Gosha wlasnie tez dla zapachu uzywalam:)
Zapach bylo czuc przez caly dzien, w dodatku świetnie nawilzal.
Teraz mam Nivea SOS i nie pachnie tak gługo, chociaz nawilza dobrze.
Następny w kolejce bedzie chyba Ziaja :D
Wysłany: 2009-11-04, 11:04
Najlepiej pachnący balsam jakiego używałam, to Exotic Island Flower Body Balm, firmy Elemis. Oprócz tego, że świetnie nawilżał, to pachniał niesamowicie egzotycznie, bo był perfumowany.
bcs Coś już napisała Taka jak TY ;)
Wysłany: 2009-11-05, 12:29
a ja dziewczynykupilam sobie osttanio bardzo fajny balsam z Rosmanna chyba ta ich firma ISSANA czy jakos tak cena 4zl a rewelacyjny jest jak dla mnie:P
a ja dziewczynykupilam sobie osttanio bardzo fajny balsam z Rosmanna chyba ta ich firma ISSANA czy jakos tak cena 4zl a rewelacyjny jest jak dla mnie:P
Który? Ja miałam kiedyś taki z zieloną nakrętką i katastrofa ;/
Ja nigdy tych produktów nie używałam, one są dla rossmanna czyl itak jakby dla hipermarketu
chociaż nie, uzywam ale tylko zmywacza do paznokci ale tylko dlatego że to jedyny który nie ma aż takiego zapachu jak inne. ( zielony isana)
ja jestem straaaaasznym alergikiem, a te kosmetyki akurat mnie nie uczulaja. Nie wiem na czym to polega, ale jednak nie zawsze cena przystaje do jakosci. W tym przypadku zdecydowanie na plus. I podobnie marka wlasna drogerii Schlecker, czy jakos tak.
Ja używam balsamu do ciała rzadko, nie pamiętam, żeby go nakładać, ale mam w domu z firmy AA - malinowy. Mleczka nie są dobre, są tak jakby z dodatkiem wody, niemiłe uczucie, a balsam daje to uczucie nawilżenia :). Masło shea kupione w mydlarni jest boskie, ale drogie :(. Oliwka z Nivea jest dobra, faktycznie. Rozprowadzona na ciele zamienia się w mleczną konsystencję :). Z Nivea Happy Time ma świetny zapach, ale drażni mnie jak nie pasuje do perfum i to mleczko - wolę balsamy jak napisałam wyżej. Ach i nie mogę się zdecydować czy lepiej pachnieć typowym mydłem, co jest świeże i nawet seksowne... ;p, czy jednak dać się unieść chwili przyjemności z np. truskawkowym zapachem... ?
_________________ " I am the Lizard King, I can do everything! " - Jim Morrison.
Nawilzające serum do ciala Avon, takie rózówe świetnie nawilza!
Przypomina mi trochę oliwkę w żelu... Narazie tylko 2 razy uzylam, ale uczucie nawilzenia jest przez caly dzien, a skora jest gladka jak u niemowlaka:P
Wysłany: 2009-11-28, 11:22
Aby dogłębnie nawilzyc skórę, warto wcześniej zrobic peeling całego ciała. Ekstrakty zawarte w balsamach i mleczkach lepiej wnikają w skórę pozbawioną zrogowaciałego naskórka.
Wysłany: 2010-03-09, 10:27
PhytoniaBellCli napisał/a:
Aby dogłębnie nawilzyc skórę, warto wcześniej zrobic peeling całego ciała.
Zauważyłam, że gdy zrobię peeling to balsam szybciej się wchłania, potrzeba zaledwie minuty, a gdy nie oczyszczę skóry balsam potrzebuje więcej czasu na wchłonięcie się. I tak jest w przypadku także tych mniej gęstych balsamów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum