Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: balsamy, ciala

Balsamy do ciała
Autor Wiadomość
Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-12-29, 16:25 

ja mam balsam Loccitane, ślicznie pachnie różą, w zasadzie to jest to mleczko nie balsam, ma rzadką konsystencje mleczka ( tym właśnie rózni się mleczko od balsamu :-) , chyba ktoś pytał o to na forum :-)
również dobrze naiwlża i szybko wchłania, jeśli ktoś lubi taka konsystencje to polecam

Wanda80 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-02-05, 18:59 

Ten balsam faktycznie jest niezły, Pati :) Ja jeszcze lubię peelingującą kostkę dove, fajna jest po niej skóra, nawet nie trzeba potem używać balsamu.

SandraLopez 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-02-11, 00:09 

Ostatnio używam kakaowego balsamu do ciała ziaji i nawet fajny. Lubię też krem do ciała Dove. Natomiast jak używałam balsamu do bardzo suchej skóry to był za tłusty jak na moje potrzeby.

leelo 
Powieściopisarka
poszukiwaczka przygód

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2009-02-15, 20:59 

a co powiecie o masłach do ciała :?: fajne to :?: ktoś poleci jakieś konkretne podając od razu info o zapachu i konsystencji takiego specyfiku :?:

Sara 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-16, 19:28 

masła są super jak masz bardzo suchą skórę, fajne i niedrogie są masła Ziaji, cały wybór widziałam ostatnio w SuperPharm - ja najbardziej lubię kakaowe, co do konsystencji to jak dla mnie jest w sam raz, nie za "twarda", ale też nie lekka jak balsam

Wanda80 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-02-19, 12:07 

Ja nie przepadam za masłem, ma za gęstą konsystencję. Zresztą, jak już mówiłam, skoro można kupić kostkę dove, która wystarczająco dobrze nawilża, po co wydawać kasę jeszcze na jakieś balsamy czy masła. Zwłaszcza, że łączenie zapachów nie jest za fajne...

dronka.dronka

Wysłany: 2009-02-19, 21:02 

garnier ten czerwony :)
i AA masło kakaowe :)

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-08, 12:54 

Pozwolę sobie zacytować mój własny post z innego tematu, bo seria Dove jest warta uwagi ;)

Cytat:
Ja w życiu używałam jeden balsam brązujący i ręczę za niego, że nie pobrudzi. Chodzi mi o ten z serii Dove, swego czasu tak namiętnie rozreklamowany. Jest do cery jasnej i ciemnej i błagam was - jeśli nie musicie, nie bierzcie do cery ciemnej! Stopniowo, bo już po pierwszym razie widać efekty, a chyba żadna nie chce z dnia na dzień stać się murzynką ;)

Dove posiada też balsam opalizujący. Muszę przyznać, że kiedyś wpadł mi w łapki. Idealna zabawka dla dużych kobiet na lato ;)

Naprawdę świetna sprawa... Zamiast na solarium to poświęcić kwadrans dziennie na pielęgnacje ciała (pewnie i tak większość z nas stosuje na co dzień balsam) i gwarantuję, że w zdrowy sposób złapiecie piękną opaleniznę, a nie ma nic bardziej pociągającego niż zadbana, lekko opalona skóra.

Jeśli zaś chodzi o kremy... znaczy masła... Moja mama ma teraz ten z AA o kakaowym zapachu i jest nawet dobry,

ale mnie osobiście się podobał, ten co miała poprzednio, czyli kakaowy z Ziai i może jestem ignorantką, ale nie wiedzę specjalnej różnicy między balsamem, a masłem.

Wolę tam moje Dove, szczególności teraz, przed latem.

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-04-08, 22:01 

dronka.dronka napisał/a:
garnier ten czerwony :)
i AA masło kakaowe :)

jak dla mnie lepiej pachnie masło kakaowe ziaji niż AA
garnier czerwony też polecam
i soraya summer slim ( rózowy)

leelo 
Powieściopisarka
poszukiwaczka przygód

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2009-04-08, 22:39 

ja się ostatnio wybrałam po coś do Superpharmy i zobaczyłam, że masła do ciała są w przecenie, jakieś cytrusowe i waniliowe ale nie pamiętam marki. waniliowe waliło strasznie, a to cytrusowe... brak słów - miałam wrażenie, że wącham kostkę klozetową :-/ nie chciałabym pachnieć jak kostka klozetowa, nie dziwię się, że tego barachła był cały kosz i w naprawdę mega-przecenie :roll: :lol:

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-04-09, 09:07 

wypraszam sobie, ja kiedyś miałam coś w sobie z zapachu łazienki... będąc u babci spryskałam się odświeżającym sprayem :lol: cytrusowym takim :lol:

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-09, 10:38 

nocandygirl, tak.. babcie maja czasami ciekawe, wręcz unikatowe kosmetyki.

dronka.dronka

Wysłany: 2009-04-09, 12:37 

Doli napisał/a:
nocandygirl, tak.. babcie maja czasami ciekawe, wręcz unikatowe kosmetyki.

prosze nie obrażać Pani Walewskiej :mrgreen:

ancur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-04-09, 17:56 

Ja bardzo lubię kosmetyki z Zai oraz z Nivea. Ostatnio też natrafiłam na mnóstwo interesujących kosmetyków pielęgnacyjnych i wyszczuplających. Najbardziej spodobała mi się silnie wyszczuplająca czekolada:) Mmm... To może być jedno z najlepszych rozwiązań w kwestii dbania o sylwetkę :mrgreen:

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-04-09, 18:26 

Ja tam nie wierzę w balsamy wyszczuplające. Kiedyś miałam balsam ujędrniający Eveline i dupa ;/

Może któraś z was używała czegoś innego i by poleciła? jakoś mi si nie uśmiecha używać tych z górnych półek za nie wiadomo jaką formułę. Kiedyś też patrzyłam na te z
Avonu, np ten fioletowy.. Wyszczuplający krem antycellulitowy, albo coś takiego. A teraz dali taki nowy, srebrny Anew Clinical czy jakoś tak. Dla odmiany modelujący sylwetkę, a nie wyszczuplający.

Może wy używałyście coś godnego polecenia?

Odpowiedz do tematu