Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: balsamy, ciala

Balsamy do ciała
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2007-02-15, 12:05 Balsamy do ciała

Pielęgnujący balsam ma bogatą konsystencję, ale szybko się wchłania. Zapewnia skórze doskonałe nawilżenie i chroni ją przed wysuszeniem. Pozostawia skórę miękką i jędrną w dotyku. Jest odpowiedni dla wszystkich rodzajów skóry.

Cena: 15.99 zł

;-)

A wy jakkie polecacie balsamy do ciała?

Darish:)

Wysłany: 2007-02-15, 18:13 

No ja nie mialam za duzo balsamow do ciala;) raczej uzywalam tylko Garnier ujedrniający (zolty). Ten mi sie najbardziej podoba :):) Ostatnio zakupilam sobie balsam - cukier i orzech wloski firmy Avon ;-) slodko pachniei to by bylo na tyle co jego zalet, reszta jego to normalnosc tak jak kazdego innego balsamu ;) Mam tez balsam brązujący Kolastyny. Zapach ujdzie, tez dobrze sie wchlania ale tylko lekko brazuje ;-) o ile mozna to zauwazyc ;) ma duze i plaksie opakowanie co nie jest zbyt wygodne;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-15, 20:23 

Wygładzający balsam do ciała (Keep Young and Beautiful)

Producent: Gosh Cosmetics

Wygładzający balsam do ciała z kolagenem, masłem Shea i witaminą E, skutecznie opóźnia widoczne oznaki przedwczesnego starzenia oraz neutralizuje szkody, spowodowane promieniowaniem słonecznym. Kolagen, masło Shea i witamina E pomagają w utrzymaniu odpowiedniego nawilżenia i elastyczności skóry.
(poj. 400 ml - 25,90 zł)

[ Dodano: 2007-02-15, 20:25 ]
Piękna skóra

Mimo że dla wielu pań atrybutem atrakcyjności jest piękna i zadbana skóra ciała, tylko 37 procent kobiet używa balsamów do ciała. Większość z nich chętnie sięga po balsamy kupowane w aptekach, postrzegając je jako bezpieczniejsze dla skóry i nie wywołujące odczynów alergicznych.

W tropikach bez balsamu

Gdy wybierasz się na wakacje w tropiki nie musisz zabierać ze sobą żadnych balsamów. Wilgotność powietrza jest tam tak wysoka, że dosłownie w mgnieniu oka wygląd skóry zmienia się - wysuszony naskórek nabiera jędrności, staje się gładki i doskonale nawilżony. To co dzieje się z ciałem, widać także na twarzy, na której wygładzają się zmarszczki i młodnieje.

Co innego, gdy wybieramy się w rejony choć także ciepłe, ale położone dalej od równika. W Republice Południowej Afryki żyje plemię Khosa, z którego kobiety, aby uchronić ciało i twarz przed "ucieczką" wody pokrywają je specjalnym balsamem na bazie białej glinki, który wysychając, tworzy widoczną skorupę. Im to w niczym nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, jest znakiem rozpoznawczym członków plemienia.

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-18, 23:19 

Dla mnie najlepszy jest Garniera do skóry suchej . Rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!! Skóra jest miękka i delikatna

aannkkaa56 
Stała bywalczyni
Anka

Wysłany: 2007-06-04, 17:30 

Occzywiscie z Dove :)) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-04, 23:01 

Dla mnie jest najlepsza Olivka J&J.

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-06-05, 21:39 

ja nie mogę używać tej oliwki mam po niej jakąś dziwną wysypkę. Miałam też kiedyś oliwkę J&J jest trochę lepsza ale feler jest taki że pozostawia lepki film na skórze

anetapelegrina 
Początkująca
aneta pelegrina

Wysłany: 2010-05-03, 12:01 

spróbuj oleju naturalnie tłoczonego na zimno z migdała prawdopodobnie masz bardzo wrażliwą skórę i używając oliwki nakładasz parafinę pochodną ropy naftowej która zatyka pory skóra nie oddycha i to powoduje uczulenia szukaj kosmetyku naturalnego ja jestem alergiczką i często dostaję podrażnienia skóry od kilku miesięcy używam oleju i balsamu alqvimia
anet

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-07, 12:16 

A ten film jest bardzo przyjemy. I dlatego ją lubię. Zastanawiam się nad oliwką SVR topilase ze względu na to, iż nie ma środków konserwujących.

ChiQuitA 
Stała bywalczyni
=TheCurlyGal=

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-06-13, 22:16 

Pod koniec kąpieli wmasowac w mokrą skóre, spłukac chłodną wodą, osuszyc ręcznikiem i voila! Lżejsze od oliwki, mniej charakterystyczny zapach, nikły film, nawilzenie 100%, zdrowy koloryt i przede wszystkim... tylko 3min. Pzdr!

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-08-12, 09:56 

NAZWA Perfecta SPA Balsam do ciała nawilżająco - rozświetlający brzoskwinia

MOJA OPINIA Balsam bardzo ładnie pachnie, uwielbiam kosmetyk io zapachu brzoskwini. Rzeczywiście zawiera drobink iktóre ładnie rozświetlają skórę. Dobrze nawilża, szybko sięw chłanoia. Ma dobrą konsystencje.

NAZWA: Balsam do ciała z oliwką
dax cosmetics

MOJA OPINIA: Balsam ma bardzo dobrą konsystencje, dobrze się rozprowadza, ładnie pachnie. Skóra po nim jest dobrze nawilżona, miękka. Jestem z niego bardzo zadowolona

NAZWA: Balsam odzywczy z olejkiem migdalowym

FIRMA: Kolastyna

MOJA OPINIA: Balsam dobrze nawilża skórę, likwiduje uczucie szorstkości, szybko się wchłania. Minusem tego balsamu jest ciężka konsystencja i zaapch nie za bardzo mi się podoba.

NAZWA: Nawilżający balsam Lirene
Delektuj się pięknym i zadbanym ciałem!
MAGIA NAWILŻENIA!

MOJA OPINIA: skóra po tym balsamie jest nawilżona, miękka w dotyku, Balsam na delikatny zapach.

MOJA OPINIA: Jedyne, co jest minusem tego balsamu to zbyt ciężka konsystencja, trudno się rozprowadza. Po za tym jest super. Zapach bardzo ładny.

NAZWA: Balsam do ciała Kolastyny z olejkime z soi do skóry mało jędrnej

MOJA OPINIA: Konsystencja jest super, bardzo wydajny, dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, nawilża, wygładza, efektu ujędrnienia jednak nie zauważyłam, pod tym względem lepszy był balsam z tej samej serii z algami. Zmiękcza naskórek. Zapach bardzo ładny.

NAZWA: Balsam Soraya Professional

Balsam Soraya Professional został stworzony na bazie doświadczeń z kosmetyki profesjonalnej. Polecany jest do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Efektywnie wysmukla i modeluje sylwetkę. Redukuje miejscowe zaokrąglenia.

Rezultat:
* intensywny wzrost jędrności naskórka
* poprawa rzeźby i redukcja zaokrągleń
* idealne nawilżenie skóry
* zwiększenie elastyczności i gładkości naskórka

MOJA OPINIA: Skóra po zastosowaniu balsamu jest nawilżona, elastyczna, gładka, jędrna i sprężysta. Ma bardzo dobrą konsystencje. Łatwo się rozprowadza. Efekty stosowania są widoczne krótkim czasie. Dla mnie rewelacja. Bardzo ładnie pachnie.

NAZWA: Balsam Soraya Professional
• Producent: Soraya

MOJA OPINIA: idealnie nawilża skórę, przywraca elastycznośc, likwiduje szorstkość skóry. Kolejny super balsam tej firmy. Bardzo ładny zapach, fajna konsystencja, łatwo się rozprowadza. Tak jak obiecuje producent. Rewelacja.

Balsam nawilżający z algami morskimi

MOJA OPINIA: Po zastosowaniu tego balsamu skóra jest bardzo dobrze nawilżona, odżywiona, lekko natłuszczona. Ma bardzo ładny zapach. Jest rewelacyjny.
Ostatnio zmieniony przez Joan 2008-11-24, 19:09, w całości zmieniany 3 razy  

aneczka.kuzka 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-12, 15:26 

polecam wypróbować nowe masła do ciała z Ziaji. Niedrogie, ślicznie pachną i pozostawiają skórę miekką i delikatną w dotyku :-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-08-12, 17:42 

Ja popieram Kim i polecam balsam do ciała z Soraya. Rewelacyjny ;))))

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-08-12, 18:55 

z ziaji polecam maslo kakaowe

[ Dodano: 2008-08-12, 18:56 ]
oto opis

NAZWA: Balsam do ciała masło kakaowe, dla skóry normalnej i suchej
ZIAJA

OPIS PRODUCENTA: Odżywczy balsam do pielęgnacji skóry normalnej i suchej. Polecany przed opalaniem, także w solarium. Głęboko nawilża skórę, zapobiega nadmiernej utracie wody, wygładza, uelastycznia i aktywnie regeneruje naskórek, lekko natłuszcza i likwiduje uczucie szorstkości. Skutecznie łagodzi podrażnienia i zmniejsza skłonność do ich występowania. Regularnie stosowany przywraca skórze zdrowy wygląd.
SKŁĄD: masło kakaowe, witamina E, prowitamina B5 ( D-panthenol)

MOJA OPINIA: dobrze nawilża, skóra jest nawilżona długo, wygładza, uelastycznia, regeneruje naskórek, lekko natłuszcza, ale nie zostawia tłustego filmu na skórze. Likwiduje uczucie szorstkości. Praktycznie wszystko tak jak opisuje producent. Nie wiem czy nadaje się przed solarium bo nie chodzę. Ma super zapach.
Ostatnio zmieniony przez Joan 2008-11-24, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-08-13, 10:15 

A mam takie pytanie czym się różni mleczko do ciała od balsamu? =D Jest jakaś duża różnica? :-)

Odpowiedz do tematu