Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cere, jaki, jest, krem, naczynkowa, najlepszy, piszcie

Jaki najlepszy jest krem na cere naczynkowa? piszcie
Autor Wiadomość
Ania270288 
Coś już napisała
Ania21

Wysłany: 2008-09-20, 09:34 Jaki najlepszy jest krem na cere naczynkowa? piszcie

czesc:) mam problem mam cere naczynkowa z lekkim rumieniem i niewiem jaki krem jest najlepszy?? piszcie

Darish:)

Wysłany: 2008-09-20, 12:27 

napewno trrzeba szukac w dziale kremy do cery naczynkowej ;)
osobiscie nie mialam stycznosci takze nie wiem co polecic;)
mysle, ze wybor jest dosc duzy

moze uzywalas jakiegos kremu danej firmy i Ci pasowal to sprawdz czy nie maja do naczynkowej

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-20, 17:16 

Jeśli chodzi o kremy to wydaje mi się,że trzeba samemu używać póki nie znajdzie się tego jednego wybranego.
Nie moge polecić Ci jakiegoś dokładnie,ponieważ nie mam takiej cery i zwyczajnie nie używam kremów do tej cery.

veressa 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-17, 00:36 Cera naczyniowa

Polecam MACON (dostepne u kosmetyczki). Zawiera wyciag z algi - coralina czy jakos tak - ktora wzmacnia naczynia krwionosne i chroni skore przed podraznieniami.

Greenland

Wysłany: 2009-01-18, 02:02 

Mam cerę naczynkową, ale zwykle nie stosuję specjalistycznych kosmetyków do takiej cery, bo prócz rozszerzonych naczynek moja skóra jest do tego mieszana, wrażliwa, skłonna do przesuszeń, więc dotąd jakoś koncentrowałam się na kremach kojących, nawilżających, łagodzących etc. Flos-lek ma serię do cery naczynkowej, miałam z niej maseczkę i przyznam, że byłam z niej naprawdę zadowolona. Jeśli inne kosmetyki z tej serii są tak dobre, to warto się zainteresować.
U mnie naczynka są mniej widoczne, gdy skóra jest pielęgnowana delikatnymi kosmetykami, dobrze nawilżana itd. Szczególnie upodobałam sobie zatem kosmetyki przeznaczone do skóry wrażliwej (które też często na opakowaniu mają napisane, że nadają się dla cery z problemami naczyniowymi) - po dobrych kosmetykach dla wrażliwców skóra wygląda na ukojoną, ma równomierny koloryt, zaczerwienienia są niwelowane. Ważne jest to dla mnie szczególnie zimą, gdy pod wpływem wiatru i mrozu nietrudno o zaczerwienienia w okolicach ust i nosa. Można radzić sobie z tym problemem właśnie za pomocą dobrze dobranych kosmetyków.

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-02-01, 22:50 

świetny jest podkład clarena

katarina111 
Początkująca

Wysłany: 2009-05-04, 09:21 

ja polecam kosmetyki do cery naczynkowej Plante System-Rosakalm. Łagodzą podrażnienia i redukują zaczerwienienia. jest to cała seria -krem regeneracyjny, woda miceralna,maseczka regenerująca i kapsułki uzupełniające terapię skóry z problemami naczynkowymi.
wyciąg z ruszczyka i witamina K pomagają zneutralizować zaczerwienienia i sprawiają że naczynia włosowate stają się mniej widoczne.

Metroruboril firmy Isispharma krem do skóry naczynkowej z rumieniem-plecany do stosowania w przypadkach trądziku różowatego z rumieniem oraz trądziku różowatego grudkowo-krostkowego
lub Ruboril-Isispharmy krem do skóry ze skłonnością do rumienia-do cery wrażliwej z rumieniem rozlanym i trwałym, trądzikiem różowatym oraz terapi wspomagającej leczenie ciężkiej postaci trądziku różowatego.
Kosmetyki Plante System to kosmetyki roślinne a Isispharmy już są mocniejsze i mają silniejsze działanie.
ale polecam jedne i drugie, do kupienia w aptekach

tasinka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-04, 12:32 

Moja kuzynka ma naczynkową i używała kosmetyków z firmy SVR. Produkty są dosyć drogie, ale bardzo wydajne i dobre. Wiem, bo sama używam, tyle tylko, że do skóry suchej, atopowej.

RUBIALINE
RATUNEK DLA CERY NACZYNKOWEJ

Rubialine to kompletna gama produktów stworzona specjalnie z myślą o osobach ze skórą wrażliwą, skłonną do rumienia, szczególnie, jeżeli towarzyszy temu uczucie gorąca, pieczenie skóry. O takiej skórze mówimy, że jest nadmiernie reaktywna. Zmiany rumieniowe pojawiają się po spożyciu zbyt gorących lub pikantnych potraw, po alkoholu, przy gwałtownych zmianach temperatury, w sytuacjach stresu. Pielęgnacja takiej skóry ma kluczowe znaczenie, ponieważ błędy pielęgnacyjne mogą doprowadzić do poważniejszych zmian skórnych, utrwalonego rumienia, teleangiektazji. Gama produktów Rubialine to również preparaty wspomagające terapię trądzika różowatego.

Rubialine gwarantuje:
1. Hipoalergiczną recepturę: bez konserwantów (parabenów), środków zapachowych
2. Działanie wzmacniające naczynia krwionośne
3. Działanie przeciwzapalne

Innowacja!

Aby zapewnić właściwą termoregulację i złagodzić uczucie gorąca towarzyszące rumieniowi dodano specjalny polimer Rhizobian gum. Jest to naturalny polimer, który ma właściwość odwracalnego pochłaniania wody, a co za tym idzie usprawnia termoregulację i działa chłodząco!
Receptura kremu Rubialine zawiera sprawdzone składniki działające kondycjonująco na naczynia oraz ograniczające rumień i stan zapalny:
1. wyciąg z Ruszczyka powodujący obkurczanie naczyń
2. octan eskuletyny tzw. witamina P-like chroniący naczynia
3. glikozaminoglikany chroniące macierz międzykomórkową
4. siarczan dekstranu działa przeciwzapalnie

Krem Rubialine otrzymał w 2007 prestiżową nagrodę ” PERŁA DERMATOLOGII ESTETYCZNEJ”
Dostępne produkty:
RUBIALINE - KREM DO SKÓRY NACZYNKOWEJ
RUBIALINE - ŻEL DO OCZYSZCZANIA SKÓRY NACZYNKOWEJ
RUBIALINE RICHE - KREM DO SKÓRY SUCHEJ I BARDZO SUCHEJ
RUBIALINE MASQUE - MASECZKA DLA SKÓRY NACZYNIOWEJ

źródło: http://www.svr.pl/index.php?id=104

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-05-04, 22:56 

Ja ostatnio dokształcam się w kwestii cery naczynkowej, bo padło podejrzenie, że mogę mieć w przyszłości skłonności do pękania, czy jak kto woli, bardziej fachowo, rozszerzania.
Podoba mi się krem Perfekty obkurczający do cery tłustej i mieszanej

oraz Farmony - kojący na dzień z ekstraktem z kwiatu pomarańczy, kasztanowca i Dry Flo,

ale chyba zostanę przy A-Mincer - nawilżający na dzień z filtrem UVA/B :)

Do tego tonik relaksujący z Farmony albo Sorayi rozjaśniający.

Podoba mi się też mleczko, ale chyba zostanę na razie zostanę przy tym co mam z Nivea.

Zastanawiam się też czy jest mi potrzebny korektor z Dax na naczynka. Wiem, że jest dobry, bo mama miała, ale wydawać jeszcze tyle kasy... Chwilowo średnio mi się to uśmiecha

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-05-04, 23:00 

Dermatolog Mojej Cioci na cerę naczynkową zapisał krem firmy IWOSTIN, nie wiem jakie rezultaty, bo dopiero zaczęła stosować.

Wieśka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-14, 14:56 

Ja polecam Wszystkim (nie ma żadnych ograniczeń) czarną jagodę. Zbliża się sezon jagodowy. Wypad do lasu i zbieranie runa każdemu pomoże. Potem z jagód możemy same zrobić preparaty do cery naczynkowej.
Dla dzieci jagody są pomocne przy różnego rodzaju zaburzeniach jelitowych, dla starszych osób świetnie działają na poprawę wzroku. Wyciąg z czarnej jagody możemy wykorzystać do leczenia infekcji jamy ustnej.
Same widzicie, że z wycieczki na jagody możemy osiągnąć niezliczoną ilość korzyści.
Wyciągi z jagód to podstawowy składnik wszystkich preparatów leczących kłopoty naczyniowe, zatem polecam :mrgreen:

milenka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-06-27, 22:53 

Też ma cerę naczynkową i używałam miedzy innymi toniku z ziaji do tego typu cery, obecnie używam pianki do cery naczynkowej z lirene oraz kremu firmy Floslek. Mam jeszcze kilka próbek kremu do cery naczynkowej takiej lepszej firmy, jak wypróbuje to napisze

Kasia2195 
Początkująca
Kasia

Wysłany: 2009-07-04, 20:53 

Moje ulubione kremy to bandi. Mają wspaniały krem na zaczerwienienia, do skóry z rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi, skłonnością do rumienia oraz trądziku różowatego. Polecam. :-)

kingusia80 
Początkująca

Wysłany: 2009-07-09, 17:41 

do cery naczynkowej polecam krem Couperose firmy Jean d'Arcel, jest świetny jednak do kupienia tylko w salonach kosmetycznych to jego minus, mam tez od nich tonic i tez jest ok :)

Nata 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-12, 17:31 

Hej witajcie :-)

W tamtym roku po intensywnym opalaniu moja buzia krzyczała heellllpppp i niestety pojawiły się krwinki na buzi...
Moja kosmetyczka zaproponowała mi koncentrat naszej polskiej firmy Farmona "DermaCos". W miarę przyjemnie się sprawdził. W tej chwili używam ale tylko na noc kremu z Ziaja med "Kuracja naczynkowa"...
Ale chyba znowu moja buzia będzie cierpieć...
No bo jak tu się nie oprzeć słońcu? :-D

Odpowiedz do tematu