Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bizuteria, brylany, klejnocik, pierscionki, pierscionki z brylantami

Biżuteria z brylantami
Autor Wiadomość
Klejnocik 
Początkująca
Kocham prawdziwą bizuterię

Wysłany: 2010-02-05, 13:56 Biżuteria z brylantami

Chciałabym się dowiedzieć jak to jest, że kobiety w rozmowach bardzo chcą posiadać biżuterie z brylantami a w rzeczywistości jej nie posiadają? Argument, że ta biżuteria jest za droga jest dla mnie nie przekonujący. Bo to jest nie prawda!

karel09 
Początkująca
karel09

Wysłany: 2010-02-16, 17:41 

"Diamenty są najlepszym przyjacielem kobiety" - M. Monroe

Brylanty to nic innego jak oszlifowane diamenty - więc każda kobieta ma prawo ich pragnąć:)

Jeśli chodzi o ceny to niestety wiekszość wyrobów w salonach jubilerskich nosi marże 150-300% więc chyba stąd przekonanie, że jest to drogo.

Jeśli chodzi o mnie to brylanty - tak, ale nie w ilości 'hurtowej' ;)

alekolczyki 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-25, 14:16 

no nie wiem... może to jest kwestia tego, że diamenty obrosły swoistego rodzaju mitem, że są kluczem do szczęścia itp. osobiście nie mam żadnego i... jakoś z tego powodu nie płaczę :mrgreen:

Klepsydra 
Coś już napisała
Lubin moim miastem

Wysłany: 2010-03-11, 19:30 

Ahh ma to swój urok, nie jest to niezbędne do życia, ale czujesz się wyjątkowo, bo masz coś na co nie każdy może sobie pozwolić. A przecież wszystkie chcemy czuć się wyjątkowe. Dla mnie ma to swoją magię, chociaż nie mam jej zbyt dużo. Dla mnie właśnie cena jest tutaj determinantem wyjątkowości, podkreśleniem ekskluzywnej wartości. :) Tak ja to odbieram.

manufactur 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-17, 16:47 

Pytanie moim zdaniem dziwne.
Przecież taka biżuteria jest droga. Dla mnie osobiście 100zł to jest już dużo. Nie wiem jakimi kryteriami kwotowymi Klejnocik się kierowała. Ale ogólnie zakup biżuterii z brylantów to jest dość obciążający dla portfela zakup. Większość ludzi może sobie pozwolić co najwyżej na jeden brylancik a nie na "z brylantami".

Cieszę się,ze są na tym forum osoby interesujące się biżuterią tak jak ja.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-17, 21:09 

Zgadzam się z Tobą. Brylanty i inne cenne świecidełka kupuje się po prostu dla prestiżu. Bo niestety, ale w świetle dziennym, nie widać żadnej różnicy między brylantem a cyrkonią. To widać tylko w sklepie jubilerskim lub ew. dostrzegają to osoby, które się na tym znają. A ile ich jest? Pewnie niewiele....

manufactur 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-17, 21:44 

Dokładnie tak jak piszesz Pati istnieją o wiele tańsze ozdoby nieustępujące pięknem brylantom.
Cyrkonie albo piękne kryształy svarowskiego.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-18, 15:09 

Siostra mojego meza dostala pierscionek zareczynowy z brylantem, bo jej narzeczony stwierdzil ze jak zareczynowy to brylant musi byc :) powiem szczerze ze pierscionek ma tak malenki kamien ze prawie go nie widac. nigdy w zyciu bym nie powiedziala ze to brylant.

manufactur 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-19, 09:47 

Jak ja się oświadczałem to bez pierścionka, bo było spontanicznie, podczas koncertu na Dni Morza w Szczecinie wyszedłem na scenę przed kilkutysięczną publicznością i poprosiłem ze sceny i zgodziła się oczywiście. To było jeszcze na studiach więc nie miałem za bardzo kasy wiec moja żona zażyczyła sobie srebrny pierścionek z rubinem wypatrzony u jubilera. Żaden inny się jej nie podobał, więc zamówiłem taki pierścionek z rubinem i białego złota.

Moim zdaniem przy oświadczynach taki pierścionek, na który po prostu nas stać, dobrze jednak, żeby suma z jaką będziemy się rozstawać była taka, z którą ciężko nam będzie się rozstawać, aby wiedziała że mężczyźnie zależy. Wtedy dla mnie było to ok 100 zł

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-19, 10:40 

Też tak uważam. Cena nie jest najistotniejsza, tylko zamiary wobec ukochanej osoby.

Marylka12 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-20, 12:16 

Uważam, że pierścionki z brylantami nigdy nie stracą na popularności i prawie każda z nas chciałaby mieć go na swoim paluszku. Mi bardzo podoba się ten z białego złota.

swarovscy 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-20, 12:21 

Teraz Swarovski wypuścił przepiękną biżuterie niektóre kamienie wyglądają jak diamenty...

mammamia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-19, 11:27 

Hm...
szczerze to ja jestem zdania, że kobieta chce mieć diamenty dla samego faktu posiadania, nie dlatego, że szczególnie się różnią itd;)
A poza tym kochamy biżuterie, mamy to w genach. Niekoniecznie z diamentami... ostatnio trafiłam na biżuterie Adama Hadrysia - muszę przyznać, że taki nowoczesny, minimalistyczny styl biżuterii też jest ciekawy...

Deja-Art 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-24, 10:38 

Pamiętajmy że oprócz brylantu sa jeszcze inne kamienie szlachetne,jak np szmaragd,diament,rubin. Wszystkie prezentują sie bardzo ładnie jako biżuteria,więc poniekąd jest to kwestia gustu.

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-11-10, 02:53 

Mi tam w sumie obojętne czy to brylant czy cyrkonia, byle by ta biżuteria była w takim stylu :)

Odpowiedz do tematu