Magda.a Początkująca
Wysłany: 2009-12-01, 11:07
Biustonosze
Powiedzcie mi jak to jest, że jak sie ma rozmiar większy niż D kupowanie stanika zamienia się w koszmar. Wszystkie najładniejsze modele kończą się na C czasami na D i zostają same ochłapy. Do tego dobrać stanik który nie dość że wygląda to żeby jeszcze dobrze leżał.... Czy tylko ja mam taki problem?
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-12-01, 12:11
O widzę, że jesteś z Krakowa, Donna sklep w galerii Krk, powinnaś znaleźć dla siebie odpowiedni biustonosz ;]
Magda.a Początkująca
Wysłany: 2009-12-11, 12:06
Owszem jestem z Krakowa, i znam Donne, jednak nawet tam jest mi ciezko. Zbyt wielkiego wyboru obwodow tez nie maja. I do tego kiedyś się zraziłam do tego sklepu, ponieważ jestem osobą drobną, a ekspedientka chciała mi wcisnąc obwód 80 bo nie miała na mnie miseczki :/
Nie mowie ze nie mozna znalezc dobrych sklepow, ale jak mowie ze potrzebuje 70G przewaznie patrza na mnie jak na kosmite. Mozecie mi polecic jakies sklepy (dobre sklepy) z cenami ponizej 300 zl za biustonosz?
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2009-12-11, 13:59
Hmm, wiesz co, ja bardzo sobie cenię bieliznę Ezotique i Handerson. Mam mniejszy rozmiar niż ty, ale większy niż standardowy (duże C,80/85). Są salony z ta bielizną w Krakowie. Poza tym, dość dużą rozmiarówkę ma H&M i Cubus. A zastanawiałaś się nad zamówieniem bielizny przez internet? Zawsze możesz odesłać jak ci nie będzie pasować, a wybór i rozmiary mają w necie zazwyczaj większe. Ja się właśnie rozglądam za takim sklepem, bo nie mam czasu żeby biegać za bielizną, której nie mogę znaleźć.
Też proponuje poszukać w necie :) Tam nie ma problemów sklepowych:) Ja wczesniej kupowałam w normalnym sklepie ale podnosili co chwile ceny aż staneło że stanik kosztuje 169zł!! mają bardzo ładną bieliznę no ale nie przesadzajmy. Za tą samą cene w necie kupie 3 o wiele ładniejsze. I nie ma problemu że nie mają rozmiaru 75D ;]
W Krakowie jest sklep intimo4you, na Dietla 50 i na Wysłouchów 3, polecam lobby biuściastych.
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-01-12, 10:55
No faktycznie kobiety z dużym biustem mają problem z kupnem bielizny, szczególnie biustonosza. Mam znajomą, która musi zamawiać biustonosze tylko robione na wymiar lub przez internet - w sklepie na mieście niestety, ale nie ma tak duzych rozmiarów. W tym wypadku wydaje mi się, że duże gabaryty to przekleństwo.
Magda.a Początkująca
Wysłany: 2010-01-12, 16:01
Oj mają mają :P
Ja już niemalże zapomniałam co to znaczy iść do sklepu i przymierzyć stanik. Wszystko teraz kupuję na necie.
Ale na szczęście czasami uda się dorwać sklep internetowy z zakupami stacjonarnymi
w Warszawie jest kilka sklepów które prowadzą sprzedaż bielizny w niestandardowych rozmiarach. dość popularny jest Peachfield, bo mają bardzo dobrą jakościowo bieliznę. sklep internetowy też mają, jeśli ktoś jest z innych miejscowości :)
Wysłany: 2010-02-14, 14:33
Ehh zawsze miałam dokładnie ten sam problem!! Samanta ma bardzo duży wybór naprawdę pięknej bielizny dla kobiet z dużym biustem. Tylko niestety staniki tej firmy nie należą do najtańszych :( Ostatnio znalazłam ładną bieliznę w większych rozmiarach w sklepie Jeśli nie boisz się kupować bielizny przez internet to znajdziesz tam też rozmiary D sama sie przekonałam do zakupów bielizny w internecie bo znalazłam swój rozmiar i ładny fason i jeszcze nie miałam problemu z tym, żeby rozmiar był zły :)
dziewczyny, ja mam pytanie z innej beczki ale też dotyczące biustonosza. chciałabym poszerzyć jeden staniczek w obwodzie pod biustem i słyszałam o "poszerzkach", które zaczepia się o zaczepki w staniku. ale logicznie jakoś mi to nie gra: niewiele bo niewiele poszerza, ale czy poszerzanie stanika tylko z jednej strony taką "poszerzką" (z lewej, od strony zaczepek) nie zmieni położenia ramiączek, a przez to nie "rozstroi" całego stanika
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
E-lejdis Użytkowniczka
Wysłany: 2012-01-02, 15:47
Co prawda nigdy nie korzystałam z takiego poszerzacza,ale wydaje mi się,ze wtedy całość się przesunie- położenie ramiączek również. Ale może macie z tym jakieś doświadczenia?
Oczywiście, że mam- do biegania Tak samo dawniej, kiedy jeszcze chodziłam na wf w szkole czy na początku studiów, to taki biustonosz był dla mnie obowiązkowy, bez niego nie wyobrażam sobie ćwiczeń. Nie mam dużego biustu, ale mimo to w zwykłym czułam się niekomfortowo i niepewnie, poza tym każde piersi "podskakują", bez względu na rozmiar. Uważam, że wszystkie dziewczyny powinny w coś takiego inwestować, ja kupowałam je w Atlantic , dwa ostatnie są z H&M, tańsze i tak równie dobre:)
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2012-02-26, 15:58
Zazdroszczę dziewczynom, które zamawiają biustonosze w sklepach internetowych. Kilka razy zamawiałam i niestety rozmiar rozmiarowi nierówny, biustonosze albo do zwrotu albo nie nadają się na wyjścia, są dobre na domowy "Luz".
Jakoś muszę dotknąć, przymierzyć, sprawdzić poziom usztywnienia, czy nic nie obciera, nie ciśnie.
Można bawić się w odsyłanie towaru ale ja wolę pójść do sklepu i wszystko sprawdzić sama. Niedawno kupiłam w Triumphie stanik w promocji, zapłaciłam 80 zł i jestem bardzo z niego zadowolona. i w końcu mam wrażenie, że mam dobrze dobraną bieliznę, Rozmiar 85E. Na pewno w innym sklepie z bielizną nie dostałabym takiego rozmiaru z takim ładnym wzorem i wykończeniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum