Dwie rzeczy - pewnie, że fajnie jest się starzeć z godnością. Ale czy jest to faktycznie możliwe? Ja niestety nie do końca w to wierzę. Może i kiedyś to coś znaczyło, ale teraz po prostu jest się klasyfikowanym do "stary, brzydki, zaniedbany" itp. Całkowicie się zgadzam z tym, że jest to krzywdzące, ale niestety tu działają stereotypy :|
Kolejna rzecz - zgadzam się z Tobą, że cofanie poprzez te zabiegi czasu o 20 lat, jest delikatnie mówiąc niesmaczne. Ale jeśli możesz w wieku 40 lat wyglądać na 35, to czemu nie? W tej chwili mamy jednak kult naturalnego wyglądu, więc może dzięki temu nie będziemy zauważać tzw. "nadkorekcji".
A co do negatywnych skutków botoxu - czytam o tym i staram się wypracować jakieś stanowisko. Ciężko mi sobie uzmysłowić, że to coś faktycznie złego, jeśli podają go dzieciom z porażeniem mózgowym, czy leczą w ten sposób migreny.
kiwi Coś już napisała
Wysłany: 2010-04-29, 00:09
no ja czytałam ostatnio też że botox działa na nadpotliwość i można wstrzyknąć go np w dłonie słyszałyście o takiej metodzie??
a kwasem hialuronowym też można sporo zdziałać np. asymetrię twarzy itp.
Warto dbać, owszem, ale w miarę rozsądku...Lepiej zainwestować w dobry krem i ingerować w skórę buzi dłużej, a delikatniej.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-26, 13:20
wiecie moje zdanie na temat tego zabiegu jest takie, że zawsze będą zdania podzielone. Znajdą się i zwolennicy, jak i przeciwnicy tej metody. Podobnie, jak to jest w przypadku innych operacji plastycznych.
ale mimo tego, że może botoks niekorzystnie wpływać na nasz układ nerwowy to ja i tak nie mam nic przeciwko temu, żeby w ten sposób poprawiać swoją urodę.
Czytałam na stronie kliniki IQ Medica, że botoks nie tylko może wygładzić nasze czółka, ale też jest wykorzystywany do leczenia nadmiernej potliwości, Więc i są jakieś inne korzyści, wynikające z tego zabiegu.
Poza tym jeśli zabieg jest wykonywany przez dobrego specjalistę, to zmniejsza się ryzyko powikłań.
Karinaaa Początkująca
Wysłany: 2010-08-23, 16:51
czytając wasze wypowiedzi troche mam mieszane uczucia.. każdy chce wyglądać mlodo! kremy owszem ale uwazam ze zabiegi z medycyny estetycznej sa skuteczniejsze... sama korzystałam z botoxu takze wiem ze po takim zabiegu jest roznica! oczywiscie mozna korzystac z wszystkiego w miare rozsadku..ale jesli ktos juz ma np glebokie zmarszczki to jedynym rozwiazaniem jest botox lub wypelniacz zależy czy sa to zmarszczki statyczne czy miniczne! i zaden krem juz nie pomoże..!
a mity na temat twarz jak maska lub zamrożona mimika sa moim zdaniem tylko efektem zle przeprowadzonego zabiegu! lub nie stosowaniem regul po zabiegu!! lub jeszcze co gorsze wstzrykiwanie za duzej ilosci preparatu.. ja osobiscie jestem po paru zabiegach i korzystam z umiarkowaniem!! a efekty sa rewelacja.. polecam Collagene wiedza co robia i robia naprawde dobrze! a teraz mam żabi skok do salonu bo otwarli w Luboniu !
agnesB Coś już napisała
Wysłany: 2010-09-27, 11:11
Botox wzbudza wiele kontrowersji nie da się ukryć. Są takie mocno naciągane i przesadzone, wiele wynika ze sposobu przeprowadzenia zabiegów (tylko sprawdzeni lekarze!). Ja myślę, że warto pomyśleć o alternatywach dla tego zabiegu- bo w końcu liczy się dla nas efekt, a skoro może być taki sam to np. zainwestujmy w coś bardziej naturalnego- słyszałyście o regeneris np? I to tylko jedna z alternatyw. A zabieg wykonuje się na bazie naszego własnego osocza. materiał jest więc naturalny. Może trochę droższy (jak komuś zależy na cenie to teraz patrzyłam w Sferze jest najtaniej) ale bezpieczniejszy. Przeanalizujmy wiec wszystkie za i przeciw...
_________________ niepoprawna optymistka :) :) ;)
Amelka28 Początkująca
Wysłany: 2010-11-09, 20:43
agnesB napisał/a:
Botox wzbudza wiele kontrowersji nie da się ukryć. Są takie mocno naciągane i przesadzone, wiele wynika ze sposobu przeprowadzenia zabiegów (tylko sprawdzeni lekarze!). Ja myślę, że warto pomyśleć o alternatywach dla tego zabiegu- bo w końcu liczy się dla nas efekt, a skoro może być taki sam to np. zainwestujmy w coś bardziej naturalnego- słyszałyście o regeneris np? I to tylko jedna z alternatyw. A zabieg wykonuje się na bazie naszego własnego osocza. materiał jest więc naturalny. Może trochę droższy (jak komuś zależy na cenie to teraz patrzyłam w Sferze jest najtaniej) ale bezpieczniejszy. Przeanalizujmy wiec wszystkie za i przeciw...
najlepiej jednak zasięgnąć porady dobrego lekarza. Moja siostra miała ostatnio zabieg wypełniania "kurzych łapek", ale kwasem hialuronowym, który zresztą jest naturalną substancją istniejącą w naszej skórze, ale czasami zaczyna go brakować. Dlatego wiem, że efekt jest bardzo naturalny i natychmiastowy co najbardziej mnie zadziwiło. Zbieg był wykonany produktem Esthelis Basic szwajcarskiej firmy Anteis ( a jest to marka uznana na całym świecie ). Mam bardzo mieszane uczucia co do botoxu. Nie jestem przekonana co do jego obojętności dla naszego zdrowia, bo w końcu podajemy go najczęściej w miejscach bliskich mózgu. Zobaczymy pewnie za kilkadziesiąt lat jakie będzie miał skutki dla zdrowia ludzi go stosujących.
guarana Coś już napisała
Wysłany: 2010-12-02, 15:32
W sumie mogę jeszcze zrozumieć obawę przed botoxem, choć moim zdaniem jest ona nieuzasadniona. Zabiegi wstrzyknięcia zarówno botoxu, kwasu hialuronowego, jak i np. regeneris (z tego co wiem, to preparat bardziej naturalny niż kwas hialuronowy) wykonuje lekarz specjalista, wiec człowiek po studiach medycznych potrafi chyba stwierdzić czy coś jest dobre czy nie. Taka jest prawda, że wiele zależy właśnie od specjalisty, więc trzeba szukać dobrych lekarzy zajmujących się medycyna estetyczną, a nie roztkliwiać się nad działaniem botoxu. Jakby ktoś chciał pójść na konsultacje w dobre miejsce, to służę pomocą, mogę podać namiary na dobrego lekarza.
Ok - faktycznie, jesli już zdecydujemy się na taka ingerencję to najlepiej znaleźć dobrego specjalistę w tej dziedzinie, żeby później nie żałować. Ale z drugiej strony - właśnie każdy ma szansę wyboru. jedni wolą zestarzeć się - jak zostało powiedziane - "z godnością", inni jak najdłużej będą chcieli podtrzymać młody wygląd. Ja osobiście raczej zainwestuje w kremy :)
motylek77 Początkująca
Wysłany: 2011-08-12, 10:55
Osobiscie uzywam botoxu od 2 lat, ostrzykuje sobie tzw lwia zmarszczke dwa razy do roku.Przez ta zmarszczke mialam bardzo surowy wyglad twarzy teraz zlagodniala a przez to to ze nigdy nie chcialam efektu maski pani kosmetolog wstrzykuje mi mala dawke i normalnie moge poruszac kazdym miesniem twarzy tylko ta zmarszczka jest plytsza.Wiec jest to zalezne od nas jak chcemy byc ostrzykniete i jakie efektu oczekujemy.Po mnie wogole nie widac abym miala kiedykolwiek botox ale np.niektore moje kolezanki uwielbiaja efekt maski i zycza sobie byc obstrzykiwane wszedzie w zwiazku z czym maja podniesione brwi,ktorymi wogole nie moga ruszac.Kazdy lubi co innego,ja uwazam ze wszystko w granicach rozsadku a niestety zyjemy w czasach ze zadne zmarszczki nie sa mile widziane przed 40 (kobiety sie teraz oburza ale zapytajcie facetow!!!) niestety media napedzaja kanony piekna,ktore sa po wszystkich operacjach jakie tylko sa mozliwe ale o tym sie juz nie wspomina a my kobitki jak takie owieczki pedzimy za nimi...ale czy warto!!! Ja zachowuje rozsadek(nie stronie od medycyny estetyczniej i kosmetykow ale bez przesady) i starzeje sie lagodniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum