Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-17, 11:03
Bolesne pęknięcia kącików ust
Ostatnio zaczęły pękać mi kąciki ust, słyszałam, że może to być spowodowane niedoborem wit B. Znacie jakieś sposoby, które pomogą mi zwalczyć ten problem?
Na noc Vratizolin (nie wiem, czy tak dokładnie się nazywa), stosuj zamiennie z grubą warstwą kremu Bambino. Ja się w tydzień "wylizałam" z tego. Niby mówią, że to od witamin, itp., ja jednak wiem po sobie, że to od zmiennych warunków pogodowych, wiatr, nie wiatr... :)
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-18, 21:41
Ja też miałam chyba nawet przez ostatnie dwa czy trzy dni, ale nie miałam czasu się tym zająć, jadłam dużo warzyw i owoców i dziś już nie czuję tego bólu w kąciku ust przy uśmiechu, więc chyba "samo się" wyleczyło..
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-18, 22:08
Nawilżałam, na chwilę ustąpiło, ale potem powróciło. Kupiłam Vratizolin i od wczoraj stosuję plus do tego nawilżam, bo go można uzywać dwa razy dziennie.
resika Coś już napisała resika
Wysłany: 2010-05-29, 17:57
Także miałam ten problem, wtedy lekarz owszem zalecił mi przyjmowanie wit B6 , oraz żelaza - znalazłam taki zestaw w musujących tabletkach, ale i polecił mi smarowanie ust najzwyklejszą wazeliną kosmetyczną i to najlepiej przez cały rok a nie tylko gdy już pękają. Trudno było się odzwyczaić od pomadek , ale znalazłam takie smakowe- LipCare Flosleku - teraz mam poziomkową i przyznam że słodko się jej używa- mąż lubi gdy usta pachną poziomkowo, wiosennie
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-07-10, 20:31
Ostatnio miałam stan zapalny i między innymi efektem ubocznym był wykwit na ustach, taki ani zajad ani opryszczka, pęknięte usta i właśnie takie coś. Pani w aptece nie dała żadnej maści tylko ziołowe tabletki z przewagą szałwi w składzie. Wzięłam dwie tabletki i od razu zagoiło się to wszystko. Nazwa tabletek: Lips, cena 9.90 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum