[b]blizny:[/b]
zalezy jak duze, mozna uzywac kremu z wyciagiem ze sluzu slimaka, kosztuje ok 120zl bodajze, jest tez taka masc "blizny", widzialam je opis w kwartalniku dla kosmetyczek dlatego sadze iz jest dobra:)
na rumien po oparzeniach:
to oparzenia po naswietlaniach jakis? po promieniowaniu UV?
jezeli rany po takim rumieniu nie chca sie goic trzeba naswietlac sie lampa sollux, filtr czerwony. Tak mi sie wydaje :) ale nie daje 100%gwarancji:P
[b]blizny:[/b]
zalezy jak duze, mozna uzywac kremu z wyciagiem ze sluzu slimaka, kosztuje ok 120zl bodajze, jest tez taka masc "blizny", widzialam je opis w kwartalniku dla kosmetyczek dlatego sadze iz jest dobra:)
na rumien po oparzeniach:
to oparzenia po naswietlaniach jakis? po promieniowaniu UV?
jezeli rany po takim rumieniu nie chca sie goic trzeba naswietlac sie lampa sollux, filtr czerwony. Tak mi sie wydaje :) ale nie daje 100%gwarancji:P
Blizny nie są tak widoczne jak ten nieszczęsny rumień ... mam go na brodzie...usuwałam zbędne włoski metodą igłową i fatalnie trafiłam na gabinet kosmetyczny ehhh... Są to punktowe poparzenia od wprowadzanej igły!
Jaką ma nazwę ten krem z wyciagiem ze sluzu slimaka?
Mi polecono takie maści: Cepan, Contractubex, Veraderm i Zeraderm... ale nie mam pojęcia, którą wybrać i która będzie najlepsza na poparzenia!!!
Czy ktoś je stosował i może mi coś poradzić [/b]
kremow ze slimaka jest duzo, np. Elicina.
moj chlopak uzywal jakis z allegro za 50zl i mu troszke pomogl (blizny potradzikowe), w Twoim przypadku szczerze mowiac to nie wiem czy pomoze, nigdy nie widzialam takich blizn..
A po wpisaniu nazwy w google tych masci nie ma zadnych opinii?
ja stosuje żel Contratubex, mam 2 bilzny po operacji.. lekarz chirurg-plastyk polecił mi ten żel, co prawda stosuje go "dopiero" 2m-c ale blizny są coraz jaśniejsze mój znajomy też stosuje Contratubex i również jego blizny się rozjaśniają.. przy dłuższej kuracji na pewno efekty będą bardziej widoczne :)
Na blizny mogę polecić oprócz kosmetyków, zabiegi tj.
- mikrodermabrazja diamentowa (wygładza, regeneruje i pielęgnuje skóre, usuwając wierzchnią warstwę skóry, między innymi zmniejsza przebarwienia, redukuje blizny)
- peelingi lekarskie (zawarte w nich substancjie chemiczne, powodują złuszczanie a potem regenerację naskórka. Zawarte w peelingach różne związki chemiczne oprócz złuszczania naskórka mogą również działać wybielająco na skórę)
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-03-22, 21:05
Ja używałam Cepan na bliznę po oparzeniu, na małych bliznach się sprawdza, na mojej nodze niestety nie, bo bliznę miałam dość rozległą i ślady mam do dzisiaj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum