Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit kremy na cellulit sport

CELLULIT , jakie kosmetyki i jaki sport ??
Autor Wiadomość
warta_wdzieku 
Użytkowniczka
warta_wdzieku

Wysłany: 2010-05-02, 22:20 CELLULIT , jakie kosmetyki i jaki sport ??

Hej Wam ;] Zaczełam nowy watek zeby połączyc kilka istotnych dla mnie rzeczy, tzn sport kosmetyki i cellulit;/ mam kilka pytan do dziewczyn ktre borykaja sie z problemem cellulitu .. jakie cwiczenia robicie? czy jakis sport wyczynowa jest dobry na pozbycie sie celulitu na nogach i posladkach? i czy znacie i uzywacie jakis sprawdzonych kosmetykow kremow na skórke pomarańczowa? czekam na odpowiedz pozdrawiam :]

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-02, 23:02 

Trochę pomaga ten krem Avon Anew, jest drogi ale teraz tak za tydzien bedzie promocja 2 za 80zł. Normalnie 1 kosztuje 70zł. Możesz spróbować, mi trochę pomógł.
Trzeba pic 2 litry wody dziennie i nie jesc chipsow i fast foodow.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-03, 12:34 

Cytat:
Włącz do codziennej diety warzywa i owoce zawierające antyoksydanty (najwięcej mają ich pomidory, szpinak, pomarańcze, brokuły, jagody, grejpfruty), które pomagają oczyszczać zawartość rozrośniętych komórek tłuszczowych i usprawniają krążenie.

Pij jak najwięcej – wody albo herbatek. Polecamy zwłaszcza zieloną, która działa detoksykacyjnie.

Dużo ruchu, teraz jest ciepło więc wsiadaj na rower ;D biegaj (o ile lubisz)

Słyszałam, że skuteczny jest rollmasaż na cellulit.

Z kosmetyków:

seria Lirene

Soraya

Ziaja

Pilna 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-03, 16:59 

Znajoma chodziła na roll masaż ale nie była zbyt zadowolona.

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-03, 17:08 

już pisałam w innym temacie.
Spróbuj robić przysiady nawet z hantelkami w rękach, duże ilości. Ewentualnie bieganie. Ja bardzo lubię i pomaga.

Do tego stosowałam żel antycellulitowy z Jericho i błoto zMorza Martwego. Dość skutecznie wspomaga. Ostatnio używałam używałam tej serii z Liren, ale do jericho to się chowa, jeśli chodzi o efekt.

A ten rollmasaż ciekawy. :-D tylko tak jak na Jukari pewnie musiałabym gdzieś dojeżdżać. :(

warta_wdzieku 
Użytkowniczka
warta_wdzieku

Wysłany: 2010-05-03, 22:17 

zastanawiam sie nad areobikiem;] co o tym sadzicie? a jakie efekty po uzuwaniu tych kosmetyków/? fajne rzeczy tu piszecie ja sie nie znam na tym :P

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-03, 23:21 

Aerobik jak najbardziej :) Z tym że staraj się skupiać na partiach dotkniętych cellulitem.
Jak jesteś wytrzymala to pomyśl nad dietą.

Co do kosmetyków: Z Lirene jakiś dużych rezultatów nie zauważyłam, wiadomo że nawilża skórę i nie zmniejsza napięcie skóry ale liczyłam na coś lepszego.

Stosowałam też kurację z Jericho tzn. żel + błoto z Morza Martwego (owijanie miejsc dotkniętych cellulitem na 30 minutek folią z błotem). Bardzo fajnie wspomaga ćwiczenia, aż byłam zdziwiona, ponieważ mam genetyczne predyspozycje do cellulitu. Wyraźna redukcja "pomarańczowej skórki", skóra miękka i elastyczna, łądnie wygładzona. Znajoma chwaliła że jej pomogło przy bardzo zaawansowanym cellulicie. Żeby złuszczyć skórę można peeling solny dorzucić, jest dość mocny ale ładnie poprawia wygląd.

Dodatkowo jeszcze pijam zieloną herbatkę. Pomaga uwalniać toksyny . Do tego kąpiele w letniej wodzie, gorąca woda sprzyja rozwojowi cellulitu. Ale przede wszystkim ĆWICZENIA ĆWICZENIA ĆWICZENIA, kosmetyki to jedynie wspomagacze. :)

Limonka.74 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-04, 14:37 

Niestety nie tak łatwo się pozbyć cellulitu. Ja zaczęłam walkę jakis czas temu, więc powoli widać efekty. Codziennie ćwiczę z hantlami przysiady, oraz wymachy nogami z obciążeniem. Oprócz tego wybrałam się do Spa cece na masaż watermass, bo słyszałam, że lepsze ukrwienie skóry pomaga w redukcji pomarańczowej skórki. I rzeczywiście po masażu moja skóra była bardziej jędrna. W połączeniu z ćwiczeniami efekty są więcej niż zadowalające;)

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 15:45 

Też miałam ten problem, paskudny cellulit na udach i pośladkach.
Pomógł mi intensywny trening 2x w tygodniu ćwiczenia na fitness ABT i TBC (ćwiczenia po 60 minut) do tego l-karnityna przed ćwiczeniamy, aby zwiększyć spalanie tłuszcu.
Po kąpieli masaż skóry olejekiem cytrusowy do masażu firmy Tautropfen (specjalny olejek na cellulit). I po miesiącu widzę już pierwsze efekty!

Rasmus 
Początkująca
z krainy deszczowców :)

Wysłany: 2010-05-04, 15:48 

Hmm a ten żel jericho i błoto to gdzie dostać? bo jeszcze się nie spotkałam z firmą, a skoro mówisz że w miarę dobrze to chyba spróbuję. Walczę z cellulitem jak z wiatrakami, ale staram się wszystkiego próbować.

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 16:29 

Rasmus napisał/a:
Hmm a ten żel jericho i błoto to gdzie dostać? bo jeszcze się nie spotkałam z firmą, a skoro mówisz że w miarę dobrze to chyba spróbuję. Walczę z cellulitem jak z wiatrakami, ale staram się wszystkiego próbować.

Błotko też dobre widziałam ze takie z Morza Martwego mają w sklepie Kosmetyki Natury

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 18:12 

Dobre są preparaty firmy La Perla, no ale niestety nie tanie. Efekty są dobre, fajnie działają jeszcze z połączeniem urządzeń stymulujących.

warta_wdzieku 
Użytkowniczka
warta_wdzieku

Wysłany: 2010-05-04, 21:36 

kofeina chyba ma podobne dziłanie jak te masaze w spa, bo jesli jest skladnikiem kremu czy peeling kawowy to tez napina odswieza , chwalą sobie dziewczny;] a zawsze to tansze, ten areobik nie jest zly juz bylam na zajeciach ale chce sie wspomoc jakims kremikiem moze byc nawet drozszy do 100 zl ;]

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 21:51 

warta_wdzieku napisał/a:
kofeina chyba ma podobne dziłanie jak te masaze w spa, bo jesli jest skladnikiem kremu czy peeling kawowy to tez napina odswieza , chwalą sobie dziewczny;] a zawsze to tansze, ten areobik nie jest zly juz bylam na zajeciach ale chce sie wspomoc jakims kremikiem moze byc nawet drozszy do 100 zl ;]

Spróbuj olejek o którym pisałam powyżej albo faktycznie błotko :) Innych nie polecam bo nie było po nich efektu.

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-04, 23:19 

Rasmus napisał/a:

Ale bardziej się opłaca kupować 750 ml. :) Przynajmniej ja tak zamawiam.
Ogólnie żel dobrze wspiera walkę z cellulitem, w połączeniu z błotem (też znajdziesz w ofercie) naprawdę fajne efekty można zrobić.

Oczywiście nie bierz tego jako leku cudu na cellulit, bo coś takiego nie istnieje, aczkolwiek, ćwiczenia + wspominany zestawik pomogły mi bardzo zredukować cellulit, dlatego staram się dzielić swoją wiedzą. ;)

Odpowiedz do tematu