zl.
chcialam gdzies 'wykupczyc' w ksiegarni...

grinti 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-19, 17:33 

Esz, zmyliły mnie te rysunki schodów i dachów na okładce.

Sprawdzałam nawet u dystrybutorów mojej "byłej" księgarni, ale też nie mają tego tytułu, tym razem nie pomogę ;-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-11-21, 22:40 

a jeśli chodzi o te kostki to w biedronce takie były, ale nie wiem jak teraz.

ja szukam takiej rzeczy bardziej ciuchowej-spódnica do kolan,XS-S, granatowa w groszki

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-11-23, 21:18 

grinti napisał/a:
Odjechane foremki do lodu widziałam niedawno w sklepie "Flo" w Złotych 'Szałasach' (III poziom :D) - formy geometryczne, delfinki, nawet gitary(!) - tylko cen nie pamiętam, ale jakoś w okolicy 25zł.

grinti :arrow: bardzo dziękuję, nie omieszkam polookać, gdy będę w ZT-sie :-)
zainspirowałaś mnie, zwłaszcza tymi gitarami :lol:

[ Dodano: 2008-11-23, 21:28 ]
qwerty napisał/a:
poszukuje ksiazki - Budownictwo ogolne dla architektów... gdzie moge znalezc w Krakowie? (opis wygladu ksiazki - szaro - pomaranczowa okladka - na szarym tle male rys. np. schodow, dachu itp. )

qwerty :arrow: a czy możesz przesłać linka do tego podręcznika ze strony producenta :?: i nazwisko autora :?: mam kilku znajomych na architektonice, może bym pomogła :?:

[ Dodano: 2008-11-23, 21:40 ]
nocandygirl napisał/a:
a jeśli chodzi o te kostki to w biedronce takie były, ale nie wiem jak teraz. ja szukam takiej rzeczy bardziej ciuchowej-spódnica do kolan,XS-S, granatowa w groszki

formy do kostek w Biedronce :?: no coś podobnego - nie spodziewałabym się :!: :-)

nocandygirl :arrow: czy z tą spoódnicą chodzi Ci o coś takiego: http://www.allegro.pl/ite...z_s_122042.html :?:

niewiele napisałaś ponad kolor, rozmiar i odwieczne grochy ;-)

grinti 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-24, 23:15 

nocandygirl, toś się obudziła - w tym sezonie wszędzie kratka panuje ;) Radzę poszukać na eBayu, np. w dziale 'retro', są tam ciuchy naprawdę dobrej jakości (najczęściej nowe). Na szybko znalazłam taki model (tyle, że nie granatowy) :
[url]http://cgi.ebay.pl/RoCk-GRau-Weiss-GePunkTet-DoTTeD-MiT-GueRteL-Ska-EMo-NEU_W0QQitemZ350118255299QQcmdZViewItemQQptZKleidung_Accessoires_Damenbekleidung_Damen_R%C3%B6cke?hash=item350118255299&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318#ebayphotohosting[/url] .

Ale na zimę to by się pewnie coś cieplejszego przydało?

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2008-11-25, 22:18 

http://www.archi-plus.pl/...dla_architektow
prosze.... przepraszam ze tak pozno ale dawno do tego tematu nie zagladałam...
widze wlasnie ze podniesli cene.. bylo 140 zl. a jest teraz 160 zl.... ehh.. ;/

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-11-26, 12:46 

qwerty napisał/a:
http://www.archi-plus.pl/budownictwo_ogolne_dla_architektow
prosze.... przepraszam ze tak pozno ale dawno do tego tematu nie zagladałam...
widze wlasnie ze podniesli cene.. bylo 140 zl. a jest teraz 160 zl.... ehh.. ;/

pytam wśród znajomych, na razie nikt nie ma, ale jest jeszcze jedna znajoma, do której wyslalam maila, może ona ma jakieś namiary albo ma podręcznik sam, ale odpisze wieczorkiem albo jutro. dam znać.

a jeśli ktoś ma u siebie już to interesowalaby cię kopia :?: pewnie wyszłaby taniej niż ten podręcznik i obwolutowanie dorzuciliby w ksero za darmochę ;-)

swoją drogą to prawdziwe chamstwo, żeby wydawnictwo autora wydawało książkę w twardej oprawie. moim zdaniem książki w twardej oprawie sa nieporęczne (to wiem z własnego doświadczenia, kiedy jeszcze tachałam takie na swoje zajęcia). podręczniki powinny mieć miękką oprawę i być z najlżejszego papieru (dla przykładu angielskie wydanie Harry'ego Pottera z Bloomsbury, np. "The Deadly Hallows" jest zrobione z tak lekkiego papieru, że książka, choć ma 607 stron jest leciutka i gdyby odjąć twardą oprawę (która chyba ma i tak w środku powietrze, bo też jest lekka ;-) ) to była by jeszcze bardziej lekka - lżejsza nawet, niż np mój podręcznik do hiszpańskiego, który ma 100 coś stron i miękką oprawę ale musi, po prostu musi być zrobiony z lakierowanego papieru :!:

dla mnie najlepsze są książki w formacie kieszonkowym, z drobniejszym drukiem i miękką okładką, np. takie jak amerykańskie wydanie "Atonement" z Vintage. mogę schować książkę nawet do kieszeni spodni, jak mi przyjdzie taka ochota...

[ Dodano: 2008-11-26, 12:48 ]
aha, a tutaj są księgarnie, ale nadal drogo i nie w Kraku :-? :

http://www.sklep.w-a.pl/i...=512&in=produkt

http://www.skapiec.pl/site/cat/1093/comp/171169

http://www.techniczna.com...n=83-916955-9-3

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2008-11-26, 23:44 

to czekam na inf. od kolezanki :)
dzieki za linki...
kurde czemu ta ksiazka jest taka drogasna... jest to ksiazka dobrze napisana i ma bardzo dobre rysunki! co jest na moich studiach potrzebne do projektowania...
to czekamy.. jak cos to pisz i bede dawac Ci znac...
ale jak narazie to bardzo dziekuje...

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-11-28, 23:29 

qwerty :arrow: no i lipa, koleżanka też nie ma.
wybacz, że dopiero dziś daje hinta, ale miałam lekkie zamieszanie i nie było się kiedy podpiąć... w każdym razie będę trzymała rękę na pulsie i jak coś to dam znać, choć większość znajomków przepytana i teraz pozostają tylko znajomki znajomków :-/

tak się zastanawiałam, czy nie da sie tej ksiąśki gdzieś wypożyczyć i za darmola zrobić kopii. ja tak miałam z podręcznikiem do Writingu na moich studiach, bo baba sobie zażyczyła second edition, a second wycofano ze sprzedażyi zastąpino third, i musiałam szukac po bibliotekach na uczelniach żeby zrobić kopie...

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2008-11-29, 18:13 

no wlasnie jest problem.... bo na uczelni mamy ok. 60 egzemp. i wszystkie sa wypozyczone... a najlepsze jest to ze wszystkie te ksiazki juz sa wstepnie zarezerwowane przez kolejne.. wiec nie sadze bym w tym roku dopchala sie do kolejki!
jakbys sie cos dowiedziala to daj znac.. czekam cierpliwie :)

ale DZIEKUJE DZIEKUJE :)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-12-07, 13:55 

qwerty napisał/a:
ale DZIEKUJE DZIEKUJE :)

no niestety nie ma za co - ksiązki nie znalazłam :-(
nie lubię, jak nie mogę czegoś znaleźć...

Odpowiedz do tematu