Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: balsamy, ciala

Balsamy do ciała
Autor Wiadomość
Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-05-13, 20:15 

Ja ostatnio mimo, że byłam strasznie zabiegana dorwałam balsam Eveline, ten o którym tyle mówiłam :) Okazał się niesamowity. Nawilża, brązuje oraz wyszczupla i ujędrnia skórę.

Kupiłam też idąc za ciosem balsam oliwkowy Ziai.

Jeszcze nie wiele mogę powiedzieć na jego temat, ale z kremu jestem niesamowicie zadowolona :) Ciesze się, że zrobili wersję z UV, bo ja unikam słońca :/

Jakieś dziwne przebarwienia potrafią mi się robić jeśli nie mam choć małej ochrony, ale nawet z nią łapie wystarczająco szybko opaleniznę.. zreszta - od czego są balsamy brązujące? ;) Dove już nie raz ocalił mi cztery litery ^^ Wiecie co to za wstyd wystartować na początek lata z bladymi nogami? Brrr...

Przy okazji mam pytanie czy któraś z Was stosowała, albo ma jakieś doświadczenie z balsamem orzechowym Bielendy? Jedyne co znalazłam to suche opisy w necie.

Cytat:
Orzechowy balsam rozświetlający do ciała nawilża i wyszczupla. Innowacyjna formuła gwarantuje piękny, złocisty odcień opalenizny bez smug i przebarwień. Dzięki rozświetlającym drobinkom skóra przepięknie lśni złotym blaskiem. Kompleks Fito Slim Active przyspiesza spalanie kalorii, wygładza, ujędrnia, regeneruje, przeciwdziała powstawaniu rozstępów.

I jeszcze ten - z Farmony też mnie bardzo ciekawi ;)

Cytat:
Wygładzający miód do ciała z propolisem i olejkiem z nasion orzecha włoskiego. Idealny dla skóry normalnej i z tendencją do przetłuszczania. Dzięki jedwabistej ultralekkiej konsystencji doskonale rozprowadza się na skórze, otulając głębokim zapachem rozgrzanego miodu, przytulnego ciepła i zmysłowości. Niezwykle odżywcze składniki sprawiają, że ciało staje się doskonale gładkie, jędrne i satynowe w dotyku.

Będę bardzo wdzięczna za opinie :)

asiaoriflame 
Użytkowniczka
konsultantka

Wysłany: 2009-05-14, 10:01 

Tak własnie to jest ta seria z Oriflame:)

Darish:)

Wysłany: 2009-05-22, 10:19 

ostatnio szukalam balsamu do ciala nawilzajacego:)
i znalazlam :)
:arrow: http://www.ziaja.com.pl/o...egnacja/balsamy

chyba wybiorę ten:

cena ok, 9,90zl:)
tylko gdzie ja go kupie :?:

[ Dodano: 2009-05-22, 11:25 ]
ewentualnie moze taki:

pomaranczowy za niecale 9zl;pp
tylko nie wiem czy nie bedzie zostawial lepkoscia jakiejs:P

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-05-22, 13:12 

w rossmannie te żółte ziaji są albo w małych kosmetycznych

Darish:)

Wysłany: 2009-05-22, 13:24 

to przeszukam rossmana:)

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-22, 13:41 

a ja kupiłam ten, za 8 zł w aptece, śliczne drobinki złota na ciele, przyjemny zapach i dobre nawilżenie skóry, ładnie złotkiem podkreśla opalenizne :-) polecam

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-22, 14:07 

A ja używam oliwkowego balsamu Ziaja. Nawilża jak należy, łatwo się rozprowadza. Zapłaciłam za niego 7-8 zł (nie pamiętam) i naprawdę jestem zadowolona : ). Co prawda zapach mi nie odpowiada (bo ja wrogiem oliwek jestem : X), ale dla mnie liczy się przede wszystkim efekt : ).

dżajło 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-01, 11:55 

Lidia1234 napisał/a:
teraz zbliża się lato, to skóra powinna się ładnie prezentować, a po zimie to zawsze coś: jak nie przesuszona, to szara i zrogowaciała. no i trzeba nawilżać i jeszcze raz nawilzać. dla mnie malinowy balsam z AA ma super zapach, a nawilzenie to tylko nanobase. dla mnie to idealny zestaw na lato.

Miałam problem z przesuszoną po zimie skórą i zrogowaciałym naskórkiem. Zwykłe balsamy nie działały, myślałam, że dostanę głowę! Ale znajoma poleciła mi krem na pograniczu kosmetyku i leku - Keranorm. Gorąco polecam wszystkim Paniom! Po tygodniu stosowania odważyłam się włożyć spódniczkę;) Polecam też po depilacji - włoski nie wrastają, nie ma czerwonych plam:)

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-01, 12:02 

dżajło, fotka+cena prosze :mrgreen:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-06-01, 12:49 

dżajło napisał/a:
Keranorm

Chodzi Ci o ten krem ?

Z tego co się orientuje można go kupić w aptekach cena ok 35zł

Cytat:
Opis:
Keranorm to krem do skóry suchej, ze skłonnością do nadmiernego rogowacenia.

Skład: wazelina, woda oczyszczona, glikol propylenowy, parafina ciekła, alkohol cetostearylowy, kwas mlekowy, cetomakrogol 1000, hydroksybenzoesan metylu, kwas cytrynowy bezwodny, cytrynian sodu bezwodny.

Nie zawiera środków zapachowych ani koloryzujących. Testowany dermatologicznie. Zawartoś lipidów: 49%, pH = 3,0.

Krem został opracowany z myślą o efekcie keratolitycznym oraz nawilżaniu. Przeznaczony jest do skóry szorstkiej, nadmiernie zrogowaciałej (rybia łuska), miejscowego zrogowacenia skóry(dłonie, łokcie, stopy, kolana), skóry z rogowaceniem przymieszkowym.

Dzięki zawartości glikolu propylenowego i kwasu mlekowego reguluje procesy rogowacenia, ułatwia eliminację łusek z powierzchni skóry, wiąże wodę w naskórku i wygładza. Przywraca skórze miękkość i delikatność.

pati 
pati

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 2009-06-01, 13:20 

Moja mama kupiła w aptece super "BALSAM" do suchej skóry - wstawiam go tutaj i wejdę w temat o Suchej skórze :) Naprawdę polecam, dobry do codziennego stosowania

Ostatnio zmieniony przez 2009-06-02, 16:07, w całości zmieniany 1 raz  

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Wysłany: 2009-06-01, 17:11 

krem Keranom to znowu reklama tych którzy zachwalali słynna już odżywkę nanobase.
z tej serii jest własnie krem
Nanobase -odżywka dla skory suchej o której już chyba nie musze pisać :-) do czego jest, tyle tego na forum było.
Lipobase - codzienna ochrona i pielegnacja ogólnie dla skóry suchej skłonnje do podrażnień
Keranom -dla skóry suchej ze skłonnością do nadmiernego rogowacenia

opisy tego pewnie gdzieś w necie są, ja tą reklamę mam w jednje z gazet
producent tych kremow jest jeden

dżajło 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-01, 17:41 

Tak, Keranorm jest z tej serii, ale nie nazwałabym tego reklamą, tylko poleceniem. W końcu do tego służy to forum. Polecam, bo spotkałam się z tym kremem całkiem niedawno i muszę przyznać, że już dawno nie byłam tak zadowolona z kosmetyku. Cena nieco wyższa niż zwykłych kosmetyków, które można dostać w supermarkecie, ale za jakość się płaci. Teraz przynajmniej wiem, jak wygląda nawilżona skóra. Dlatego polecam:)

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Wysłany: 2009-06-01, 17:44 

ok, może Ty akurat nie tego nie reklamujesz ale na tym forum już tyle o tych kremach było że nie wiadomo kto reklamuje a kto prawdę pisze o nich
:-)

dżajło 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-01, 23:11 

Serio? A ja tu chciałam o nim napisać, bo wydawało mi się, że właśnie wcale nie jest znany. Tych innych z serii nie stosowałam, ale Keranorm jest naprawdę fajny. I nie w każdej aptece kosztuje 35zł!

Odpowiedz do tematu