Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit kremy na cellulit sport

CELLULIT , jakie kosmetyki i jaki sport ??
Autor Wiadomość
warta_wdzieku 
Użytkowniczka
warta_wdzieku

Wysłany: 2010-05-09, 22:51 

tez fakt, szczescie w kuracji tez jest ważne;] Sporo fajnych i cekawych rzeczy mi popisałyscie napewno duzo mi dadzą;] w rezultacie poczytałam tez na innych forach i zakupiłam celludestock z vichy:)musi zadziałac na cellulita :P

[ Dodano: 2010-05-10, 18:03 ]
takze zaczynam walke z cellulitem a do pomocy mam celludestock ;] z moim zapałem i wymagającą panią instruktorką na areobiku napewno mi sie uda i bede numerem jeden gładkich i smułych nóżek na plazy ;D dzieki!!

auńka 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-21, 09:33 

to i ja się wypowiem- wg moich doświadczeń połączyć sport (oczywiście najlepiej pływanie, ale jak się nie da to nawet chodzenie po schodach z napiętą :lol: pupą się sprawdza) z dobrym kosmetykiem- np. elancyl offensive cellulit, znalazłam gdzieś ulotkę, spróbowałam i jestem zadowolona, mój cellulit mniej :-D

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-01, 11:46 

Jak komuś bardzo zależy na pozbyciu się cellulitu, to powinien się zastanowić w pierwszej kolejności nad zabiegami. Podstawą moim zdaniem jest w tej kwestii drenaż limfatyczny, potem można się zdecydować na coś jeszcze, do tego korzystać z odpowiednich kosmetyków i oczywiście nie ma przeciwwskazań żeby uprawiać sport, nawet lepiej.

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-08-28, 15:57 

Andzik pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Gdyż jeśli chcemy się pozbyć się cellulitu dobrze by było w pierwszej kolejności zastanowić się nad tym, co się przyczynia do jego powstania. A z mojej wiedzy na temat cellulitu, potocznie zwanej pomarańczową skórką wynika, że celulit według terminologii medycznej nieprawidłowe rozmieszczenie tkanki tłuszczowej, występujące razem z obrzękowo-włóknistymi zmianami tkanki podskórnej. Cellulit to obrzęk zapalny tkanki łącznej (podskórnej tkanki tłuszczowej), pojawiający się w wyniku nagromadzenia substancji toksycznych w komórkach. Cellulit można wytłumaczyć jako zaleganie w tkance tłuszczowej substancji toksycznych, pochodzących z żywności. Dlatego warto byłoby zastanowić się nad tym, czy w jakiś sposób można mu zapobiec??
I dalej jeśli dostosujemy dietę do indywidualnego profilu immunologicznego, jak to czynią specjaliści z kliniki Vimed, możemy skutecznie zapobiec powstaniu cellulitu. Ale jeśli zdarzy się tak, że nie zdążymy zareagować odpowiednio wcześnie i już ta pomarańczowa skórka się pojawi nie możemy cellulitu pozostawiać samemu sobie, gdyż nieleczony może prowadzić do poważniejszych schorzeń.
Dlatego owszem w walce z cellulitem można pomyśleć o różnego rodzajach zabiegach, ale nie koniecznie w pierwszej kolejności. Moim zdaniem lepiej byłoby zacząć od zmiany trybu życia, a przede wszystkim od zmiany nawyków żywieniowych. Warto też pomyśleć o odpowiednich ćwiczeniach. Szczególnie skuteczne są te aerobowe, kosmetyki i masaże też będą pomoce w walce z cellulitem.

Paula82 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-27, 11:51 Balsam antycelluitowy

Jestem człowiekiem leniwym, więc nie ćwicze, ale za to stosuję różne balsamy antycelluitowe, miałam evelline, fajny był. Lirene też testowałam tak średnio, ziajka tez dobra jest. Obecnie stosuje balsam z nates - skóra jest napięta, mniej widoczna jest pomarańczowa skórka:]

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-10-27, 12:24 

Zaobserwowałam u siebie, że po użyciu balsamu wspomagającego walkę z cellulitem mam strasznie suchą skórę, nawilżam ją stale, ale ciągle jest szorstka :-( Próbowałam juz z peelingami, rękawicą i jakoś ciężko mi doprowadzić skórę do odpowiedniego poziomu nawilżenia :-(
Żeby było na temat-używam balsamu Nantes, ziai i Soraya ;-)

Kasienka78 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-12-03, 17:12 

Spóbuj kapieli kosmetycznych z solami termalnymi, np. z Zabłocką. One mają na celu nawilżenie skóry, poprawy jej wyglądu oraz jest cenna w walce z cellulitem. Po takiej kąpieli, gdy pory będą rozszerzone spróbój dopiero balsamów. Nie powinno to już wysuszać Ci skóry

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-01-06, 16:56 

ewelynka69 napisał/a:
Nantes

Możesz wkleić zdjęcie? bo kompletnie nie kojarzę :oops:

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-01-11, 14:16 

To jest ten balsam :

tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-06-08, 18:14 

Walczyć z cellulitem można, ale z tej walki może nic nie wynikać...
Przede wszystkim polecam rozpoczęcie od odpowiedniej diety. Następnie jakiś sport, może bieganie? Jeśli chodzi o kosmetyki, to jest co najmniej kilka dobrych produktów, które radzą sobie z cellulitem. Przykłady:
BIELENDA - IDEAL SKIN - KOKOSOWA WYSPA Wyszczuplająca
Krem Czekoladowy WYSZCZUPLAJĄCO MODELUJĄCY - DOLCI BELLEZZE
Glinka rozgrzewająca ERBEL

Wszystkie powinny się sprawdzić ;-)

Nastka 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-18, 22:27 cellulit

Co do celulitu to wlasnie na forum wyczytalam o ekstrakcie z kwiatów czarnego bzu, czy ktos moze stosowal kosmetyki z tym produktem? W jednym ze sklepow z surowcami kosmetycznymi znalazlam ten ekstrakt z certyfikatem ecocertu, ale szukam opinii.

Odpowiedz do tematu