Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: baza, makijaz, pod

baza pod makijaz
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2007-12-09, 21:55 baza pod makijaz

Czasami ogladam programy w tv o malowaniu sie i czesto slysze "baza pod makijaz", "podklad pod puder" a,gdy pojde do drogerii babka podaje mi zwykly fluid ;p
Uzywacie baz ? jak tak to powiedzcie co one daja i jakie polecacie ;) bo wedlug nie to powinno byc cos innego niz zwykly fluid, takim specyfikiem to sie smaruje codziennie a od "bazy" oczekuje czegos innego;p np. zmatowienia i wygladu jak modelka po polaczeniu baza+puder

Viki 
Coś już napisała
Viki

Wysłany: 2007-12-20, 13:50 

też szłyszałam o bazie pod makijaż, ale szczerze mówiąc podkładu i pudru używam bardzo rzadko więc nie potrzebuję w tych rzadkich przypadkach bazy. Ale mogę polecić dobrą bazę na powieki. Jest to baza Artdeco (nie wiem dokładnie ile kosztuje, bo już dawno kupowałam bo jest bardzo wydajna). po naniesieniu tej bazy makijaż się trzyma bardzo długo i cienie się nie zbijają w załamaniach
Pozdrawiam

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-12-28, 14:42 

są rożnego rodzaju bazy pod makijaż (w zależności jaki chcesz uzyskać efekt: matująca, rozświetlająca, wygładzającaitp.), które przedłużają trwałość makijażu;
w miarę przystępnych cenach możan nabyć bazy w sephorze

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-12-28, 22:16 

ja mam takie pytanie... co zrobic zeby moja skora byla taka rozswietlona... nie chce uzywac pudrow, fluidow czy innych takich ktore posiadaja drobinki rozswietlajace... - bo wiem ze do skory tradzikowej takie preparaty nie sa wskazane... co mi polecacie ? czy wlasnie taka baza rozswietlajaca pod makijaz da wlasnie taki efekt... ?

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-01-08, 15:51 

mozesz sprobowac z bazą lub tez pudrem rozswietlajacym w kulkach....
baza napewno nada skorze efekt zdrowej, promiennej cery , polecana dla osob o szarym odcieniu cery

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2008-01-08, 21:49 

a jakie dobre polecacie bazy... ktore sie sprawdzaja ? :?:

w ogole jak to jest z ta baza... dajemy krem potem baza i potem fluid? czy wtedy jakos inaczej... ?

Wysłany: 2008-01-09, 16:55 

dzisiaj bylam w drogerii i szukalam bazy;)
polecono mi jakas "Kaszmir" (tak sie czyta) chyba firmy Soraya za 35zl (30ml), zachwalano ja bo sama ekspedientka uzywala. Pokazywala tez Gosh za 54zl i jakas malenka za 15zl ale o nich nic nie mogla powiedziec bo nie uzywala. Jutro chyba pojde po ta baze za 35zl.
Mowila tez, ze na ta baze dajemy tylko fluid i lekko przypudrowujemy pudrem sypkim i gotowe:) ja chyba jeszcze posamruje sie na probe kremem nawilzajaco matujacym, ale to nie przed sama studniaowka tylko jakos na dniach jak ja kupie:)

Wysłany: 2008-01-09, 18:21 

o to wlasnie to:

jednak firmy DAX Cosmetics a nie Soraya;p

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-01-11, 13:15 

Polecam baze Loreal

dobra jest tez baza Sephory ale nie w tubce tylko w szklanym pojemniczku z pompka (jakos nie moge namierzyc fotki) jak i rowniez fajna baza jest, o której mowi motylek DAX

zas jesli chodzi o nakladanie to: krem, po jakims czasie baza (jak sie wchlonie krem), potem podklad i korektor w zaleznosci os potrzeb, puder sypki i makijaz oka :)

urodaonline 
Początkująca
ipoc

Wysłany: 2008-01-12, 11:49 

Witam,

Baza pod makijaż ma na celu przedewszystkim wygładzić skórę. Po zastsowaniu bazy skóra staje się właśnie satynowo gładka, miękka w dotyku i co najważniejsze matowa. Baze stosuję się pod makijażaby był on trwalszy. Dzięki bazie make-up rozprowadza sięłatwo i równomiernie, dokładniej kryje niedoskonałości skóry.
Polecam baze firmy Dax Cosmetics Cashmere Secret, którą można kupić w drogeria w cenie 37,10 zł.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Wysłany: 2008-01-17, 16:24 

a czytaka baza nie zatyka porow? bo to jest ciekawa sprawa... ? wie ktos moze - wlasne doswiadczenia...

Wysłany: 2008-01-18, 14:43 

mi poki co nie zatyka;p ale jeszcze moze zaczac, jak to sie stanie to napisze;p

moonka 
Początkująca
ORIFLAME LUBIN

Wysłany: 2008-05-22, 15:56 BAZA POD MAKIJAŻ ORIFLAME

POLECAM BAZĘ POD MAKIJAZ ORIFLAME Face Primer

Lekki fluid z silikonami nadaje skórze cudowną miękkość i gładkość oraz matowy wygląd. Sprawia, że makijaż jest trwalszy i wygląda świetnie przez cały dzień. Stosuj przed nałożeniem podkładu lub pudru oraz jako bazę pod cienie do powiek. 30 ml

DLA OSÓB Z LUBINA I OKOLIC OFERUJĘ KOSMETKI ORIFLAME W CENACH HURTOWYCH, MOŻLIWOŚĆ PRZETESTOWANIA PRÓBEK KREMÓW, PODKŁADÓW, POMADEK I ZAPACHÓW.
CO 3 TYGODNIE OTRZYMASZW REZENCIE AKTUALNY KATALOG Z NAJLEPSZYMI PROMOCJAMI I NOWOŚCIAMI.

INFO POD NR GG 11599042 lub oriflame77@o2.pl

veron1988 
Początkująca

Wysłany: 2008-07-17, 15:19 

Ja używam DAX. Jestem zadowolona. Ma super konsystencję, łatwo się rozprowadza i zdecydowanie przedłuża żywotność makijażu.

Wysłany: 2008-07-17, 16:26 

ja tez mam Dax ale specjalnie roznicy z baza i bez nie widze, moze chodzi tez o typy skory i dzialanie na nie ;)

Odpowiedz do tematu