Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bielizna, termoaktywna

Bielizna termoaktywna
Autor Wiadomość
Igniss 
Coś już napisała
Igniss

Wysłany: 2011-10-26, 00:03 Bielizna termoaktywna

Witam,

czy któraś z Was używała bielizny termoaktywnej? Ja zakupiłam sobie koszulkę która jest przeznaczona do temperatur -10 do +10. Używałam jej na rolkach jak było +8 2 tyg temu, na to soft shell i ... porażka. Koszulka była cała mokra a mnie przewiało. Może na to jakąś warstwę dodatkowo? A może było za ciepło :( Napiszcie jak wrażenia. Chciałam jeszcze na łyżwach w niej pojeździć.

diamonddust 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-10-26, 15:42 

Mój chłopak ma taki podkoszulek na narty i z tego co mi wiadomo to zakłada na niego zwykłą koszulke bawełnianą, żeby w nią wnikał pot, dzięki temu nie jest cały mokry.

Igniss 
Coś już napisała
Igniss

Wysłany: 2011-10-26, 15:48 

Dzięki za szybką odpowiedź:) Znajomy podpowiadał mi polar ale bawełniana koszulka chyba będzie lepsza. Jak przetestuje dam znać :) Pozdrawiam

convict.pl 
Początkująca
convict.pl

Wysłany: 2011-10-31, 13:17 Polar

Polar też jest dobrym rozwiązaniem np.

Igniss 
Coś już napisała
Igniss

Wysłany: 2011-10-31, 14:02 

Witam,
wczoraj korzystając z dobrej pogody testowałam koszulkę termoaktywną. Pod nią miałam zwykła bawełnianą. Przejechałam 25 km i trochę potu się wylało. Ponieważ było ciepło miałam tylko to na sobie. Było spoko. Koszulka, którą wcześniej zakładałam była chyba za ciepła. Teraz miałam inną. Jakąś ze srebrną nitką. Nawet nie przepuszczała wiatru. Jeździło się super! Pozdrawiam ;-)

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-11-10, 02:23 

Dużo chodzę po górach i taka bielizna mi się sprawdza w 100%.

E-lejdis 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-12-02, 13:33 

Zgadzam się z powyższymi opiniami,jeżeli ktoś jest aktywny fizycznie,np chodzi po górach to taka bielizna termoaktywna sprawdzi się znakomicie.

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-12-12, 23:18 

Niedawno odkryłam koszulki z merino wool. Idealnie odprowadzają wilgoć, są bardzo cieplutkie mimo, że cienkie. Jeszcze lepsze niż bielizna termoaktywna.

E-lejdis 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-02, 15:51 

Mi ostatnio przydała się taka bielizna termoaktywna podczas jazdy na rowerze- idealnie pochlania wilgoć. Ale tez odpowiednio kosztuje... W końcu coś za coś.

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-02-23, 09:52 

A wcale niekoniecznie musi być droga ja kupiłam na aukcji od polskiego producenta. Jest super cieplutka, ładnie odprowadza wilgoć. Tyle że marka nieznana.

Odpowiedz do tematu