Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-01-27, 09:44
używał ktoś bazy Oriflame? Koleżanka chce kupić..
Ale proszę o obiektywne opinie, a nie zachwalanie konsultantek, które wcisną każdy kit,żeby tylko sprzedać
niee... jezeli chodzi o matowienie i przytrzymanie makijazu dluzej to polecam DAX'a - na obrazku ma nr 1. Pokazane sa tez inne dobre bazy o ktorych mowia, ze jakos tam dzialaja ;)
cena okolo 36zl
Ostatnio zmieniony przez Darish:) 2009-01-28, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-28, 20:43
ja ogólnie nie polecam bazy Dax Cosmetics. Używałam jej kiedyś i stosowana każdego dnia bardzo wysusza twarz, ale jeśli chcemy używać 'od święta' to jest okej i plusem jest bardzo niska cena.
ja oczywiście stawiam na jakość a nie cene i jeśli komuś zależy na naprawdę dobrym kosmetyku to bezkonkurencyjne będą baza Lancone (około 150 zł) lub M.A.C (około 100 zł). Obie firmy są gwarancją jakości i podbiły wiele kobiecych serc :)
jeśli chodzi o coś tańszego bardziej od np. baz Soraya lub Dax'a polecam bazę Revlon (około 50 zł).
Ja używam bazy Smoothing Cashmere Make up Base - Pierre Rene
i jestem zadowolona.Bardzo ladnie pachnie a skóra jest delikatna i gładka po zaaplikowaniu kosmetyku.
Wcześniej ja też o tym nie słyszałam, dopóki nie trafiłam na targach na Japończyków.
Dużo się ostatnio czyta na temat nanotechnologii, z którą wiąże się wielkie nadzieje.
Wracając do tematu mikrobąbelków, 21.12.2008 r. utworzyłam własnego bloga i dzielę się swoją wiedzą na ten temat oraz przedstawiam własne doświadczenia.
Jeśli masz ochotę odwiedzić mojego bloga, to zapraszam i pytaj, jeśli coś Ciebie zaciekawi.
Pozdrawiam.
Marzenna
P.S.
Mikrobąbelki zapewniają właściwą higienę ciała (czyszczą skórę, wzmacniają procesy jej regeneracji i niszczą bakterie).
Pozwalają na dokładne mycie bez detergentów w przypadku skóry wrażliwej i skłonnej do uczuleń.
Uważam, że warto poczytać na temat tej technologii.
A ja mam baze z firmy Dermika (nr 3 na zdjęciu) i też nie narzekam Jak mi się skończy to sobie kupię tą firmę co poleca Darish:),
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
Proste rzeczy są ponoć najlepsze, więc ja stawiam na Soraye :) dodatkowo ma delikatny filtr, wiec na lato w sam raz, a to zbliża się wielkimi krokami :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum