Ja ostatnio mimo, że byłam strasznie zabiegana dorwałam balsam Eveline, ten o którym tyle mówiłam :) Okazał się niesamowity. Nawilża, brązuje oraz wyszczupla i ujędrnia skórę.
Kupiłam też idąc za ciosem balsam oliwkowy Ziai.
Jeszcze nie wiele mogę powiedzieć na jego temat, ale z kremu jestem niesamowicie zadowolona :) Ciesze się, że zrobili wersję z UV, bo ja unikam słońca :/
Jakieś dziwne przebarwienia potrafią mi się robić jeśli nie mam choć małej ochrony, ale nawet z nią łapie wystarczająco szybko opaleniznę.. zreszta - od czego są balsamy brązujące? ;) Dove już nie raz ocalił mi cztery litery ^^ Wiecie co to za wstyd wystartować na początek lata z bladymi nogami? Brrr...
Przy okazji mam pytanie czy któraś z Was stosowała, albo ma jakieś doświadczenie z balsamem orzechowym Bielendy? Jedyne co znalazłam to suche opisy w necie.
Cytat:
Orzechowy balsam rozświetlający do ciała nawilża i wyszczupla. Innowacyjna formuła gwarantuje piękny, złocisty odcień opalenizny bez smug i przebarwień. Dzięki rozświetlającym drobinkom skóra przepięknie lśni złotym blaskiem. Kompleks Fito Slim Active przyspiesza spalanie kalorii, wygładza, ujędrnia, regeneruje, przeciwdziała powstawaniu rozstępów.
I jeszcze ten - z Farmony też mnie bardzo ciekawi ;)
Cytat:
Wygładzający miód do ciała z propolisem i olejkiem z nasion orzecha włoskiego. Idealny dla skóry normalnej i z tendencją do przetłuszczania. Dzięki jedwabistej ultralekkiej konsystencji doskonale rozprowadza się na skórze, otulając głębokim zapachem rozgrzanego miodu, przytulnego ciepła i zmysłowości. Niezwykle odżywcze składniki sprawiają, że ciało staje się doskonale gładkie, jędrne i satynowe w dotyku.
a ja kupiłam ten, za 8 zł w aptece, śliczne drobinki złota na ciele, przyjemny zapach i dobre nawilżenie skóry, ładnie złotkiem podkreśla opalenizne polecam
Ziel Użytkowniczka
Wysłany: 2009-05-22, 14:07
A ja używam oliwkowego balsamu Ziaja. Nawilża jak należy, łatwo się rozprowadza. Zapłaciłam za niego 7-8 zł (nie pamiętam) i naprawdę jestem zadowolona : ). Co prawda zapach mi nie odpowiada (bo ja wrogiem oliwek jestem : X), ale dla mnie liczy się przede wszystkim efekt : ).
teraz zbliża się lato, to skóra powinna się ładnie prezentować, a po zimie to zawsze coś: jak nie przesuszona, to szara i zrogowaciała. no i trzeba nawilżać i jeszcze raz nawilzać. dla mnie malinowy balsam z AA ma super zapach, a nawilzenie to tylko nanobase. dla mnie to idealny zestaw na lato.
Miałam problem z przesuszoną po zimie skórą i zrogowaciałym naskórkiem. Zwykłe balsamy nie działały, myślałam, że dostanę głowę! Ale znajoma poleciła mi krem na pograniczu kosmetyku i leku - Keranorm. Gorąco polecam wszystkim Paniom! Po tygodniu stosowania odważyłam się włożyć spódniczkę;) Polecam też po depilacji - włoski nie wrastają, nie ma czerwonych plam:)
Nie zawiera środków zapachowych ani koloryzujących. Testowany dermatologicznie. Zawartoś lipidów: 49%, pH = 3,0.
Krem został opracowany z myślą o efekcie keratolitycznym oraz nawilżaniu. Przeznaczony jest do skóry szorstkiej, nadmiernie zrogowaciałej (rybia łuska), miejscowego zrogowacenia skóry(dłonie, łokcie, stopy, kolana), skóry z rogowaceniem przymieszkowym.
Dzięki zawartości glikolu propylenowego i kwasu mlekowego reguluje procesy rogowacenia, ułatwia eliminację łusek z powierzchni skóry, wiąże wodę w naskórku i wygładza. Przywraca skórze miękkość i delikatność.
_________________ "Żeby mieć piękne oczy, szukaj dobra w oczach innych. Żeby mieć piękne usta, wypowiadaj piękne słowa"
Moja mama kupiła w aptece super "BALSAM" do suchej skóry - wstawiam go tutaj i wejdę w temat o Suchej skórze :) Naprawdę polecam, dobry do codziennego stosowania
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Ostatnio zmieniony przez 2009-06-02, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 906 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-01, 17:11
krem Keranom to znowu reklama tych którzy zachwalali słynna już odżywkę nanobase.
z tej serii jest własnie krem
Nanobase -odżywka dla skory suchej o której już chyba nie musze pisać do czego jest, tyle tego na forum było.
Lipobase - codzienna ochrona i pielegnacja ogólnie dla skóry suchej skłonnje do podrażnień
Keranom -dla skóry suchej ze skłonnością do nadmiernego rogowacenia
opisy tego pewnie gdzieś w necie są, ja tą reklamę mam w jednje z gazet
producent tych kremow jest jeden
Tak, Keranorm jest z tej serii, ale nie nazwałabym tego reklamą, tylko poleceniem. W końcu do tego służy to forum. Polecam, bo spotkałam się z tym kremem całkiem niedawno i muszę przyznać, że już dawno nie byłam tak zadowolona z kosmetyku. Cena nieco wyższa niż zwykłych kosmetyków, które można dostać w supermarkecie, ale za jakość się płaci. Teraz przynajmniej wiem, jak wygląda nawilżona skóra. Dlatego polecam:)
Serio? A ja tu chciałam o nim napisać, bo wydawało mi się, że właśnie wcale nie jest znany. Tych innych z serii nie stosowałam, ale Keranorm jest naprawdę fajny. I nie w każdej aptece kosztuje 35zł!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum