consentudo Początkująca
Wysłany: 2010-04-19, 18:57
jeśli chodzi o zapachy to ja polecam aa o zapachu malinowym - sama przyjemność się nim smarować, jeśli oczywiście ktoś lubi te owocki
anetapelegrina Coś już napisała aneta pelegrina
Wysłany: 2010-06-27, 22:51
zapach
musicie uważać z zapachami bo komponenty użyta w produkcji zapachów w przeważającym stopniu to syntetyki jeżeli w składzie znajdziecie perfum to oznacza że zapach jest pochodzenia syntetycznego i tak np; malina nie posiada kubeczków eterycznych tak jak arbuz, melon kokos, czy banan i nie można w sposób naturalny uzyskać zapachu, trzeba bardzo uważąć na syntetyczne zapachy ponieważ są silnymi alergenami.
anet
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-04-30, 18:17
Niedawno miałam nawilżający balsam do ciała z Lirene. Bardzo dobrze nawilżał, skóra była gładka i delikatna w dotyku, jednak był zbyt rzadki, leisty. A może tylko mi trafił się taki wadliwy egzemplarz. Właśnie przez jego konsystencję zniechęciłam się i nie zakupiłam kolejnego opakowania... Ale jako kosmetyk nawilżający sprawdzał się.
Mój tata od dawna kupuje taki tai balsam Venus, ostatnio spróbowałam i świetnie nawilża!! Kosztuje 7zł za 400ml, mam wersję antycelulitową wyszczuplającą, ładnie pachnie:):)
Ja jestem masełko-maniaczką. Ostatnio zakupiłam masło do ciała Dove i jestem bardzo zadowolona :)
To następnym razem kup masło z Avonu planet SPA z minerałami morza martwego, w ozdobnym słoiku. Ładnie pachnie, jestem uzależniona:D i nawilża o wiele lepiej niż pozostałe produkty Avonu.
Wysłany: 2010-10-18, 14:56
consentudo napisał/a:
jeśli chodzi o zapachy to ja polecam aa o zapachu malinowym - sama przyjemność się nim smarować, jeśli oczywiście ktoś lubi te owocki
Wszystkim fankom owocowych zapachów polecam masło do ciała o zapachu poziomk i:) coś fantastycznego:) w tej serii jest też melon i wanilia, ale poziomka to mój zdecydowany faworyt :)
Wysłany: 2010-06-27, 18:54
co to jest olej a co to oliwka
jesteś ignorantką porównując olej tłoczony na zimno z oliwką która jest pochodną ropy naftowej a jej molekuła jest większa od molekuły tkanki dlatego zatyka pory i nie pozwala oddychać skórze czego wynikiem mogą być alergie wysypki, ja miałam takie problemy dlatego znalazłam firmę alqvimia która gwarantuje że wszystkie oleje są pochodzenia roślinnego i tłoczone na zimno, molekuła jest mniejsza od molekuły skóry co pozwala na przenikanie naskórka a jego właściwości przenikają do krwi obiegu, to wszystko wiem bo jestem super alergiczką dla tego czytam skład tak zwany kod inci co pozwala na rozpoznanie czy kosmetyk jest pochodzenia naturalnego czy posiada pochodne ropy naftowej perfumy.
tak naprawdę kosmetyki naturalne 100% nie mogą mieć certyfikatu bo nawet ten najpopularniejszy eco cert w swoim statusie pozwala na użycie 5% pochodnych ropy naftowej, syntetycznych barwników, parabenów lub innych chemicznych składników.
Tak naprawdę ciężko znaleźć na rynku produkt 100% naturalny ale jest to możliwe.
Anet
_________________ a.pelegrina
anetapelegrina Coś już napisała aneta pelegrina
Wysłany: 2010-05-04, 21:39
balsam
balsamy owszem w porównaniu z olejami są lżejsze, balsam to nic innego jak woda i olej który się emulguje jest lżejszy szybciej się wchłania, olej jest bardziej skoncentrowaną wersja ale za to niewielkie ilości skutecznie odżywiają i nawilżania ciało, ja jestem ortodoksyjnie zakochana w kosmetyce naturalnej dlatego często analizuję skład i naprawdę wole wysmarować się po kąpieli olejem z migdałowym z pierszego tłoczenia jak wymyślać różne balsamy produkowane według mody, na dodatek wyczytałam że olej ze słodkiego migdała zapobiega powstawaniu roztempą
a
[ Dodano: 2010-06-27, 23:47 ]
Balsamy to świetny sposób na nawilżenie po prysznicu na dzień szybko się wchłania pozostawiając skórę gładką pachnącą nawilżoną ja jestem wierna jednej marce alqvimia i polecam na cellulit body sculptor
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum