Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: aukcje, internetowe

Aukcje internetowe
Autor Wiadomość
Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-04, 12:21 Aukcje internetowe

Czy korzystałyście z aukcji internetowych? Słyszałam, że można teraz kupować na aukcjach, w których licytuje się w dół. Jestem ciekawa jak to działa, pierwszy raz się z czymś takim spotykam i przyznam, że jest to bardzo interesujące.

kicia09 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-12-04, 14:00 

ja się kiedyś licytowałam na ebayu bo chciałam sobię kupić bluzeczkę i ktoś jeszcze licytował i niestety przegrałam bo ten ktoś mnie przelicytował poprostu cena bluzki była chyba 15 zł. ja postawiłam na 16 zł i tak dalej i doszło do 20zł. ale i tak przegrałam :p wkórzyłam się troche i wole bardziej jak mozna odrazu kupić zanim się licytować ;p

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-04, 15:57 

Jest fajnie zorganizowana sztuka licytacji, nauczyciel w liceum opowiadał w jaki sposób licytować, aby wygrać:]

Mój chłopak często licytował się na Allegro, trzeba mieć błyskawicznie działający Internet żeby zdążyć w ostatniej minucie przelicytować ;-)

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-12-04, 16:45 

ja zawsze licytuję w ostatniej minucie i sporo aukcji wygrywam, ale sama sobie stawiam limit, jeśli mnie ktoś przelicytuje i da więcej niż moje maximum to daję sobie spokój

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-04, 18:59 

Ja w ostatnich sekundach dopiero licytuje i od razu stawiam maksymalną kwotę jaką mogę wydac:)
A jesli mnie ktos przelicytuje to trudno, znajdę drugą identyczną rzecz.
Miliony rzeczy walczą o naszą uwagę:D

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-12-05, 11:33 

Ja też zawsze licytuję w ostatniej minucie ;))))) I wygrywam ;)
Szybki internet to podstawa :-D

kontaktówka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-07, 10:27 

A ja ostatnio rozgryzam portal dobij.to i aukcje, które się tam znajdują.
Wiele słyszałam o tym, że można wylicytować tam markowy sprzęt za niewielkie pieniądze. Zatem ci którzy mają szybki internet mogą się brać do dzieła :P

Idacor 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-28, 22:30 

moja siostra namiętnie szturmuje Geloo.pl to jakiś rodzaj aukcji na której licytuje się w dół za każde kliknięcie obniżasz cene, nie daje za wygraną bo upatrzyła sobie coś, jakąś suszarkę - nie wiem dokładnie ale twierdzi, że kupi ją za grosze. sama jestem ciekawa jak to się rozwinie :-)

kontaktówka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-30, 18:03 

Uuu, coraz więcej się tych aukcyjnych portali pojawia. I dobrze... w końcu będzie można upolować markowy sprzęt za niewielkie pieniądze o ile będzie się miało wystarczająco dużo cierpliwości...

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-02, 17:40 

Idacor napisał/a:
moja siostra namiętnie szturmuje Geloo.pl to jakiś rodzaj aukcji na której licytuje się w dół za każde kliknięcie obniżasz cene

Idacor :arrow: to ciekawe swoją drogę, też kiedyś słyszałam o aukcjach, na których licytuje się w dół i jakoś nigdy nie weszłam w temat na tyle, żeby się dowiedzieć na jakiej to zasadzie działa... może któraś z Was rozumie i przybliży ten temat :?: Idacor, daj znać swoją droga jak poszło siostrze ;-)

ja siedzę tylko na allegro, ale ostatnio coraz rzadziej - nie miałam czasu na polowanie na fajne ciuszki, muszę do tego wrócić

Idacor 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-01-04, 09:38 

:-D i kupiła za śmieszne pieniądze suszarke Bosha za 9 zł z groszami :-) nie wierzyłam jej ale siedziałam jak zaczynała a później już sama licytowała i szczęka mi opadła :-o jak zadzwoniła i powiedziała za ile ją wyrwała!!!! Wiem już jak sie tam licytuje kupujesz kliki i używasz ich do sprawdzenia ceny i za każde takie sprawdzenie(1 klik) cena produktu obniżana jest o 1.01 zł im więcej sprawdzeń i chętnych tym tańszy robi się produkt. Jest wiele ciekawych produktów nie tak jak na innych aukcjach typu fruli czy dobijto można samemu wybrac kiedy zacząć aukcje a nie czekać aż portal wystawi. Mam zamiar dokupić siostrze tych klików i coś sobie zlicytować. :-P

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-04, 13:30 

Ja kiedyś próbowałam ale na marne. Nic nie wygrałam a kasa poszła. Z aukcjami i podbijankami trzeba uważać bo łatwo można wpaść w pułapkę. ;) A allegro się robi już alledrogo. I w ten sposób wyleczyłam się z niepotrzebnych internetowych zakupów.

Odpowiedz do tematu