Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: buty, zime

Buty na zimę
Autor Wiadomość
Marina 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-05, 14:15 Buty na zimę

Hej,
szukam ładnych, wygodnych i wytrzymałych butów na zimę. Strasznie podobają mi się oficerki, nawet jedne znalazłam ale nie jestem do konca pewna bo nie mialam nigdy butow tej marki a nie są zbyt tanie - a chodzi o buty ecco. Może ktoś coś napisać o nich? jak sie nosi? :)
no i buty ktore wpadły mi w oko:
http://www.ecco.com/pl/pl...00172/detail.do

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-11-05, 18:45 

Fajne xD

Melonik_ona 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-06, 11:16 

Fajne, ale nie wiem czy nadają się na zimę. Nie widać co jest w środku...jeśli zamierzasz nosić je na spodnie, to fajnie będzie to wyglądało. Nie wiem tylko jak z wielkością Twojej łydki, ja np mam z tym problem i nie założę wszystkich wysokich butów:(

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-11-06, 11:51 

Ja też poszukuje jakiś fajnych butów zimowych :)
Na razie szukam...

Marina 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-06, 15:25 

Łydke mam szczupła ale za to nie za wysoka jestem (162cm) do weekendu mam jeszcze dwa nie cale dni a wetdy zakupy:) Słyszałam, że Ecco ma własnie wygodne i dobrze zrobione buty (ostatnio kolezanka kupila włoskie buty i juz przy przystanku obcas jej odpadł heh).
A wy nie macie doświadczenia z ich butami? :)

Melonik_ona 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-11-08, 14:28 

Ja chciałam kupić traperki ecco w zeszłym roku, ale poczytałam na różnych forach, że nie warto...poszukaj w necie opinii!

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-11-08, 22:10 

Hmmm... Ważne, żeby były to kozaki TYLKO I WYŁĄCZNIE ZE SKÓRY no i oczywiście ciepłe... Te, co pokazałaś są śliczne :) Pamiętaj, że to Tobie mają się podobać :)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-11-09, 19:41 

mi też sie podobają ;-) i jaka cena takich bucików?? bo na tamtej stronie nie widziałam ;-)

heh co do mnie to znalazłam sobie ładne w daichmannie,ale jak to z doświadczenia wiem,z butami z daichmanna różnie bywa :-/
i teraz sie zastanawiam....wytrzymałe są w daichmannie??

Marina 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-10, 16:21 

Co do ceny to coś około 500zł ale wiem, że teraz za jakośc trzeba zapłacić. Słyszałam opinie o butach ecco ale męskich (bezpośrednio od użytkowników) i chwalili sobie:)
Opinie w internecie rożne jak zwykle ale sporo pozytywnych. No trzeba bedzie zaryzykować ;) kupie-ponosze i podziele sie opinią :)
dzieki za porady!

ps. butów daichmannia nie miałam nigdy więc nie moge poradzić.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-11-12, 14:14 

wiem ze wygodne tez sa buty geox... ale nie wiem jaki asortyment posiadaja...
ecco tez podobno wygodne :)

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-13, 09:43 

Ja ostatnio byłam w outlecie w Piasecznie, zdaje się że Fashion House, nie mylić z Factory w Ursusie. Bardzo fajne buty Ecco można tam kupić za -30% co najmniej i nawet nie brakuje numerów. Sporo zimowych modeli.

justi102jz 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-12-01, 15:42 

Ja ma buty zimowe z daichmanna i musze przyznać ze sa wygodne , ciepłe i jak na razie nie były u szefca . :-)
Ale moja koleżanka kupiła buty na jesien w tym sklepie i po tygodniu chodzenia poszły do reklamacji bo sie rozkleiły.
Wiec chyba to zalezy na jakie sie trafi :mrgreen:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-12-01, 21:03 

Ja w Deichmannie raz reklamowałam buty letnie, rozkleiły się po jednym dniu chodzenia, ale jak mi naprawili to wytrzymaly dwa sezony na zmiane z innymi, aż mi się znudziły.
ogólnie jednak buty z tego sklepu nie są zbyt dobrej jakości, jeśli chodzi o kozaki to jak pochodze z tydzień to fleki się ścierają i do szewca trzeba iść. Ale jak szewc zrobi fleki to na szczęście lepsze od tych z deichmanna,

charlotta 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-13, 13:21 

ja kupiłam w ryłko kozaki (boskie) i mi się obcasy zniszczyły, a teraz nie mam czasu do szewca iść.

Greenland

Wysłany: 2009-01-15, 21:11 

Przede mną też stoi teraz problem kupna butów. Chciałabym kozaki na płaskiej podeszwie z zamszu, albo jakiejś ekoskóry, ale jak chodzę po sklepach to znajduję takie które posiadają jedną lub więcej z tych dyskwalifikujących je cech:
a) nie mają żadnego ocieplenia,
b) mają wyższe obcasy,
c) są za długie (chciałabym takie lekko nad kostkę),
d) są za drogie,
e) mają za dużo ozdób.

Niby jest u mnie sporo sklepów obuwniczych, ale mam wrażenie, że wszędzie są podobne buty. Czasami trafia się coś ładnego na aukcjach, ale już butów więcej w ten sposób nie kupię - jedna nietrafiona para balerinek zupełnie mi wystarczy. Jak znajdę w końcu odpowiednie buty to napiszę co i jak.

Edycja: jest kilka dni później i kupiłam, kupiłam oficerki za niecałe 90zł przecenione o połowę :mrgreen: Miękkie, zrobione z imitacji zamszu, czarne, z takimi paskami do regulacji szerokości buta - miękkie, wygodne, z płaską podeszwą i niewielkim, może 1,5cm obcasem. Okazało się, że w sieciówkach z butami nic nie znalazłam, siostra przyszła i mi powiedziała, że w sklepie niedaleko jest niezła wyprzedaż butów - wcześniej tam jakoś nie byłam, bo wydawało mi się, że raczej drogo będzie, a tu proszę, przecena 50%
Mierzyłam kilka par, ale jednak zdecydowałam się na czarne - uniwersalne, no i mają taki wygląd, że pasować będą do jeansów jak i do spódnicy.

Odpowiedz do tematu