A ja wole z mlekiem:) ale sposób dobry;P To sie stosuje tez przy przeziębieniu ale lepiej zapobiegać niż leczyć:)
ja z wodą.
miód z mlekiem i odrobiną masła serwowała mi na przeziębienia moja Babcia i słodkie to jak diabeł - nikt jak moja Babcia nie umiał tej prostej mikstury przygotować i jak Mamusia próbowała to we mnie wmusić to się czasem drastycznie kończyło
ale woda do miodku powinna być ciepła (nigdy gorąca , bo "zabije" w miodzie wszystko to, co dobre), przykryć szklankę spodeczkiem i rano na czczo spożyć - faktycznie zapobiega przeziębieniom, a poza tym miodek jest zdrowy, więc pewnie na inne fajne rzeczy też taka mieszanka działa
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
od mojej babci znam te same sposoby na ładne włosy, o których Wy tu pisałyście już (przede wszystkim jajka), ale znam też od niej jeden, podobno (nie byłam na tyle wytrwała, żeby sama ocenić bo po trzech razach zapał wygasł) skuteczny, żeby odrobinę zadbać o włoski i nadac im blasku i "inszych" refleksów - oczywiście mówię tu o płukance z kory dębowej, co podobno odżywia włosy:)
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum