Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bardzo, porade, prosze

bardzo prosze o porade
Autor Wiadomość
aldona 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-17, 07:02 bardzo prosze o porade

witam !Interesuje mnie robienie tipśów ale nie wiem jaki zabardzo kupi sobie sprzęt tzn.jakiej firmy bo nigdy się tym nie zajmowałam bardzo prosze o jakąś podpowiedz z góry dziękuje

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-01-17, 09:30 

witaj

nie mówimy robienie tipsów" tylko przedłużanie paznokci. ale nie o tym
Najpierw polecam kurs przedłużania paznokci a po nim będziesz juz wiedzieć co i gdzie kupić

Pozdrawiam :-)

aldona 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-17, 12:29 

Dziękuje! Na kurs się wybieram ale chciałam dowiedziec się od praktykujących kosmetyczek jakie firmy są najlepsze a jakie raczej omijac. Dlatego prosze jeśli ktoś moze mi doradzic to bardzo prosze :-)

kngz 
Gaduła ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-02-21, 18:46 

aldona, Zależy jaką metodą będziesz przedłużać paznokcie? Jeżeli żelową proponuje Allesandro, NSI, NailSelection. Natomaist do przedłużania paznokci metodą akrylową proponuję Bass Cosmetics. Ale tak naprawdę sama musisz wypróbować kilka firm to wtedy wyrobisz sobie opinie na ich temat. Każdemu inna firma pasuje. Ja polecam te które wybrałam z pośród większości. Warto wybrać się także na targi kosmetyczne, tam przedstawicielki firm zakładają paznokcie i będziesz mieć największe porównanie z której firmy najlepiej Ci się trzymają. Pamiętaj tylko by nie sugerować się jak najtańszymi produktami, bo wtedy wiadomo, że ich przyczepność do płytki jest słabsza.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-02-21, 22:14 

aldona Wiesz, pewnie jak większość z nas, obecnych tutaj na tym forum, pasjonuje się zdobieniem paznokci. Pamiętajmy jednak, że PRZEDŁUŻANIE PAZNOKCI to nie tylko COŚ co lubię, COŚ, co mi się podoba, ale także pewna odpowiedzialność za drugą osobę. KURSY - koniecznie! Żadnej amatorszczyzny. Wiem, że są naprawdę zdolne dziewczyny, które potrafią to robić amatorsko i wychodzi im to, ale takich jest naprawdę mało. Ostatnio byłam u kosmetyczki, która mi opowiedziała pewną przerażającą historię. Przyszła do niej młoda dziewczyna, miała reszki żelu na paznokciach. Co się okazało? POD SPODEM miała spilnikowaną płytkę paznokcia do samego (że tak się brzydko wyrażę) "MIĘCHA". PRZERAŻAJĄCE. Oczywiście kosmetyczka odmówiła przedłużania na TAKICH paznokciach, kazała jej się wyleczyć. Okropność. Do tego może doprowadzić brak profesjonalizmu i brak poczucia odpowiedzialności za drugą osobę. Co do FIRMY i polecania sprzętu, nauczą Cię tego na kursie, bo wiadomo, każdemu "leży" co innego. Wydaje mi się jednak, że należy tę decyzję dokładnie przemyśleć. Pozdrawiam ;)

Odpowiedz do tematu