Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bardzo, blada, cera, chlopaka, zniszczona

Bardzo blada i zniszczona cera u chłopaka
Autor Wiadomość
laidbackowiec 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-23, 13:03 Bardzo blada i zniszczona cera u chłopaka

Witam jestem nowy na tym forum.Jestem chłopakiem,mam 18 lat.Oto moja sytuacja:
Od kilku lat miałem bardzo silny trądzik.Całe szczęście go wyleczyłem.Stosowałem Izotek.Minął rok od kiedy nie mam trądziku.Niestety trądzik przez te wszystkie lata zrobił istne pobojowisko na mojej twarzy.Na szyji mam dosc spore blizny.Mam zamiar usunąc je jakimś zabiegiem.W lutym jadę do dermatologa na konsultacje.Mam bardzo bladą cerę,można śmiało powiedzieć,że wyglądam jak trup.Widac spore przebarwienia,jakieś mniejsze ślady po trądziku itp.Więc mam do was prośbę:Jak mogę poprawić stan swojej cery?Jest strasznie matowa,opalanie nic nie pomaga,Jeśli już się opalę to na ochydny czerwony kolor,który schodzi po tygodniu.Chciałbym żeby była nieco bardziej rozjaśniona i poprostu w miare normalna,żebym nie odstraszał ludzi :D.Możecie mi polecić jakies kosmetyki,a może zabiegi u kosmetyczki?Napiszcie ogolnie jak to jest,poniewż jestem zielony w tych sprawach oraz jak to jest w przypadku chłopaka.Dziewczyna wiadomo,nic dziwnego,z chłopakiem gorzej w tych sprawach.W sumię trochę sie wstydzę iść do kosmetyczki,czy używać kosmetykow,kojarzy mi sie to z typowymi "lalusiami",któzi spędzają więcej czasu przed lustrem niż kobiety.Nastepną sprawa to włosy-blond.Problem w tym że sa także strasznie matowe,bez połysku.Nie jest to taki "żółty" blond jaki najczęściej się widzi,tylko bardzo jasny podchodzacy pod jakis siwe/bialy kolow.Bardzo proszę was o pomoc bo sam nie wiem co mam juz ze soba zrobic :(

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-12-24, 00:18 

laidbackowiec, witaj :-) niestety nie mam dla Ciebie rad w postaci nazw i cen kosmetyków, które mogłyby Ci pomóc, natomiast uważam, że zrobiłeś już najważniejszy krok, czyli konsultujesz sprawę z dermatologiem. myślę, że to on będzie miał najwięcej do powiedzenia co do kosmetyków czy ewentualnego zabiegu tak w kwestii Twojej skóry i włosów. i dwa: czy się zdecydujesz czy też nie pamiętaj, że facet w salonie kosmetycznym to absolutnie nic wstydliwego i naprawdę wielu więcej Panów powinno odwiedzić to miejsce ;-) może dowiesz się czegoś fajnego :?:

pamiętaj też, że za stan skóry, włosów i paznokci odpowiada również dieta. jasne jak słońce, ale czasem się na to nie patrzy...

trzymam kciuki za powodzenie :roll: i daj znać, jak było w salonie kosmetycznym :-P

laidbackowiec 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-24, 11:12 

Wybiore sie do tej kosmetyczki,po to aby usunac blizny na szyji.Potem zajme sie cala reszta.Do kosmetyczki mam bardzo male zaufanie,przez to,ze gdy mialem tradzik,Pani szanowna dermatolog kazala mi isc i wykonac jakies zabiegi "oczyszczania".Wydalem majatek na antybiotyki i zabiegi u kosmetyczki.Potem chciala zebym poszedl na solarium z tym tradzikiem..ze niby pomoze.Cale szczescie odpuscilem sobie.Efekt byl taki ze bylo 2x gorzej.Cale szczescie juz dawno nie widzialem tamtej pani dermatolog,a lekarz ktory mnie teraz leczy jest b.dobry.Przez 9 miesiecy raz na zawsze pozbyl sie tradziku,ktorego inni lekarze nie mogli wyleczyc przez ponad 3 lata

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-12-24, 14:16 

Też miałam ten problem, wypryski są gdzieniegdzie, ale cerę też mam bardzo jasną, jest to niestety skutek problemów z twarzą... Bardzo pomaga ponoć leczenie kwasami... Potem również kolagen... Ale to już są niestety kosztowne zabiegi... Nie wiem, czy takie "KWOTY" Cię interesują. Jak coś, to pytaj, odpowiem.

buerliniii 
Coś już napisała
buerliniii

Wysłany: 2010-12-24, 14:17 

jesli chodzi o kosmetyczke, ktora polecila ci solarium, czasami w przypadku tradziku jest to przydatne, bo potrafi lekko wysuszyc zmiany,
gdyby chodzilo tu o dziewczyne, sprawa bylaby prostsza, bo polecilabym np podklad kolorowy, ktory wyrownal by koloryt cery, a w takiej sytuacji... mysle ze przede wszystkim powinienes poszukac dobrej kosmetyczki, niekrore mimo roznych certyfikatow, sa fatalne i nie masz sie co tego wstydzic, potraktuj to raczej jak wizyte u lekarza, wkoncu masz nie lada problem, z kosmetykow polecilabym ci jakis dobry krem rozjasniajacy, ktory rozprawilby sie z przebarwieniami, ja sama mam bardzo jasna cere i musze powiedziec ze straasznie to lubie, nie chodzi o to, czy jest sie bladym czy mulatem, ale w jakiej kondycji jest nasza skora, od tego zalezy czy wygladamy ok, mysle tez ze nie powinienes bac sie farbowania, kolor wlosow mozna tak poprawic, ze bedzie to wygladalo calkowicie naturalnie! moze przydalby ci sie jakis transparentny puder mineralny, ale to juz hardcore...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-12-26, 20:14 

buerliniii napisał/a:
czasami w przypadku tradziku jest to przydatne, bo potrafi lekko wysuszyc zmiany,

Nie pomoże lecz zamaskuje na chwilę, a potem zmiany na skórze się nasilą.

pati napisał/a:
Bardzo pomaga ponoć leczenie kwasami...

Bardzo :) ja u siebie widziałam różnice, mimo iż zrobiłam tylko dwa zabiegi.

laidbackowiec 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-27, 01:08 

pati napisał/a:
Też miałam ten problem, wypryski są gdzieniegdzie, ale cerę też mam bardzo jasną, jest to niestety skutek problemów z twarzą... Bardzo pomaga ponoć leczenie kwasami... Potem również kolagen... Ale to już są niestety kosztowne zabiegi... Nie wiem, czy takie "KWOTY" Cię interesują. Jak coś, to pytaj, odpowiem.

Mogłabyś coś więcej powiedzieć o tych kwasach?Jakie mają działanie i jaki koszt?Wiesz..dałbym naprawde wiele żeby poprawić stan cery i włosów.Uwierz mi,na leczenie trądziku wydałem ponad 1000zł(mowię tu o samej kuracji lekiem izotek )Jeśli nie ma innego wyjścia to cóż zrobić,musiałem rezygnować z wielu przyjemności żebym mogł wyleczyć trądzik,więc i teraz też dam jakoś rade,mimo,że z kasą u mnie nie jest za dobrze ;d

pati 
pati

Wysłany: 2010-12-27, 20:17 

Wiesz co... Co do kwasów... Kosztują one ok 120 - 150zł za zabieg. Częstotliwość w zależności od "problemu"... Pod spodem podsyłam Ci link, który krótko o nich mówi. Po leczeniu kwasami ważne jest, by stosować odpowiednie kremy zabezpieczające, które chronią przed promieniowaniem UV. Co więcej, najważniejsze jest, żeby znaleźć dobrego specjalistę, który zna się na rzeczy.

http://www.instytutmedycy...ej.pl/kwasy.htm

drogeriaeffect 
Początkująca
Drogeria niskich cen

Wysłany: 2010-12-27, 20:49 

Na polepszenie kolorytu cery może troche pomóc Ci dobór odpowiedniej diety. Jedz dużo warzyw i owoców. Marchewka oraz soki owocowe <np. kubuś> dodadzą twojej skórze kolorytu i twarz nie powinna być taka blada :-) . Jeżeli blizny są świeże, możesz zastosować odpowiedni preparat powodujący znikanie lub chociaż zmniejszanie się blizn. Co do włosów, to możesz spróbować odżywek dodających blasku, serum nabłyszczających, czy też rożnego rodzaju mask do włosów. Innym sposobem oczywiście jest farbowanie włosów, ale myślę, że to jest niekonieczne ;-)

pati 
pati

Wysłany: 2010-12-28, 12:49 

E tam... Przy takim problemie na pewno nie pomoże dieta. Znam to z autopsji... Konieczna jest ingerencja specjalisty. Trądzik to nie jest banalny problem, któremu pomoże marchewka.

laidbackowiec 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-28, 13:20 

pati napisał/a:
E tam... Przy takim problemie na pewno nie pomoże dieta. Znam to z autopsji... Konieczna jest ingerencja specjalisty. Trądzik to nie jest banalny problem, któremu pomoże marchewka.

Ale tradzik nie jest moim problemem :D.Od roku jest w 100 procentach wyleczony.Jedyne co mi teraz wyskoczy to jakas czerwona krostka zazwyczaj po goleniu.

pati 
pati

Wysłany: 2010-12-28, 20:46 

Mój drogi... Niestety Twoja blada cera to efekt tylko i wyłącznie trądziku...Wiem, bo mam to samo... Ktoś, kto się na tym zna, powie Ci dokładnie co ja... To efekt tylko i wyłącznie trądziku... Bo co innego, jak ktoś się rodzi z jasnymi włosami i jasną cerą, a co innego, jak jest to powikłanie po problemie skórnym.

laidbackowiec 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-07, 20:15 

Za jakieś 2 tygodnie wybieram się do dermatologia,aby doradził mi w sprawie zabiegu usuwania blizn.Mam pytanie do osob ktore przechodzily podobne zabiegi.Często w okolicy blizn,po goleniu potrafia mi wyskoczyc takie czerwone male krostki.Nie sa one bardzo blisko blizn lecz w miejscu gdzie sie gole(szyja i dolna czesc twarzy)czy moze to byc jakas przeszkoda?Czy lepiej przyjsc nieogolony ale za to bez zadnych krostek?

[ Dodano: 2011-01-21, 16:11 ]
W poniedzialek mam wizyte u lekarza.Przez telefon wspomnial ze sam usuwa blizny "azotem".Orientuje sie moze ktos na czym to polega?Troche sie boje,w internecie nie znalazlem o tym zbytnio informacji.

Odpowiedz do tematu