Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: antyvirusy, czyli, jak, moje, piekne, sie, zabezpieczacie

Antyvirusy, czyli jak się moje Piękne zabezpieczacie? :)
Autor Wiadomość
aronka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-10, 00:28 Antyvirusy, czyli jak się moje Piękne zabezpieczacie? :)

Ślicznotki moje!

Ponieważ ostatnio miałam sporo przejść z moim maleństwem - musiałam w końcu znaleźć odpowiedniego antyvirusa, bo z darmowymi już mnie krew zalewała - chciałabym się dowiedzieć, w jaki sposób zabezpieczacie swoich "towarzyszy pracy, pogawędek i innych czynności i przyjemności"? ;-)

Podzielcie się swoimi doświadczeniami, sposobami na wirusy, robale i inne paskudztwo krążące po sieci!

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-10, 17:45 

Generalnie słabo znam się na zabezpieczeniach komputerowych. Ale że mój ojciec ma świra na punkcie antywirusów, to i mnie się coś o uszy obije ; ). Polecam AVG i Avast. Pierwszego antywirusa miałam kiedyś, Avasta mam obecnie. Praktycznie nie mam problemu z niechcianym dziadostwem. No i mam router z jakimś tam firewallem, który pewnie też dorzuca swoje trzy grosze...

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-06-10, 18:22 

Ja na swoim komputerze mam program Kaspersky Anty Virus :-D
żaden wirus nie przejdzie, program szybko go wyłapuje i usuwa :)

Darish:)

Wysłany: 2009-06-10, 18:57 

ja mam NOD32 i tez sobie go chwale:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-06-10, 20:52 

Ziel napisał/a:
Avast

Też obecnie go mam. Póki co nie narzekam :D ale lepiej nie zapeszać :mrgreen:

pati 
pati

Pomogła: 21 razy
Wysłany: 2009-06-10, 22:14 

Ja też mam AVAST i jest ok...

aronka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-28, 23:51 

Szczerze powiem, że nie rozumiem tego zachwytu Avastem. Miałam... Dopóki nie musiałam przez niego formatu dysku zrobić :-/

Ja od blisko roku używam Pandy i jedyne co mogę powiedzieć to to, że jest rewelacyjnym kompletnym rozwiązaniem dla użytkowników domowych, ponieważ w każdym wariancie posiada firewalla i monitor sieci Wi-Fi... No i ceny w porównaniu z innymi nie są wygórowane...

Jeśli jesteście tak bardzo przywiązane do Avasta, to przynajmniej raz na jakiś czas róbcie skan skanerem on-line, przynajmniej będziecie pewne, że wszystko faktycznie jest ok...

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-29, 09:48 

Żaden zachwyt :P Jakoś mam go 3 lata i nie musiałam ani razu formatowania robić :P Więc dlaczego mam narzekać? Poza tym najczęstszymi przyczynami formatowania są błędy i nieprawidłowości w Systemie 32... Przynajmniej u mnie...

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-07-29, 10:32 

miałam kiedyś Avasta, i z łezką w oku [przesadziłam xD] wspominam jego teksty: 'baza wirusów została zaktualizowana' :lol: pocieszające jest to że nawet z komputera ktoś sie do ciebie odzywa :lol:

Dzida** 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-07-29, 16:23 

Też jestem posiadaczką Avasta i za cholerę nic nie pomaga. Mam pytanie do posiadaczek tego antywirusa. Jak go w ogóle obsługiwać? Jak czyścić system z wirusów?

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-07-29, 18:11 

Avast jest baznadziejny z tego co ostatnio czytałam

jak chcesz sprawdzić czy na dysku nie ma wirusów to klikasz skanuj dysk

podobno najlepszy Kaspersky dużo osób tak mówi

ale ważne jest żeby nie odbierać podejrzanych meili, przeważnie one lądują w folderze spam ale nie zawsze.
ani wiadomości z gg - najlepiej mieć ustawione nie pokazuj wiadomości od nie znajomych, a jak chcemy rozmawiać z kimś nowym to najlepiej najpierw wziąć numer od kogoś i podac swój. no i nie klikac w podejrzane linki przesyłane przez nieznane osoby. Najlepiej korzystać z zaufanych stron, znanych już.
jeśli chodzi o pobieranie prgramów to najlepsza strona jest ta www.dobreprogramy.pl polecił mi ją informatyk. inne mogą być z wirusami.
nie podłączać pendrivów w kafejkach, bo tam nie ma zbyt dużej ochrony. jak coś drukuję czy coś chcę z kafejki to ktoś kto ją prowadzi ma swój komputer na którym nie ma wirusów tak jak na tych publicznych i najlepiej poprosić o wydrukowanie.

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-29, 20:54 

Miałam Kaspersky'ego i niestety, u m nie w ogóle się nie sprawdził, bo 2 miesiącach komputer do formatowania, ze względu na obecność wirusów.

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-07-30, 08:22 

o to nie wiem. może teraz są nowsze wersje jakieś. nie znam sie na tym za bardzo .

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-30, 09:09 

Eee, ja też nie :P Ważne, że nie ma wirusów i mogę śmiało tu wchodzić ;) Nic więcej mi nie trzeba :P

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-07-30, 13:15 

Kim napisał/a:
podobno najlepszy Kaspersky dużo osób tak mówi

Ja dawno miałam i mi strasznie mulił komputer, pewnie teraz są nowe wersje, bo mama ma i nie narzeka :) Ważnie by nie mieć dwóch antywirusów, bo wtedy nie działają poprawnie, no i tak jak Kim wspomniała trzeba wchodzić na zaufane strony :)

Odpowiedz do tematu