Wysłany: 2009-11-02, 17:04
balsam powinien spełniać swoją funkcję, jeśli jest nawilżający to powinien nawilżać, jeśli rozświetlać to rozświetlać, a Skin SoSoft ma dawać uczucie gładkości i nawilżać, wg mnie nie daje ani tego ani tego...
Nivea z kolei też ma drogie balsamy i świetnie nawilżają, ale nieładnie pachną jak dla mnie...
Moje ulubione to Gosh Classic (taki w bialej butelce) ma chyba 400ml i kosztuje 40zl, nawilża i intensywnie pachnie.
Garnier w czerwonej butelce poprostu ideał jeśli o nawilżanie chodzi:)
I mleczko do ciała Dove Beauty Body Milk :D super zapach i nawilżenie:)
Np nivea SOS dla suchej skory kosztuje okolo 20zl za 200ml, a tutaj za 40zl masz butelke 2 razy taką. Taki balsam starcza na 2-3miesiace:)
Ja uwazam ze w takie kosmetyki mozna zainwestowac, w koncu wcieramy to w skórę.
Od tego jak zadbamy o naszą skorę teraz, zalezy jak będzie wygladac za 20 lat:)
Dziewczyny a znacie kosmetyki Pat&Rub podobno 100% natury ,żadnej chemii, silikonu czy pochodnych ropy i właśnie to skusiło mnie do zakupu. Ja odkryłam je dopiero niedawno i nabyłam balsam do ciała i krem do rąk. Jedno co od razu zwraca uwagę to zapach utrzymujący się długie godziny, jeszcze nigdy nie miałam balsamu do ciała który pachniałby az tak długo. Czy to efekt tych naturalnych składników?
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1338 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-03, 22:02
Też mi się tak wydaje. Ja raz miałam styczność z naturalnymi kosmetykami, nawet kupiłam jeden balsam, drogi był iii co nie używam go, bo wydaje mi się, że nie jest zbytnio dobry dla mojej cery, bardzo wysusza (to zaobserwowała mama, która regularnie stosowała). No cóż człowiek się na błędach uczy. Hmm ale, żeby nie zniechęcić to znam osoby, które zachwalały ten balsam.
_________________ "Żeby mieć piękne oczy, szukaj dobra w oczach innych. Żeby mieć piękne usta, wypowiadaj piękne słowa"
Wysłany: 2009-11-03, 22:21
No proszę, na różne balsamy można trafić, nie zawsze co drogie dobre, ale jak tu już wcześniejsza dyskusja udowodniła tani Avon tez nie jest rewelacyjny.
A jeśli chodzi o Avon to swego czasu lubiłam ten balsam
tyle że lubiłam go za zapach a nie za nawilżenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum