Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit, cos, koncu, problem, skutecznego, ten

Cellulit - w końcu coś skutecznego na ten problem!!!
Autor Wiadomość
DivineS 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-21, 17:11 Cellulit - w końcu coś skutecznego na ten problem!!!

Witam wszystkich Jestem szczupłą osobą, ale jakiś czas temu na udach i pośladkach pojawił mi się cellulit. Sadze, ze poglębiał się on przez plastry antykoncepcyjne, których używam. Przyznam się, ze nabawilam się przez niego kompleksów i baaardzo chciałam sie go pozbyc najpóźniej do wiosny. W Internecie znalazłam zabiegi na celulit w Centrum Med-Estetica w W-wie – jakaś nowa metoda: endermologia. Robię sobie serię 10 zabiegów (2 x tydzień)- właśnie jestem po 7 zabiegu i naprawdę widzę duże zmiany na lepsze:-) Myślę, że po tych 10 wyjdę na plażę i nikt się nie domyśli, że miałam problem z cellulitem. Polecam wszystkim tę endermologię!!

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-23, 15:09 

A stosuję Eveline zielona trochę pomaga, no i chodzę dużo na basen , ale zastanawiam się czy np. jakieś masaże nie pomogą na pozbycie się celulitu?

Darish:)

Wysłany: 2009-01-23, 19:01 

masaz wiecej pomoze w polaczeniu z kremem niz sam krem :) to napewno :)
rolletic tez pomaga:)
ja teraz mam w zamiarze isc na rolletic wlasnie a w domu bede sie smarowac kremem ziaja (nizej)
dzisiaj mialam sie przerolleticowac ale oddawalam krew i chyba by moj organizm tego nie przetrwal:D

OPIS KREMU:

Rebuild-masło do ciała ukierunkowane ujędrnianie 200ml
uda, pośladki, biodra, brzuch

KOFEINA, koenzym A, L-KARNITYNA, ekstrakty z KAWY, CENTELLI ASIATIICI, ANANASA, BLUSZCZU, ROZMARYNU, MORSZCZYNU i GORZKIEJ POMARAŃCZY, WIT.E

Działanie
W połączeniu z masażem wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.
Intensywnie ujędrnia, zwiększa spoistość i elastyczność naskórka.
Delikatnie napina i wygładza skórę oraz skutecznie zapobiega jej wiotczeniu.
Aktywnie modeluje i poprawia wygląd sylwetki.
Zawiera harmonijne połączenie kwiatowo-orientalnej kompozycji kumquatu, kwiatów Davana, drzewa Massoina i cynamonu z dzikością anyżu.

Sposób użycia
1 - 2 razy dziennie rozprowadzić preparat na skórze ciała, szczególnie na brzuchu, biodrach, udach i pośladkach, następnie delikatnie masować, aż do całkowitego wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się stosując preparat systematycznie.

cena: niecale 14zl w rossmanie i to najtaniej chyba ;)

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-02-02, 12:13 

A wiecie czego należy unikać w diecie żeby się zmniejszył, jakie ćwiczenia wykonywać?

ew.ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-02-09, 16:43 

moja kosmetyczka robi zabiegi antycellulitowe taka maszyną, która zasysa skórę i równocześnie masuje. Po dwóch zabiegach już widać różnicę!!!
To się nazywa cellulogia chyba. Polecam!

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-18, 22:12 

Vega napisał/a:
A stosuję Eveline zielona

Eveline z tej serii są super!! Ale ostatnio używam serum termoaktywnego<czerwone>. Po nałożeniu skóra robi się gorąca-czuję, żę działa :-o

dronka.dronka

Wysłany: 2009-02-21, 21:24 

Vega napisał/a:
A stosuję Eveline zielona trochę pomaga, no i chodzę dużo na basen , ale zastanawiam się czy np. jakieś masaże nie pomogą na pozbycie się celulitu?

tez to stosuję i zastanawiam sie nad rolleticiem, podobno są efekty po kilku sesjach :)

koralik 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-07, 00:39 

Witam. Gorąco polecam ebooka, w którym pisze dosłownie wszystko na temat cellulitu. Są tam ćwiczenia, zabiegi jakie można robić w domu i to bez wielkich nakładów finansowych, jakich kemów używać (i co ważne jak!), co jeść a czego nie, no dosłownie wszystko co powinno się wiedzieć żeby pozbyć się cellulitu. Mnie na razie świetnie idzie.

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-03-18, 14:17 

Kurcze to co napiszę nie będzie zbyt optymistyczne ale za to prawdziwe. Nie ma kremów działających na cellulit! Niestety robiono badania przed i po kuracji kremami i zero różnicy! Robię mgr. z kosmetologii i wykładowcy raczej nie kłamią, tylko masaże i zabiegi z użyciem odpowiedniego sprzętu są w stanie pomóc. Krem pomaga poprzez pojędrnienie skóry na same kom. tłuszczowe nie ma wpływu, jednakże to świństwo nie znosi zimna, warto więc kupować kremu chłodzące. W diecie unikać wszystkiego co zatrzymuje wodę w organiźmie, pić dużo wody, nie palić, nie pić- ogólnie nie żyć...

ew.ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-03-18, 17:27 

haha;)
masować i ćwiczyć!

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-25, 13:20 

Na cellulit najlepsza jest odpowiednia dieta, suplementacja, trochę ruchu, no i odpowiednia pielęgnacja w gabinecie róznymi zabiegami , polecam BodyArt na Wolność, byłam sprawdziłam :-D pozdrawiam

ancur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-04-09, 18:27 

Ostatnio oglądałam jakiś program telewizyjny, w którym występowały panie z podobnymi problemami skórnymi. Na jednej z nich zademonstrowano masaż limfatyczny, w przybliżeniu wyglądało to jak rozbijanie skóry ogromną suszarką:) O ile dobrze kojarzę (gdyż widziałam to już jakiś czas temu), wpływało to na redukcję cellulitu. Mam też upatrzoną pewną stronkę, na której często przeglądam oferty z kosmetykami działającymi na takie problemy. Polecam gorąco, są tam na prawdę pomocne rzeczy, w różnorodnych formach i rodzająch, a przy tym w bardzo przystępnych cenach.

Darish:)

Wysłany: 2009-04-09, 18:39 

ancur napisał/a:
w przybliżeniu wyglądało to jak rozbijanie skóry ogromną suszarką:)
aaa chyba to widzialam w tv ;)

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-24, 20:54 

Mi coś takiego by się przydało. Póki co stosuje zimny prysznic na uda i pośladki, efekty są nie powiem, ale może je zintensyfikować? :lol:

Justyna26 
Początkująca
Gabinet Modelowania Sylwetki

Wysłany: 2009-05-07, 18:10 Polecam zabiegi żelazkiem antycellulitowym

Witam wszystkie forumowiczki!

Jestem fizjoterapeutką i instruktorem odnowy biologicznej oraz właścicielką Gabinetu Modelowania Sylwetki przy ul. Stawowej 3 w Katowicach. Chciałam zaprosić Was na zabiegi antycellulitowe, odchudzające i modelujące sylwetkę przy użyciu żelazka antycellulitowego firmy Abacosun.

Wielofunkcyjny aparat do masażu próżniowego wykorzystuje unikalną pompę VacuElectroColor, która jednocześnie pozwala przeprowadzić masaż lipodermology, chromoterapię i elektrostymulację. Jednoczesne oddziaływanie na tkanki trzech ekskluzywnych i sprawdzonych metod zabiegowych pozwala w szybszym czasie uzyskać optymalne efekty. Trzy metody zastosowane jednocześnie oddziałują wielokierunkowo na obszar poddany zabiegowi zwiększając jego skuteczność.

Wszystkie zabiegi są zindywidualizowane, poprzedzone wywiadem z pacjentką i dopasowane do oczekiwań i rodzaju problemu. Cena jednego zabiegu na całe ciało wynosi jedynie 70 zł.

Odpowiedz do tematu