Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 994 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-29, 16:25
ja mam balsam Loccitane, ślicznie pachnie różą, w zasadzie to jest to mleczko nie balsam, ma rzadką konsystencje mleczka ( tym właśnie rózni się mleczko od balsamu , chyba ktoś pytał o to na forum
również dobrze naiwlża i szybko wchłania, jeśli ktoś lubi taka konsystencje to polecam
Ten balsam faktycznie jest niezły, Pati :) Ja jeszcze lubię peelingującą kostkę dove, fajna jest po niej skóra, nawet nie trzeba potem używać balsamu.
SandraLopez Coś już napisała
Wysłany: 2009-02-11, 00:09
Ostatnio używam kakaowego balsamu do ciała ziaji i nawet fajny. Lubię też krem do ciała Dove. Natomiast jak używałam balsamu do bardzo suchej skóry to był za tłusty jak na moje potrzeby.
a co powiecie o masłach do ciała fajne to ktoś poleci jakieś konkretne podając od razu info o zapachu i konsystencji takiego specyfiku
_________________ ~ indie rock lover
fanfiction whore ~
Sara Początkująca
Wysłany: 2009-02-16, 19:28
masła są super jak masz bardzo suchą skórę, fajne i niedrogie są masła Ziaji, cały wybór widziałam ostatnio w SuperPharm - ja najbardziej lubię kakaowe, co do konsystencji to jak dla mnie jest w sam raz, nie za "twarda", ale też nie lekka jak balsam
Ja nie przepadam za masłem, ma za gęstą konsystencję. Zresztą, jak już mówiłam, skoro można kupić kostkę dove, która wystarczająco dobrze nawilża, po co wydawać kasę jeszcze na jakieś balsamy czy masła. Zwłaszcza, że łączenie zapachów nie jest za fajne...
Pozwolę sobie zacytować mój własny post z innego tematu, bo seria Dove jest warta uwagi ;)
Cytat:
Ja w życiu używałam jeden balsam brązujący i ręczę za niego, że nie pobrudzi. Chodzi mi o ten z serii Dove, swego czasu tak namiętnie rozreklamowany. Jest do cery jasnej i ciemnej i błagam was - jeśli nie musicie, nie bierzcie do cery ciemnej! Stopniowo, bo już po pierwszym razie widać efekty, a chyba żadna nie chce z dnia na dzień stać się murzynką ;)
Dove posiada też balsam opalizujący. Muszę przyznać, że kiedyś wpadł mi w łapki. Idealna zabawka dla dużych kobiet na lato ;)
Naprawdę świetna sprawa... Zamiast na solarium to poświęcić kwadrans dziennie na pielęgnacje ciała (pewnie i tak większość z nas stosuje na co dzień balsam) i gwarantuję, że w zdrowy sposób złapiecie piękną opaleniznę, a nie ma nic bardziej pociągającego niż zadbana, lekko opalona skóra.
Jeśli zaś chodzi o kremy... znaczy masła... Moja mama ma teraz ten z AA o kakaowym zapachu i jest nawet dobry,
ale mnie osobiście się podobał, ten co miała poprzednio, czyli kakaowy z Ziai i może jestem ignorantką, ale nie wiedzę specjalnej różnicy między balsamem, a masłem.
Wolę tam moje Dove, szczególności teraz, przed latem.
ja się ostatnio wybrałam po coś do Superpharmy i zobaczyłam, że masła do ciała są w przecenie, jakieś cytrusowe i waniliowe ale nie pamiętam marki. waniliowe waliło strasznie, a to cytrusowe... brak słów - miałam wrażenie, że wącham kostkę klozetową nie chciałabym pachnieć jak kostka klozetowa, nie dziwię się, że tego barachła był cały kosz i w naprawdę mega-przecenie
_________________ ~ indie rock lover
fanfiction whore ~
Ja bardzo lubię kosmetyki z Zai oraz z Nivea. Ostatnio też natrafiłam na mnóstwo interesujących kosmetyków pielęgnacyjnych i wyszczuplających. Najbardziej spodobała mi się silnie wyszczuplająca czekolada:) Mmm... To może być jedno z najlepszych rozwiązań w kwestii dbania o sylwetkę
Ja tam nie wierzę w balsamy wyszczuplające. Kiedyś miałam balsam ujędrniający Eveline i dupa ;/
Może któraś z was używała czegoś innego i by poleciła? jakoś mi si nie uśmiecha używać tych z górnych półek za nie wiadomo jaką formułę. Kiedyś też patrzyłam na te z
Avonu, np ten fioletowy.. Wyszczuplający krem antycellulitowy, albo coś takiego. A teraz dali taki nowy, srebrny Anew Clinical czy jakoś tak. Dla odmiany modelujący sylwetkę, a nie wyszczuplający.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum