Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bole, stawow

Bole stawów
Autor Wiadomość
Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-10-28, 22:03 

Mojej mamie pomaga maść końska, zielona. Kupuję w zielarskim:)

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-11-02, 14:04 

ewelynka69 napisał/a:
Zuzanna25 napisał/a:
Mnie bolą kolana. Podejrzewam, że jestem trochę za ciężka :( Rzeczywiście mi się ostatnio przytyło. Muszę schudnąć, ale co poza tym można zrobić?

Doraźnie może pomogą maści albo żele, szczególnie te chłodzące, o ile ktoś lubi taki efekt zimna w miejscu bólu.
Ale chyba najlepiej stanąć w kolejce do dobrego lekarza, może dostaniesz jakieś tabletki, a może zabiegi, na pewno coś pomoże ;-)

Bardzo dziękuję. Chyba rzeczywiście lepiej wcześniej zareagować i udać się do lekarza. W końcu chcę jeszcze pochodzić po górach, pojeździć na rowerze...

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-11-02, 15:42 

z ciezarem ciala ma cokolwiek wspolnego z bolem stawow wtedy gdy tycie nastapilo szybko i kiedy wazymy naprawde duzo. przykladowo 175cm wzrostu - do 100kg - wtedy problem z bolem stawow jest znany. jesli wazymy o 10kg za duzo wg przelicznika to szukac przyczyny nalezy gdzie indziej

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-11-02, 18:09 

Zuzanna25 napisał/a:
ewelynka69 napisał/a:
Zuzanna25 napisał/a:
Mnie bolą kolana. Podejrzewam, że jestem trochę za ciężka :( Rzeczywiście mi się ostatnio przytyło. Muszę schudnąć, ale co poza tym można zrobić?

Doraźnie może pomogą maści albo żele, szczególnie te chłodzące, o ile ktoś lubi taki efekt zimna w miejscu bólu.
Ale chyba najlepiej stanąć w kolejce do dobrego lekarza, może dostaniesz jakieś tabletki, a może zabiegi, na pewno coś pomoże ;-)

Bardzo dziękuję. Chyba rzeczywiście lepiej wcześniej zareagować i udać się do lekarza. W końcu chcę jeszcze pochodzić po górach, pojeździć na rowerze...

Nie ma za co ;-)
Kochana, ja mam problemy ze stawami i na rowerku stacjonarnym odczuwam to najbardziej....
A bardzo lubię sobie popedałować :mrgreen: Dlatego już od kilku lat chodzę po lekarzach, zawsze mam w domu tabletki, które biorę w krytycznych momentach. Lepiej wcześniej zareagować. U mnie w domu dwie siostry maja jeszcze ten sam problem co ja, więc wspieramy się i wzajemnie motywujemy do leczenia :-)

jagoda78 
Początkująca
Jagod78

Wysłany: 2010-11-23, 17:54 

Na stawy bardzo dobrze pomaga jagoda acai,już jest dostępna w płynie z mieszanką innych owoców,zawiera glukozamine pochodzenia roślinnego.Polecam jest świetna,piszcie do mnie na priv to porozmawiamy szczegółowo:)pozdrawiam Was serdecznie:)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-11-23, 17:58 

A gdzie można kupić tę jagodę ?

guarana 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-12-09, 11:20 

No tez słyszałam o jagodach, borówkach i nie wiem czym tam jeszcze. No może coś w tym jest, na 100% to nie wiem czy działa. Jak zaczynają bolec stawy, to warto mieć w domu coś w rodzaju dermentolu. Takie maści bardzo pomagają, przede wszystkim przynoszą ulgę, a dodatkowo rozgrzewają, czy tam chłodzą.

kokolino 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-24, 14:26 

Galaretki wieprzowe są dobroczynne dla stawów:) Zawierają kolagen, który pochodzi z wywaru raciczek. Jak rodzice nie lubią takich przysmaków możesz im zaproponować jakiś zamiennik. Nie wiem, coś w rodzaju Stawo-vitu, moja babcia to miała. Rozpuszczasz w jogurcie raz dziennie i po sprawie, zawera to samo.

mamrotka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-19, 13:37 

Na bóle stawów moja mama bierze traumeel s są to tabletki przeciwbólowe, które nie podrażniają układu pokarmowego tak jak większość leków przeciwbólowych przepisywanych przez lekarzy.

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-04-19, 15:47 

Też znam osoby, które na te dolegliwości stosują traumeels i sobie go chwalą. Wiem, że jest też maść o tej samej nazwie i skuteczna.

mamrotka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-29, 10:53 

Tak, maść traumeel też jest i dobrze działa na wszelkiego rodzaju urazy a także na niewielkie dolegliwości bólowe mięśni i stawów.

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-04-29, 11:37 

A ta maść i tabletki Traumeels, to nie są przypadkiem leki homeopatyczne? ;-)

moni.ada 
Coś już napisała
moni.ada

Wysłany: 2011-08-13, 22:51 

Na stawy mogę podpowiedzieć kąpiele borowinowe.Np. polska firma Tołpa .Warto też zastanowić się nad zakupem preparatu zawierającego kolagen.Coraz więcej tego typu preparatów jest w aptekach.Kolagen lubi otwarzystwo Witaminy C.Najlepiej tą w postaci warzyw i owoców,np. żurawina,czarna porzeczka itp.

dida 
Początkująca

Wysłany: 2011-10-19, 18:25 

Ja moge polecic PUP podreczne urzadzenie przeciwbolowe. Stosuje od ladnych kilku miesicy i bardzo sie sprawdza. Mialam ciagle bole stawow kolanowych i lokciowych po urodzeniu dziecka. Na prawde mi pomoglo. Moj maz tez czasami ode mnie pozycza jak sobie przeciazy rece na silowni, a na poczatku smial sie ze mnie, ze znowu kupilam kolejny wynalazek. Kupilam przez internet, ale widzialam tez w sklepie rehabilitacyjnym. Pozdrawiam

diamonddust 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-11-21, 13:48 

nie na wszystkie problemy ze stawami wskazana jest taka forma ruchu, lepiej stawów nie przeciążać tylko robić odpowiednie ćwiczenia

Odpowiedz do tematu