Keranom -dla skóry suchej ze skłonnością do nadmiernego rogowacenia
Haha...a ja to kiedyś miałam od dermatologa na wrastajace włoski w okolicach bikini. Dopiero po obrazku skojarzyłam że to to .
[ Dodano: 2009-11-02, 02:33 ]
dżajło napisał/a:
Pati, ale ten Emolium, któy wrzuciłaś wygląda podobnie (co do wielkości) jak Keranorm! Większość z tych leczniczych kremów jest taka mała, bo nie jest przeznaczona do ciągłego stosowania. Chociaż jest napisane, że "do ustąpienia zmian skórnych, a następnie w zależności od potrzeb". Ja na razie ("w zależności od potrzeb":P) stosuję dalej, bo już sama nie wiem jaki krem stosować z moją alergią. Znacie jeszcze jakieś łagodne, najlepiej dermo, balsamy?
Po emolium dostałam takiej strasznej alergii ze nie polecam. Mam sklonnosc do atopii, wiec wszelkie kosmetyki natluszczajace sa mi znane (a to jest chyba marka wiodace na to schorzenie), ale nici, niestety. Robia mi sie czerwone plamy na CALYM ciele, co w ogolnym rozrachunku wyglada jak opuchlizna.
Wysłany: 2009-11-02, 08:52
jak juz gdzies pisalam jak ktos nie ma zbytnich problemow z nadmiernie sucha skora polecam balsam z Avonu Skin So Soft z jedwabiem ladnie pachnie,nawilza i wgl super jest
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 1571 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-11-02, 12:47
mam 2 olejki: zielony i różowy z tej serii i nie maja porównania do tego balsamu, balsam powoduje powstawanie wałeczków i jest po prostu tragiczny, tak jak pati pisze-wodnisty...
Wysłany: 2009-11-02, 15:42
wodniste naprawde dziwne rzeczy opowiadacie...jak dla mnie nie maja wodnistej konsystencji,ladnie nawilzaja,pachnia i wgl szczegolnie ten z seri Skin So Soft z jedwabiem ;]
Wysłany: 2009-11-02, 15:59
nigdy nie uzywalam Dove nawet nie wiem dlaczego poprostu kwestia chyba przyzwyczajenia ;] ale skoro te "wodniste" jak powiedzialyscie balsamy uzywam i nie mam problemow z sucha skora to chyba dobre sa
Wiem co mówię i nie rzucam słów na wiatr... Moja "teściowa" jest konsultantką i miałam masę balsamów avonu. Niestety sama woda, nic się nie wchłania i trzeba kilka razy wetrzeć, żeby mógł wsiąknąć w skórę... Może i ładnie pachną - to fakt. I tak jak napisałam, koło jedwabiu to to nawet nie leżało, bo miałam próbkę tego. A dove - tu przynajmniej wiem, za co płacę. Nie są one tanie, ale przynajmniej konsystencja jest super. Soraya jest też fajna.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum