A w jaki sposób oczyszczacie cerę pod makijaż?
Czy słyszałyście o mikrobąbelkach?
Odświeżę temat, bo trochę mnie to interesuje. Trafiłam ostatnio właśnie na stronę, gdzie były opisane te mikrobąbelki. Zawsze podchodzę do takich rzeczy bardzo sceptycznie, ale od kiedy tata ma problemy skórne, właściwie 'łapię się wszystkiego' to znaczy - szukam drogi i metody, która trochę ułatwiłaby mu życie. Wiem, że ta metoda dopiero wchodzi do naszego kraju, ale może ktoś już będzie w stanie powiedzieć coś na ten temat, jednak nie jest to sprawa najtańsza więc przed zakupem wolałabym się skonsultować :) Podobno te mikrobąbelki wnikają tak głęboko w pory skóry, że nie trzeba dodatkowo używać żadnych kosmetyków, co mojemu tacie bardzo by pomogło. Szczególnie zwróciłam uwagę na głowicę BiWash, dlatego, że wytwarza właśnie gęsty strumień, a dodatkowo ma nakładkę z witaminą C.
Jeśli by się sprawdziło, to może i ja kupiłabym taką głowicę, nie tylko, żeby oczyścić twarz pod makijaż, chociaż przydałoby się, żeby skóra się w końcu tak nie świeciła ;/
Jeśli chodzi o podkład - uważam, że ten Soraya jest naprawdę fajny, no i cena nie jest wygórowana :)
Ja ostatnio odkryłam bazę do makijażu oka...
Baaa nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje....
Ale jednak...
Kupiłam Artdeco... no i powiem że jestem bardzo a to bardzo zadowolona...
_________________ Przyznaje się do związku z siedmioma krasnalami, ale podkreśla, że nie jest łatwa. Pocałuj jej zimne martwe usta, a przekonasz się jaka jest gorąca.
kupiłam ją w Douglasie...
No fakt kosztowała 40 zł... ale będę mieć ją na bardzo długggooo....
_________________ Przyznaje się do związku z siedmioma krasnalami, ale podkreśla, że nie jest łatwa. Pocałuj jej zimne martwe usta, a przekonasz się jaka jest gorąca.
cześć,
czytam te wypowiedzi na temat podkładów i bazy pod makijaż i nikt nie poradził fachowo. Dla laików polecam sklepy sieci Super Pharm, szczególnie na matarni, są tam wykwalifikowane konsultantki które bardzo chętnie zawsze pomogą w wyborze kosmetyków kolorowych. Każdy ma inną twarz i cerę. wszystkie kosmetyki dobiera się indywidualnie, to że komuś służy kosmetyk za 500 zł nie znaczy że dobrze będzie wyglądała po umalowaniu w nim koleżanka która to przeczyta. jednej wystarczy zwykły fluid np. maybelline inna musi pierw użyć korektora pod oczy.
chętnie odpowiem na pytania w tym temacie,
pozdrawiam!
[ Dodano: 2009-10-23, 21:27 ]
i nie radzę wierzyć reklamom, często jakość tych produktów nie jest nawet zadowalająca...
cześć,
czytam te wypowiedzi na temat podkładów i bazy pod makijaż i nikt nie poradził fachowo.
Nie? Jakoś nikt nie narzekał do tej pory...
Tematy o podkładach i bazach są odpowiednio realizowane. A fachowość to doświadczenie i testowanie danego kosmetyku. Albo się coś poleca albo odrzuca. Radzę zapoznać się ze wszystkimi stronami tematu i w ogóle ze wszystkimi tematami.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-10-23, 20:31
ale jak zauważylaś w tym temacie polecamy sobie to, co sprawdzone i co mozna szczerze polecić, wiadomo, że każdy ma inny rodzaj cery, jednak mając przed oczyma wiele nazw, firm i opinii, i w ogóle mając jakie takie pojęcie o kosmetyku, którego szukam, łatwiej jest dobrać coś dla siebie, bo aby udzielić FACHOWEJ porady trzebaby się zapoznać z rodzajem cery, skłonnościami do alergii i tym podobnymi... w związku z tym każda z nas poleca ten podkład czy bazę, z którą miała do czynienia, a ten, kto potrzebuje takiej porady może wybrać coś, co będzie pasowało
P.S. Mój post skierowany jest do jenny, Pati ubiegłaś mnie w wysłaniu wiadomości:p
zgadzam się --ewelynka69 i pati. miałam na myśli przede wszystkim to że jeżeli ktoś szuka bazy dla swojej cery a inna osoba poleci np. podkład sorayi---> to nie koniecznie JEJ to będzie pasowało. Na jednej osobie to wygląda dobrze i wystarczy , innej to " może" nawet pogorszyć wygląd.
pozdrawiam !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum