Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: blizny, depilacji, wieloletniej

blizny po wieloletniej depilacji!
Autor Wiadomość
keri 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-21, 12:33 blizny po wieloletniej depilacji!

od 7 lat depiluję wąsy i mam mam teraz ciemniejszą skórę pod nosem takie jakby przebarwienia. jest to coraz bardziej widoczne. :-( co mam zrobić żeby tego nie było albo przynajmniej żeby sie nie pogłębiało. Stosuję pęsetę, a na laser mam zbyt jasne i cienkie włosy.

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-03-23, 18:58 

Kurcze to dziwne, nie słyszałam o przebarwieniach od depilacji pensetą, może to nie ona jest powodem, jedyne co mogę Ci poradzić to rozjaśnianie tych przebarwień- kwasami owocowymi np.

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-25, 13:14 

hej Keri, moim zadaniem to może być ostuda, powinnaś zrobić badania hormonalne u enokrynologa, pozdrawiam

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-04-01, 09:43 

Nie pomyślałam o tym, rzeczywiście dobry pomysł!

BezaKokosowa

Wysłany: 2009-04-02, 00:27 

Wiecie co, ale ja mam podobnie na nogach. Często mi wrastały włoski pod naskóre, wydłubywałam, robiły się strupki no i teraz mam bliznę na bliźnie. Tak więc w sumie mogę zaprzestać depilacji bo i tak nogi nie do pokazania

Darish:)

Wysłany: 2009-04-02, 13:16 

BezaKokosowa napisał/a:
Często mi wrastały włoski pod naskóre, wydłubywałam, robiły się strupki no i teraz mam bliznę na bliźnie.
:shock: :shock: :shock:

siweksik 28 
Początkująca
siweksik28

Wysłany: 2009-04-03, 09:26 

BezaKokosowa napisał/a:
Wiecie co, ale ja mam podobnie na nogach. Często mi wrastały włoski pod naskóre, wydłubywałam, robiły się strupki no i teraz mam bliznę na bliźnie. Tak więc w sumie mogę zaprzestać depilacji bo i tak nogi nie do pokazania

Kochana niepoddawaj się, nogi są do odratowania. Ja niestety też należę a właściwie należałam do tak zwanych włochaczy-estetów więc dłubałam w nogach namiętnie zarówno po wosku jak i po depilatorze ( po tym drugim zdecydowanie było z wrastanien najgorzej), skończyłam na laserze i mam spokój. Włosy po zabiegu nie wrastają więc nie ma w czym dłubać, ja niestety tak zmasakrowałam łydki, że bez kwasów się nie obeszło ale moge teraz śmigać w spódniczkach nie strasząc ludzi. Kasy troche poszło ale w końcu nogi są jedne na całe życie! Podam Ci stronę gabinetu który mam sprawdzony, bo nie lubie polecać rzeczy nieprzetestowanych na sobie- ctl.laser.wroc.pl

Odpowiedz do tematu