Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: brwi-krotki, kurs, regulacji

Brwi-krótki kurs regulacji
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2007-02-23, 16:20 Brwi-krótki kurs regulacji

Sekrety idealnej depilacji:

Brwi usuwaj po kąpieli lub prysznicu - para wodna rozszerza pory i wtedy wyrywanie włosków mniej boli.

Usiądź w dobrze oświetlonym miejscu (najlepiej w dziennym świetle) i postaw przed sobą powiększające lusterko. Upewnij się, czy brwi nie są natłuszczone (np. kremem). Najlepiej odtłuść je tonikiem - wtedy łatwiej będzie chwytać włoski pęsetką i wyrywać.

Zanim zabierzesz się do zmieniania kształtu brwi, przyjrzyj się, czy to rzeczywiście konieczne. Często wystarczy drobna korekta - usunięcie zabłąkanych włosków wyrastających poza łuk brwi.

Jeżeli chcesz nadać łukowi brwiowemu nowy kształt, najpierw obrysuj planowaną linię ołówkiem. Dopiero potem weź się do wyrywania włosków.

Łatwiej będzie ci uzyskać jednakowy kształt obu brwi, gdy będziesz nad nimi pracować stopniowo, na zmianę.

Po depilacji pociągnij brwi specjalnym żelem lub uczesz je szczoteczką do zębów spryskaną lakierem do włosów. Możesz też użyć odżywki do rzęs w spirali.

info pochodzi z mojego bloga:
www.badzpieknaaa.blog.onet.pl :-)

Darish:)

Wysłany: 2007-02-23, 17:50 

Czego NIE wolno robić :-D

1) nie malowac brwi czarnym, miekkim olowkiem. Efekt nawet w przypadku kobiet o ciemnych wlosach, jest zbyt rzucajacy sie w oczy.

2) Szary ołowek do brwi niegdy nie powinien byc uzywany przez blondynki. To postarza! Lepiej wygląda oliwkowobeżowy lub popielaty.

3) Niegdy nie przerysowywac brwi poza skronie.

4) Brwi, których część opadająca jest dluzsza niz rosnaca powoduja, ze oczy wygladaja jak zaplakane. Trzeba skorygowac to olowkiem do brwi.

5) Jeśli brwi zbiegaja sie ku nasadzie nosa, nadaja twarzy ponury wyglad. Włoski nad nosem nalezy usunac .
:->

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-24, 18:13 

bez sensu wyglada jak niektóre osby całkkeim maja wydepilowane brwi o potem sobie kredka rysują............. :-/ :-/

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-24, 22:00 

A co uważacie na temat makijażu permanentnego (chodzi mi głównie o brwi). Ja osobiście tego nie trawię wyglądają tak jakby ktoś sobie je wymalował długopisem.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-26, 12:02 

nie tez sie to nie podoba to jest blee :-/

Wysłany: 2007-04-19, 21:34 

jak mam stworzyc sobie brwi takie jednolite, bez przerw miedzy wloskami, idealnie wyrwane?? wiem ze robi sie to kredka do brwi ale u mnie one sie nie sprawdza ;-) moga mi tak urosnac zeby byly idealne ? :-P takie geste :-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-05-18, 21:57 

Niestety nie mamy na to wpływu. Mozesz zrobić sobie henne wtedy brwi będą stanowiły jednolitą linię

Wysłany: 2007-05-19, 14:36 

hmmm tylko, ze henne kiedys robilam, wprawdzie nie na brwi ale na zesy i zadnego efektu nie bylo :-P

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-05-19, 22:06 

u kosmetyczki czy sama? Henny w zakładach dają dużo lepszy efekt a poza tym dłużej się utrzymują.

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-05-19, 22:08 

a czy któras z was ma zrobione pernamentne brwi? czy jak sie to tam nazywa? podoba sie wam to? u niektórych to starsznie sztucznie wygląda..a niektóre dziewczyny mają naparwde dobrze to zrobione

[ Dodano: 2007-05-19, 22:09 ]
upss. juz o tym wspominałyscie przepraszam

Wysłany: 2007-05-20, 08:52 

makczar, sama w domu robilam ;) to znaczy mama robila

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-05-24, 22:23 

właśnie i dlatego nie było efektu. Jutro podam ci nazwę henny którą ja używam u swoich klientek. Słyszałam że można ją kupić również na allegro.

Odpowiedz do tematu