Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: baza, makijaz, pod

baza pod makijaz
Autor Wiadomość
Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-05, 21:35 

greeneyes8, około 20 zł. Obrazek, który podałam pochodzi ze strony sklepu lara.pl , a dokładny link do tego kosmetyku to http://www.lara.pl/produc...0-miodowy.html.

Lubie go :) Jeszcze się nie nacięłam i nie zmarnowałam pieniędzy i mają dość przejrzyście to wszystko zrobione. Łatwo znaleźć co trzeba.

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-04-06, 14:26 

Doli, wielkie dzięki :) Chyba też sobie tą bazę zafunduje bo od kiedy zobaczyłam reklamę to jej kupno chodziło mi po głowie :).

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-08, 10:12 

Nie ma za co :) Czuję się użyteczna :P

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-04-08, 10:21 

w Naturze też jest taka ;-)

masha 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-10-08, 09:23 

marzenna napisał/a:
A w jaki sposób oczyszczacie cerę pod makijaż?
Czy słyszałyście o mikrobąbelkach?

Odświeżę temat, bo trochę mnie to interesuje. Trafiłam ostatnio właśnie na stronę, gdzie były opisane te mikrobąbelki. Zawsze podchodzę do takich rzeczy bardzo sceptycznie, ale od kiedy tata ma problemy skórne, właściwie 'łapię się wszystkiego' to znaczy - szukam drogi i metody, która trochę ułatwiłaby mu życie. Wiem, że ta metoda dopiero wchodzi do naszego kraju, ale może ktoś już będzie w stanie powiedzieć coś na ten temat, jednak nie jest to sprawa najtańsza więc przed zakupem wolałabym się skonsultować :) Podobno te mikrobąbelki wnikają tak głęboko w pory skóry, że nie trzeba dodatkowo używać żadnych kosmetyków, co mojemu tacie bardzo by pomogło. Szczególnie zwróciłam uwagę na głowicę BiWash, dlatego, że wytwarza właśnie gęsty strumień, a dodatkowo ma nakładkę z witaminą C.
Jeśli by się sprawdziło, to może i ja kupiłabym taką głowicę, nie tylko, żeby oczyścić twarz pod makijaż, chociaż przydałoby się, żeby skóra się w końcu tak nie świeciła ;/

Jeśli chodzi o podkład - uważam, że ten Soraya jest naprawdę fajny, no i cena nie jest wygórowana :)

Nata 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-08, 17:43 

Ja ostatnio odkryłam bazę do makijażu oka...
Baaa nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje.... :mrgreen:
Ale jednak...
Kupiłam Artdeco... no i powiem że jestem bardzo a to bardzo zadowolona... :lol:

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-08, 20:15 

Artdeco... Miałam piankę do mycia twarzy i była genialna. Pewnie sporo dałaś za tę bazę?

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-10-10, 09:21 

najprawdopodobniej... nawet w necie trochę sporo za nią wychodzi

Nata 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-10, 16:14 

pati napisał/a:
[Pewnie sporo dałaś za tę bazę?

kupiłam ją w Douglasie...
No fakt kosztowała 40 zł... ale będę mieć ją na bardzo długggooo.... :-)

agness86 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-23, 14:23 

Używam bazy z Sorai do cery tłustej i mieszanej. Nie mam porównania bo to moja pierwsza baza, ale bardzo zadowolona z niej jestem;)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-10-23, 14:57 

mi kiedyś koleżanka pożyczyła bazy z Oriflame ale nie podobała mi się za bardzo... :-(

jenny 
Początkująca

Wysłany: 2009-10-23, 20:24 makijaż

cześć,
czytam te wypowiedzi na temat podkładów i bazy pod makijaż i nikt nie poradził fachowo. Dla laików polecam sklepy sieci Super Pharm, szczególnie na matarni, są tam wykwalifikowane konsultantki które bardzo chętnie zawsze pomogą w wyborze kosmetyków kolorowych. Każdy ma inną twarz i cerę. wszystkie kosmetyki dobiera się indywidualnie, to że komuś służy kosmetyk za 500 zł nie znaczy że dobrze będzie wyglądała po umalowaniu w nim koleżanka która to przeczyta. jednej wystarczy zwykły fluid np. maybelline inna musi pierw użyć korektora pod oczy.
chętnie odpowiem na pytania w tym temacie,
pozdrawiam!

[ Dodano: 2009-10-23, 21:27 ]
i nie radzę wierzyć reklamom, często jakość tych produktów nie jest nawet zadowalająca... 8-)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-23, 20:29 Re: makijaż

jenny napisał/a:
cześć,
czytam te wypowiedzi na temat podkładów i bazy pod makijaż i nikt nie poradził fachowo.

Nie? Jakoś nikt nie narzekał do tej pory...

Tematy o podkładach i bazach są odpowiednio realizowane. A fachowość to doświadczenie i testowanie danego kosmetyku. Albo się coś poleca albo odrzuca. Radzę zapoznać się ze wszystkimi stronami tematu i w ogóle ze wszystkimi tematami.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-10-23, 20:31 

ale jak zauważylaś w tym temacie polecamy sobie to, co sprawdzone i co mozna szczerze polecić, wiadomo, że każdy ma inny rodzaj cery, jednak mając przed oczyma wiele nazw, firm i opinii, i w ogóle mając jakie takie pojęcie o kosmetyku, którego szukam, łatwiej jest dobrać coś dla siebie, bo aby udzielić FACHOWEJ porady trzebaby się zapoznać z rodzajem cery, skłonnościami do alergii i tym podobnymi... w związku z tym każda z nas poleca ten podkład czy bazę, z którą miała do czynienia, a ten, kto potrzebuje takiej porady może wybrać coś, co będzie pasowało

P.S. Mój post skierowany jest do jenny, Pati ubiegłaś mnie w wysłaniu wiadomości:p

jenny 
Początkująca

Wysłany: 2009-10-23, 20:39 

zgadzam się --ewelynka69 i pati. miałam na myśli przede wszystkim to że jeżeli ktoś szuka bazy dla swojej cery a inna osoba poleci np. podkład sorayi---> to nie koniecznie JEJ to będzie pasowało. Na jednej osobie to wygląda dobrze i wystarczy , innej to " może" nawet pogorszyć wygląd.
pozdrawiam ! 8-)

Odpowiedz do tematu