Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cera, czy, mieszana, naczynkowa

cera naczynkowa czy mieszana
Autor Wiadomość
maidi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-05, 22:19 cera naczynkowa czy mieszana

witam wszystkich Mam takie pytanko Bylam niedawno u kosmetyczki i mialam oczyszczana twarz Bylam pewna od zawsze ze mam mieszana cere a okazalo sie ze mam naczynkowa. Z tym ze do konca nie jestem przekonana co do tej opinii. Poniewaz kosmetyczka stwierdzila ze mam zaczerwienione miejsca na polikach blisko nosa. Nie mam zadnych popekanych zylek tylko te miejsca sa zaczerwienione. No i stwierdzila ze powinnam uzywac kosmetykow przeznaczonych dla cery naczynkowej a nie mieszanej I teraz chodzi o to czy faktycznie powinnam posluchac jej rady czy powinnam tez zasiegnac rady innej kosmetyczki? A takze jezeli mam ta cere naczynkowa to czy powinnam stosowac kremy na cala twarz czy tylko w tych okolicach gdzie jest ona zaczerwieniona? Prosze poradzcie mi co mam robic Dzieki z gory

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-11-06, 08:06 

warto skorzystać z porady kilku specjalistów zanim się podejmie decyzję.
szczególnie jak sami nie jesteśmy pewni co zastosować.
jeśli więc uważasz że Kosmetyczka u której byłaś może nie mieć racji skonsultuj to z kimś innym. Ale w większości przypadków diagnoza jest podobna, bo ja też tak robię, pytam kilku specjalistów o poradę. ( oczywiście inną niż kosmetyczna :-)

albo jak regułka na każdym leku skonsultuj sie lekarzem lub farmaceutą to ja bym dała i farmaceutą. ale to tak iżart :-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-11-06, 11:18 

Zgadzam się z Joan zasięgnij porady jeszcze innej osoby ;-)

maidi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-06, 21:45 

dzieki dziewczyny ale jeszcze napiszcie mi jak stosowac te kremy na naczynka tzn na cala twrz czy tylko w te miejsca gdzie sa zaczerwienione?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-11-07, 17:32 

a czy krem dla cery trądzikowej stosujemy tylko na miejsca z trądzikiem? na cała twarz, chyba że na pojedyncze wypryski to wtedy osobno punktowy korektor czy maskę.

ja bym na całą twarz dała. ale jak chcesz możesz tylko na naczynka jak np są na policzkach to na policzki jeden krem a na czoło i nos brodę drugi krem. tak jak czasmai zalecają dla cery mieszanej jeden dla suchej drugi dla tłustej ale ja nie mam glowy do stosowania dwóch kremów wolę jeden
:roll:

maidi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-07, 20:11 

ok dzieki bardzo za pomoc

Bazylia 
Początkująca
Bazylia

Wysłany: 2010-01-02, 15:56 

Obawiam się, że "naczynkowa" i "mieszana" się nie wyklucza. Chociaż chyba częściej skóra ze skłonnością do rozszerzających się naczynek jest sucha i/lub skłonna do podrażnień. Ja cały czas szukam na moje nieszczęsne naczynka metody...

Anulka 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-02, 11:47 

Moja koleżanka pozamykała sobie naczynka maseczkami z błękitnej glinki. Dodała do niej jakiegoś toniku i po jakimś czasie naczynka wchłonęły się. Najpirw wydała sporo kasy na laser a teraz za 30 parę złotych usunęła je sama.

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-10-11, 08:42 

jakoś nie dowierzam zamknięciu naczynek glinką z tonikiem, może zresorbowanie się naczyńka po zabiegu laserowym zbiegło się w czasie z nałożeniem maseczki :)

Odpowiedz do tematu