Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: avon, naprawde, tak, zly

Avon - naprawdę aż tak zły?
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2008-08-05, 09:50 Avon - naprawdę aż tak zły?

Hmmm założyłam temat, bo chyba Wy macie większe doświadczenie z tymi kosmetykami, niż ja... :) Powiedzcie mi, czy naprawdę kosmetyki z AVONu są aż tak złe? Przeglądałam forum i nie jedna osoba krytykuje tą firmę. Hmm.. Jedyne, co próbowałam w całej serii to seria CLEARSKIN i mogę powiedzieć, że nie są to ciekawe kosmetyki... :/ W dodatku za cały komplet zapłaciłam sporo kasy :/ Jednak bardzo zachwalam niektóre błyszczyki do ust. Są mięciutkie i ślicznie pachną... Na ustach prezentują się bardzo ładnie... Powiedzcie mi jak to jest z podkładami z AVONu? Warto wypróbować, czy niebardzo?? :) Czekam na Wasze wypowiedzi :)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-08-05, 13:32 

Ja do Avonu nic nie mam i zdarza mi się kupować kosmetyki (balsamy, kremy, mgiełki do cała, antyprespiranty, szampony, żele pod prysznic czy tusze do rzęs) ale słyszałam złe opinie na temat podkładów i pudrów.

Darish:)

Wysłany: 2008-08-05, 14:21 

Moi "teściowie" w domu maja najwięcej kosmetyków Avonu, bo maja w domu konsultantkę ;) urzywają wszystkiego i poki co nie przestaja.
Tam uzywam żeli pod prysznic i czasami szamponu i nie są takie złe, normalne jak kazde. Czasami kosmetyki fajnie pachną :)
Kilka razy zdarzylo sie, ze zakupilam balsam czy mgiełke do cała. Nie kupuje kosmetyków kolorowych bo z tego co widziałam u koleżanek jak to w realu wyglada i ich niezadowolenie to jakos nie chce tego kupowac. Perfumy sa za drogie i wcale nie ciekawe wiec tez nie kupuje ;) czyli sumując szampon, żel pod prysznic, mgiełka, balsam do ciała mogą byc ze zwgledu na zapach i nieodbieganie od standardow innych firm.

pati 
pati

Wysłany: 2008-08-05, 16:03 

aagnieszkaa1 napisał/a:
ale słyszałam złe opinie na temat podkładów i pudrów.

No właśnie ja też słyszałam... Jednak ostatnio pokazano mi puder ANEW (tak się to chyba nazywa)... Jest troszkę drogi, ale przyznam, że efekt jest zadowalający, widziałam na buźce koleżanki :) I powiem Wam szczerze, że sama nie wiem, co myśleć na ten temat :/

Darish:)

Wysłany: 2008-08-05, 18:18 

zalezy jak komu na skorze lezy ;)))))
dla niej moze byc odpowiedni a Ty mozesz miec inny typ i juz moze byc zly, zalezy tez jak sie trafi, na jaka partie ;)

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-08-07, 21:30 

uwazam , ze jesli chodzi o kosmetyke pielegnacyjna to avon jest dosc dobry :) natomiast jesli chodzi o kosmetyke kolorowa to pozostaje jeszcze wiele do zyczenia.....

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-08-08, 11:44 

aneta-w napisał/a:
uwazam , ze jesli chodzi o kosmetyke pielegnacyjna to avon jest dosc dobry :) natomiast jesli chodzi o kosmetyke kolorowa to pozostaje jeszcze wiele do zyczenia.....

Popieram Cię ;))))

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-08-08, 11:55 

:) :)
niestety wszytskie cienie w kamieniu z avonu maja bardzo malo pigmentu i maluje sie oko i maluje i maluje i w rezultacie zuzywa sie mase cienia a efekt na oku jest marny.....

zas wszelkie balsamy, zele, plyny do kapieli nawet kremy sa zupelnie przyzwoite :)

pati 
pati

Wysłany: 2008-08-08, 16:31 

Moje mądre kobitki :) Dziękuję

aniszal 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-25, 13:50 

ja uzywam kosmetykow z avonu i sa naprawde dobre,niektore serie sa drogie ale bardzo skuteczne i dobre,nie polecam jakos perfum bo sa nietrwale

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-08-25, 18:33 

A ja do perfum nie mam nic. I polecam mgiełki zapachowe są świetne ;)

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-13, 18:47 

Jeśli chodzi o Avon to myślę,że jest z nim tak samo jak z innymi firmami kosmetycznymi np.z oriflame,maybelline czy chociażby rimmel.Jedne rzeczy są dobre,inne beznadziejne.
Ale wątek jest o Avonie;),więc jeśli mogę powiedzieć rzeczy,które mi pasują to:
:arrow: peeling do twarzy z clearskin i z tej serii korektor.Reszta jest beznadziejna i nic z niej nie kupuję.Słyszałam,że jeszcze chusteczki są dobre,ale póki co niepotrzebne mi były albo miałam innej firmy i po prostu na własnej skórze nie doświadczyłam,więc nie chcę się wypowiadać
:arrow: serie planet spa
-Seria Planet Spa z Morza Martwego godna polecenia jest maseczka do twarzy i detoksykująca i ujędrniająca maska do ciała.Jeśli chodzi o maskę do ciała niestety jest mało wydajna,ale po jej użyciu człowiek ma o kg mniej tylko że trzeba mieć najlepiej łazienkę tylko dla siebie,ponieważ maskę nakłada się na całe ciało na 10 minut,a jak ją się spłukuje to no cóż trzeba umyć wannę,bo się pobrudzi wanna spłukiwaniem.
Dla równowagi z tej serii nie polecam kremu do rąk i kremu do stóp,które dla mnie nic nie robią.
-Seria Japońska Sake i Ryż godna polecenia wygładzająca maseczka do twarzy.Jest ona peel-off.Nie lubię takich ściągających maseczek,a tylko ta z avonu przypadła mi do gust,więc jeśli ktoś takie maseczki lubi to powinien sobie kupić.Na plus również działa to,że bardzo łatwo się 'ściąga'.
Rozświetlający balsam do ciała jeśli komuś zapach będzie pasować balsam mu podpasuje,ponieważ ciało bardzo fajnie się po nim świeci i co ciekawe jak posmaruje się nim na wieczór to rano jeszcze ciało ładnie się mieni.
Jeśli chodzi o rozświetlające serum do twarzy z tej serii już tak ładnie jak balsam nie rozświetla,poza tym moja skóra po jego użyciu nie oddychała i błyszczenie jest starsznie sztuczne.

Z avonu bardzo lubię żele,ponieważ wszystkie kremowe żele bardzo wysuszają skórę i są mniej wydajne,dlatego poszukiwałam płynnych i po tych poszukiwaniach najbardziej pasują mi właśnie te z Avonu.

Żeby było na równi nienawidzę szamponów i odżywek z Avonu.Moja kochana fryzjerka mówi,że tak naprawdę Avon nie wiem co tam nawet wciskać i po prostu leją co popadnie,a te ściemy co tam te odżywki czy szampony mają robić to bujda.A szampony z serii Naturals to nie dość,że nic nie robią to jeszcze szkodząą każdy ma po nim łupież,więc nie polecam.

Seria Color Trend jest zrobiona specjalnie dla nastolatek,ale tusze są nie do życia.Jedynie co to niektóre błyszczyki,lakiery i cienie ujdą.

Serii Anew nie znam,bo jestem jeszcze na nią za młoda,ale np.dla mojej mamy seria Anew jest za ostra i jej nie lubi.

Co do serii Naturals do ciała to lubię Spraye do ciała np.wanilia i mleczko sojowe.

Lakiery do paznokci mimo że wiele osób się nimi zachwyca dla mnie poza wydajnością i fajnymi kolorkami nic nie mają fajnego,ponieważ bardzo szybko się odpryskują.Jednak skusiłam się i zamówiłam lakierek,więc może coś się zmieniło to dam znać.

W skrócie napisałam co bardzo lubię i czego nienawidzę z avonu.Mam nadzieję,że na coś się przydałam :-) :-) :-) :-) :-)

lidia1111 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-12-28, 15:47 

Może to moje brednie ale od różnego rodzajów kremów po lakiery do paznokci moja skóra nie przyjmuje ;/ mam uczulenie generalnie na wszystko ;/

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-12-29, 08:00 

ja nie przyjmuje plynow do kapieli, tych ktore tak pieknie pachna ;]

POLKA84 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-02, 00:16 

Bardzo lubię kosmetyki AVON - zwłaszcza serie do stóp i PLANET SPA.
Nie mogę stosować za to serii do włosów. straszny łupież i swędzenie skóry głowy mam po nich.

Tak przy okazji tym postem witam się z Wami na tym forum. :-)

Odpowiedz do tematu