Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bardzo, pytanie, wazne

Bardzo ważne pytanie!
Autor Wiadomość
marsss 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-17, 12:09 Bardzo ważne pytanie!

Czy któraś z Was zna/używa/ła/poleca preparaty/maści/kremy WYBIELAJĄCE popękane naczynka krwionośne, rumień ogólnie likwidujące wybielące czerwoność twarzy?

Darish:)

Wysłany: 2009-02-17, 15:26 

marsss, a byłas w zwiazku z tym u kosmetyczki?:)
na to sa specjalne zabiegi :)

marsss 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-17, 17:27 

Darish:) byłam, ale u dermatologa i ona przepisała mi jakiś krem na rumień na noc, tabletki PP oraz jakiś krem z filtrem przeciwsłonecznym, używałam tego, ale raczej nic nie daje, a wręcz wydaje mi się, że jestem jeszcze bardziej czerwona... a u mnie w mieście właściwie nie ma żadnej profesjonalnej kosmetyczki, same amatorki.. bałabym się "powierzyć" takiej swoją twarz :roll: ale w sumie to nie zaszkodzi pójść do takiej i zapytać co zrobić w związku z tym :) myślałam że ktoraś z Was miała podobny problem i jakoś się z tego ''wyleczyła'' dlatego też pytam, o jakąś skuteczną wybielającą maść ;] ;-) pozdrooo

Wysłany: 2009-02-17, 17:57 

mozna stosowac makijaz kamuflujacy, bynajmniej tak mowila na ostatnich zajeciach pani kosmetolog:)
ogolnie jezeli kosmetyczki w Twoim miescie sa po jakiejs szkole, nie po kursach kursach, to powinny umiec sobie z tym radzic, sa specjalne serie kosmetyczne ktore lagodza zaczerwienienia i pomagaja radzic sobie z naczynkami.

cos tez slyszalam o firmie Dermatolodżika (przepraszam nie wiem jak sie pisze to fonetycznie napisalam), oni podobno maja dobry program na wszystkie typy skory i na naczynkowa tez:)

Ja natomiast wiem ze nie wolno w zimie smarowac sie kremami nawilzajacymi i wychodzic na dwor bo one poglebiaja stan naczynek popekanych.
Jezeli chodzi o rumien czy przebarwienia to bardzo wazne sa te wlasnie te przepisane kremy chroniace przed UV, te dolegliwosci szybko wracaja jezeli ma sie kontakt ze sloncem bez zabezpieczen ;)

basil 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-17, 19:12 

ja polecam serię Rosacal Tołpy, albo czerwoną Pharmaceris

i likwidację laserem tego co juz jest.

Ostrożnie ze słońcem, solarium..

pozdrawiam! :-D

marsss 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-18, 15:45 

dziękuje za pomoc dziewczyny ;-) mam jeszcze jedno małe pytanko w związku z tymi naczynkami.. wiem, że mając cere naczynkową nie mogę narażać swojej twarzy na szkodliwe lampy z solarium, tak więc chciałabym zacząć używać jakiegoś dobrego samoopalacza do twarzy, czy w mojej sytuacji mogę? mam nadzieję, że jak trochę się opalę i moja twarz będzie wyglądała na choć troszeczkę opaloną, to ta czerwoność nie będzie się aż tak żucać w oczy.. :-(

Wysłany: 2009-02-18, 18:03 

samoopalacze dzialaja zewnetrze to raczej mozna je stosowac :)

Odpowiedz do tematu