Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: baza, makijaz, pod

baza pod makijaz
Autor Wiadomość

kubeczek

Wysłany: 2008-07-30, 00:10 

Ja mam baze Sephory matujaco- wygładzająca w słoiczku. I tak samo nie widze dużej róznicy po jej uzyciu... Może kremu nie mozna uzywac? Ja zawsze nakładam cos pod nią.

Darish:)

Wysłany: 2008-07-30, 15:32 

kubeczek napisał/a:
Może kremu nie mozna uzywac? Ja zawsze nakładam cos pod nią.

na mojej DAX napisane jest aby urzywac jakiegos kremu pod to, ja czasami urzywalam, czasami nie i roznicy duzej nie bylo ;)

kubeczek

Wysłany: 2008-07-31, 18:26 

Dzis spróbuje nie uzyc kremu, zobaczymy. Coraz cześciej wydaje mi się,że baza to jakies placebo...

Wysłany: 2008-08-03, 08:47 

kubeczek napisał/a:
Coraz cześciej wydaje mi się,że baza to jakies placebo...

kobietka w sklepie pokazywalam mi cos krostowatego na twarzy i mowila ze po bazie i podkladzie bylo to niewidoczne.. uwierzylam.. wydalam 30zl i okazalo sie ze jakos na mnie to nie dziala;p pod zadnym opisanym na etykiecie wzgledem;p
czyli moze i kupujemy to bez sensu..;p

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-08-03, 20:20 

baza pod makijaż ma na celu wygładzic skórę, gwarantuje równomierne rozprowadzenie podkładu zwiększa trwałość makijażu. Pod bazę należy stosować krem tyle tylko że krem powinien b yć nakładany w niewielkich ilościach a jego nadmiar należy usunąć ze skóry np: papierowym ręcznikiem delikatnie dotykająć skóry. Na krem idzie baza ale nie od razu należy odczekać kilka minut aż krem się wchłonie. Z bazą też nie należy przesadzać. Zbyt duża ilość bazy bądz kremu spowoduje że podkład nie rozprowadzi nam się równomiernie ( dojdzie do zwarzenia), na skóre pozostraną smugi z podkładu. Ja osobiście używam bazy kryolan- jest rewelacyjna moje klientki są zadowolone. Dodatkowo aby zwiększyć trwałość makijażu używam utrwalacza kryolana. Taki makijaż trzyma się całą noc bez ważenia i ścierania się cieni na powiekach.

Wysłany: 2008-08-04, 15:37 

i cena tej bazy kryolan jest identyczna jak DAX'a - 36zl
takze chyba czas sie przerzucic skoro klientki chwala sobie a ja nie jestem do konca zadowolona :P

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-08-04, 20:29 

Nie wiem jaki chcesz osiągnąć efekt czy zwiększyć trwałość makijażu czy zapobiec świeceniu się skóry. Jeśli to pierwsze to napewno polecam kosmetyk jest super. Jeśli natomiast chcesz powstrzymać świecenie to nie sądzę że jakąkolwiek bazą otrzymasz taki efekt.
Aby skóra była matowa stosuj sypki puder też z kryolana.
Używałam już kosmetyków wielu firm ale kryolan z nimi wygrał.
Jednak żaden kosmetyk nie zadziała jeśli nie będzie umiejętnie stosowany i ja sama przekonałam się o tym.

kubeczek

Wysłany: 2008-08-08, 15:53 

Bez kremu uwidoczniły sie moje zmarchy;) Może faktycznie uzywamy jakis słabych baz, ale moja koleżanka ma Guerlaina i tez jakos zachwycona nie jest.

milena_35 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-27, 20:43 

Ja natomiast używam satynową bazę Dermiki... ostatnio kupiłam w internecie za 34,60zł.
Mam bardzo suchą 35-letnią skórę :-) więc najpierw nakładam swój krem na dzień (i to półtłusty)... po kilku chwilach bazę... a potem fluid i puder... rewelacja polecam

o tu kupiłam:
http://www.taniekosmetyki.pl/produkt.php?6933

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-09-01, 21:40 

Moje drogie... Już nie chciałam zakładać nowego tematu, bo ten właśnie jest podobny ;) Wybieram się właśnie po jakąś dobrą bazę pod podkład... Od razu mówię, że używam podkładu LOREAL Infaillible, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, czy też nie :) ale poszukuję dobrej bazy (liczę na szczere i konkretne porady)... Chciałabym też, żeby nie była zbyt wygórowana (wiadomo jednak, że też nie kupię taniego i tandetnego kosmetyku, który ZATYKA wszystko i się nie spełnia) Czekam na odpowiedzi... Dziękuję Wam z góry ;)

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-02, 08:18 

ostatnio z ciekawosci wyprobowalam baze Dermiki i stwierdzam, ze jest naprawde dobra, supwer wygladza, matuje cere no i przedluza trwalosc calego makijazu :)
nawet podklady mehrona (ciezkie, korektory charakteryzatorskie) super rozkladaja sie po niej....
ogolnie mile zaskoczenie i duzy plus :)

karymary 
Początkująca

Wysłany: 2008-09-05, 08:32 

zawsze pod bazę nakładam swój krem, przedłużający nawilżenie, a po kilku chwilach aplikuję bazę, dla mojej suchej skóry odpowiednia okazała się firmy Dax, pozdro

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-09-10, 18:50 

najlepsza jest dax cosmetics, mialam kilka probek i byla super

Baza wygładzająco-matująca polecana jest dla wszystkich kobiet, do każdego rodzaju cery, bez ograniczenia wieku (pojemność 30 ml).

cena: 37,60
Ostatnio zmieniony przez Joan 2009-01-27, 09:24, w całości zmieniany 1 raz  

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-13, 18:02 

Bazy pod makijaż nie powinno się stosować codziennie,ponieważ jakby nie patrzeć to jest kosmetyk,który psuje cerę.
Używam tylko i wyłącznie na 'duże i długie wyjścia 'w stylu imprezy całonocne,ważne spotkania etc.
Baza pod makijaż ma za zadanie głównie utrzymywać makijaż dłużej niż normalnie jest utrzymywany przez twarz,jak i ma za zadanie wyrównać koloryt czy wygładzić bardziej cerę.
Pierwsza moja baza pod makijaż była rozświetlająca z Avonu.Niestety była beznadziejna i widać,że wiele osób tak uważało,ponieważ została wycofana z Avonu:)
Godna polecenia jest baza pod makijaż z Oriflame'u( w promocji kosztuje bodajże 19,90 i z Sephory (taka biała) w cenie 39-40zł. :-)

monia1983 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-01-26, 15:13 

Ja mam bazę silikonową Soraya. Jestem zadowolona- wygładzona twarz i dłużej się makijaż trzyma. Są do dwóch typów cery- sucha i bardzo sucha oraz drugi typ- tłusta i mieszana. Kupowałam w rossmanie jakoś w promocja była za 25,90.

Pozdrawiam serdecznie!!! :-)

Odpowiedz do tematu